طبق گزارش روزنامه تجاری کومرسانت، اقدام پیشنهادی برای پس گرفتن تصویب این توافق اتمی، نمادین خواهد بود تا عملی و به دنبال آن موضع روسیه در مورد معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای موسوم به سیتیبیتی با موضع ایالات متحده یکسان میشود.
این وبسایت خبری همچنین نوشت که این بحث در مرحله اولیه است.
این معاهده روز چهارشنبه توسط ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه مورد اشاره قرار گرفت.
امروز شنبه شصتمین سالگرد “معاهده منع جزئی آزمایش هستهای” (PTBT) است که بر اساس آن آزمایشهای هستهای در فضا، جو و زیر آب ممنوع شد. بعدا در سال 1996 معاهده منع جامع آزمایشهای هستهای (CTBT) به تصویب رسید که بر اساس آن تمام آزمایشهای هستهای در زمین از جمله زیر زمین را ممنوع کرد.
زاخارووا به رسانهها یادآور شد که تلاش سال ۱۹۹۶ برای گسترش این ممنوعیت شکست خورد و «اقدامات مخرب و غیرمسئولانه» ایالات متحده را عامل آن دانست.
در سال ۲۰۱۸، کاخ سفید ترامپ امتناع از تصویب سیتیبیتی را در به روزرسانی موضع هستهای ایالات متحده درج کرد. جانشین او، جو بایدن، رسما این سیاست را تغییر داد. او در بررسی سال ۲۰۲۲ تعهد خود را برای اجرایی کردن این معاهده ابراز کرد. با این حال، کارشناسان معتقدند که کاخ سفید بعید است که آرای لازم را در کنگره برای اجرای این تعهد به دست آورد.
واشنگتن تنها ذینفعی نیست که بر سر راه سیتیبیتی ایستاده است. این معاهده باید توسط ۴۴ دولتی که در سال ۱۹۹۶ رآکتورهای هستهای داشتند و در کنفرانس خلع سلاح در آن سال شرکت کردند، حمایت شود. هند، پاکستان و کرهشمالی به هیچ وجه این معاهده را امضا نکردند، در حالی که چین، مصر و رژیم صهیونیستی مانند آمریکا آن را تصویب نکردند.
ایالات متحده آخرین آزمایش هستهای خود را در سال ۱۹۹۲ انجام داد، در حالی که روسیه یا اتحاد جماهیر شوروی وقت، همین کار را در سال ۱۹۹۰ انجام داد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ابراز نگرانی کرده است که واشنگتن آزمایشهای خود را در بحبوحه مدرنیزه کردن ذخایر هستهای خود از سر بگیرد و هشدار داده که مسکو در پاسخ به آن، تعلیق آزمایشها را لغو خواهد کرد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰