به گزارش ایسنا، در آخرین روز سال ۱۴۰۱ از مردی نوشتیم که ۸۸ سال پیش در چنین روز از دنیا رفت؛ اشرفالدین گیلانی قزوینی. شاعر و روزنامهنگاری که بهسبب انتشار روزنامهای با عنوان نسیم شمال، به «نسیم شمال» نیز معروف شد. محمدعلی جمالزاده، نویسنده، در مقالهای با عنوان «پنجاهمین سال تأسیس روزنامه نسیم شمال و ذکر خیر موسس بزرگوار آن سیداشرف الدین گیلانی(قزوینی)» که در سال ۱۳۹۹ در مجله یغما منتشر شده، درباره او نوشته است: «سادهتر و بیادعاتر و کمآزارتر و صاحبدلتر و پاکدامنتر از او من کسی ندیدهام. مردی بود به تمام مرد، مودب، فروتن، افتاده، مهربان، خوشرو، خوشخو، دوستباز، صمیمی، کریم، نیکوکار، بیاعتنا به مال دنیا و به صاحب جاه و جلال، گدای راهنشین را بر مالدار کاخنشین ترجیح میداد، آنچه کرد و آنچه گفت برای مردم خردهپای بیکس بود.»
وقتی دکتر مصدق سوژه هنرمندان شد
همچنین به انگیزه ۲۹ اسفند ماه، سالروز ملی شدن صنعت نفت مروری کوتاه داشتیم بر بعضی از آثار نمایشی که به این موضوع توجه داشتهاند و تاکنون هنرمندان متعددی همچون حسین پاکدل، مسعود کیمیایی، نغمه ثمینی، هادی مرزبان و … در زمانهای گوناگون در آثار هنری خود به موضوع ملی شدن صنعت نفت و وجوه مختلف شخصیت محمد مصدق پرداختهاند.
فروش سینما در سال ۱۴۰۱
گزارشی هم از فروش سینما در سال ۱۴۰۱ داشتیم؛ پرونده اکران سینما در سال ۱۴۰۱ را در حالی با فروش ۴۱۵ میلیارد تومان و تعداد مخاطب ۱۳ و نیم میلیون نفر میتوان بست که چند فیلم در اکران سال جدید روی پرده میمانند و آمار امسال را میتوانند باز هم افزایش دهند.
حاشیههای شجریان و فراز و نشیب کنسرتها
اتفاقات مهم موسیقی در سال ۱۴۰۱، را در گزارشی مرور کردیم و از خوانندگانی که از کنسرتها جا ماندند، حضور رهبر ارکستر آلمانی در ایران، لغو چند کنسرت و شگفتانه نیشابور، درگذشت امیراشرف آریانپور، بازگشت «مجید انتظامی» پس از ۱۰ سال که میسر نشد، رفتن سازنده سازی که کسی جز مهر از او ندید، برگزار نشدن جشنواره موسیقی جوان، بازخوانی دو قطعه کُردی و حواشی، شبهای داغ تابستان و تمدید مداوم کنسرتهای شجریان، توقف کنسرتها و از سرگیری در آستانه جشنواره فجر، پایهگذاری جایزه «محمدرضا لطفی»، بیانیه راهبری موسیقی که در آستانه تصویب قرار گرفت، درگذشت بتهوون ایران، گرمی شروین حاجیپور و واکنش به آن، درگذشت حسن ناهید و خلیفه شاهمیر بلوچ مالداری، قیمتهای بحث برانگیز بلیت های کنسرت نوشتیم.
ساعت بازدید از موزه سینما در نوروز
در حالیکه الام شد موزهها و اماکن تاریخی زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تعطیلات نوروز و ماه رمضان از ساعت ۱۰ تا ۲۱ باز هستند. ساعت کار موزه سینمای ایران در ایام نوروز نیز مشخص شد. تالارهای موزه سینمای ایران در ایام نوروز (نیمه اول فروردین ماه) همه روزه به جز اول و سیزدهم فروردین از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۹:۳۰ میزبان علاقمندان است.
عیدانه حامد آهنگی با حضور جواد یساری
از سویی ویژه برنامه نوروزی «TNT» با اجرای حامد آهنگی، قرار است در شب پایانی سال ۱۴۰۱ و اولین روز سال ۱۴۰۲ ساعت هشت شب از شبکه نمایش خانگی پخش شود. ویژه برنامه «TNT» که قرار است در ایام عید نوروز به عنوان یک برنامه شاد و مسابقه سرگرمکننده و چالشی برای شرکت کنندگان در برنامه و تماشاگران در خانه باشد، کار خود را با ویژه برنامه سال نو در شب اول فروردین ۱۴۰۲ آغاز خواهد کرد. این جُنگ شامل بخشهای مختلفی از اجرای زنده موسیقی، گفتگو با حضور هنرمندان، خوانندگان و ورزشکاران است. مهمانان قسمت اول و دوم این برنامه جواد یساری، امید حاجیلی و … هستند.
خبرهای کوتاهی از سینمای جهان
در سینمای جهان هم خبری از عربستان داشتیم که بر این اساس صندوق توسعه فرهنگی عربستان سعودی برنامه مالی ۲۳۴ میلیون دلاری بخش فیلم خود را به طور رسمی راهاندازی کرده است.
«آدام سندلر» هنرپیشه و کمدین به عنوان بیست و چهارمین دریافتکننده جایزه مارک تواین مرکز کندی برای طنز آمریکایی، این جایزه را در حضور چهرههایی چون «جنیفر انیستون»، «کریس راک» و «کانن اوبراین» دریافت کرد.
چرا خسته سفر میرویم و خستهتر برمیگردیم؟
گفتوگویی هم عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری داشتیم که به سفرهای بدون برنامه و نامنظم اشاره کرد و گفت: بیبرنامگی و انتخاب ناآگانه مقاصد را از جمله چالشهای سفرهای نوروزی است. سفرهای بدون برنامه و نامنظم را که با شعار «بریم ببینیم چه میشود» انجام میشود «جابهجایی جمعیت» میدانند که با شاخص سفر و گردشگری مطابقت ندارد. در این مدل از سفر، مسافر خسته میرود و خستهتر برمیگردد و دستاورد اجتماعی و اقتصادی مثبتی برای مقصد ندارد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰