روایت جالب از پست‌های فارسی فیفا؛ از مهره مار تا محتوایی که فقط در ایران قابل نمایش است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ کاربران در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام، این روزها با یک پدیده ویژه مواجه هستند؛ این‌که به طور مثال، صفحه رسمی جام جهانی در روزهای مختلف، پست‌هایی به زبان فارسی منتشر می‌کند و یا از آهنگ‌هایی سوژه روز (ترند) استفاده می‌کند که این مسئله در رسانه‌های داخلی بازتاب گسترده‌ای داشته است. بعد از انتقال

کد خبر : 552668
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۲:۳۸
روایت جالب از پست‌های فارسی فیفا؛ از مهره مار تا محتوایی که فقط در ایران قابل نمایش است!



به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ کاربران در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام، این روزها با یک پدیده ویژه مواجه هستند؛ این‌که به طور مثال، صفحه رسمی جام جهانی در روزهای مختلف، پست‌هایی به زبان فارسی منتشر می‌کند و یا از آهنگ‌هایی سوژه روز (ترند) استفاده می‌کند که این مسئله در رسانه‌های داخلی بازتاب گسترده‌ای داشته است. بعد از انتقال مهدی طارمی به اینتر، این باشگاه ایتالیایی هم سعی داشته تا با پست‌های فارسی‌زبان با جامعه هواداری در ایران ارتباط برقرار کند.

به گزارش فوتبال ۳۶۰، شبکه‌های اجتماعی نقش پررنگی در دنیای امروزه به‌ویژه فوتبال پیدا کرده‌اند و انتشار پست به سلیقه کاربران مختلف، ایده جدیدی است که از سوی ارگان‌های مختلف در حال انجام است. جالب آنکه باور عمومی جامعه بر این است که پست‌های منتشره به زبان فارسی، برای کلیه کاربران شبکه‌های اجتماعی در اقصی نقاط دنیا قابل‌نمایش است اما در این گزارش قصد داریم، نقض این باور عمومی را تحلیل کنیم و در گزارشی ویژه، بر این مسئله تاکید کنیم که براساس قابلیت‌های به‌روزرسانی‌شده در نرم‌افزارهایی چون اینستاگرام، امکان پست‌گذاری برای کاربران در یک منطقه جغرافیایی خاص وجود دارد.

فینال پرسپولیس – اولسان، اولین پروژه فوتبالی (Geo Target)

سجاد ایمانیان، مسئول فضای‌مجازی کنفدراسیون فوتبال آسیا که در نقش مسئول شبکه‌های اجتماعی فیفا در خاورمیانه هم فعالیت می‌کند، در گفت‌وگوی اختصاصی با «فوتبال ۳۶۰» درباره اینکه این پروژه از چه زمانی آغاز شده، گفت: «شاید برایتان جالب باشد که اولین پروژه (Geo Target) فوتبالی چه زمانی رخ داده است. در سال ۲۰۲۰، عادل فردوسی‌پور اولین شخصی بود که در پروژه هدف جغرافیایی‌شدن محتوا برای کشورها مشارکت داشت؛ زمانی‌که صداوسیما حق‌پخش را نداشت، (AFC) جلسه‌ای گذاشت و به دنبال راهکاری برای پخش بازی با توجه به حضور نماینده‌ای از ایران (پرسپولیس) در فینال بود. بیش از ۴۰ شبکه در دنیا، حق‌پخش بازی را خریداری کرده بودند».

لایو صفحه (AFC) فارسی، پروژه‌ای آزمایشی اما موفق

ایمانیان با اشاره به پخش‌زنده فینال پرسپولیس – اولسان از صفحه فارسی (AFC) توضیح داد: «(AFC) نمی‌توانست به صورت آزاد بازی پرسپولیس را روی اینستاگرام پخش کند و هر کسی در دنیا بخواهد بیاید و بازی را تماشا کند؛ مثلاً کسی که در آمریکاست، باید از شبکه فاکس‌اسپورت مسابقه را ببیند و حق ندارد که اینستاگرام (AFC) را باز کند و بازی را رایگان تماشا کند. اولین پروژه (Geo Target) یا همان هدف جغرافیایی که در فوتبال انجام شد، برای پخش بازی پرسپولیس – اولسان در فینال لیگ قهرمانان آسیا در صفحه (AFC) فارسی انجام شد و آن‌هم به صورت آزمایشی بود. لایو گزارش عادل فردوسی‌پور فقط با آی‌پی و آدرس ایران قابل‌تماشا بود و بسیاری از کاربران با فیلترشکن نمی‌توانستند بازی را ببینند؛ چون در آن زمان، هنوز این پروژه برای خودِ متا هم آزمایشی بود. به جز اینستاگرام، در فیس‌بوک و تیک‌تاک هم این قابلیت وجود دارد».

فینال آسیا، آغازکننده راه اختصاصی‌شدن محتوا برای مخاطبان هر منطقه

سجاد ایمانیان با اشاره به موفقیت‌آمیز بودن پروژه تعیین هدف جغرافیایی برای محتواهای اینستاگرامی گفت: «بعد از آن مسابقه، این پروژه به عنوان نماد موفق شناخته شد و هدف‌گذاری‌ها در شبکه‌های اجتماعی به این سمت رفت که محتوا را برای یک منطقه اختصاصی کنیم. مثلاً (AFC)، ۴۷ فدراسیون را زیرشاخه خود دارد و یا ۲۱۱ فدراسیون زیرنظر فیفا هستند و شما نمی‌توانید برای همه مخاطبان، محتوای یک‌شکل ایجاد کنید و باید حواس‌تان به جامعه مخاطب در کشورهای مختلف باشد و مثلاً نمی‌توانید بگویید که محتوا را فقط با زبان انگلیسی منتشر می‌کنم و کفایت می‌کند».

دیگر صفحات مختلف برای زبان‌های مختلف ساخته نمی‌شود چون …

مسئول فضای مجازی (AFC) با اشاره به تغییر رویکرد مجازی این کنفدراسیون و البته فیفا توضیح داد: «(AFC) قبلاً سعی داشت تا صفحات مختلف به زبان‌های مختلف ایجاد کند تا نیازهای جامعه مخاطبان خود را برطرف کند. بعد از موفقیت پروژه (Geo Target) تصمیم بر این شد که محتواها براساس جامعه مخاطب، اختصاصی‌سازی شود. در اقصی‌نقاط دنیا، مسئولیت مدیران شبکه‌های اجتماعی فیفا این است که مطابق با سوژه‌های ترند روز و یا موزیک‌های ترند تولید محتوا کنند تا برای مخاطب جذاب باشد. مثلاً اخیراً که آهنگ «مهره مار» ترند شده بود، ویدئو وحید امیری و جرارد پیکه با آن آهنگ در صفحه فیفا برای کاربران ایرانی اختصاصی منتشر شد».

کاربر مطمئناً در چنین شرایطی ارتباط بسیار بهتری خواهد گرفت

ایمانیان با توضیح این مسئله که استفاده از قابلیت هدف جغرافیایی، ارتباط با کاربر را نزدیک‌تر می‌کند، گفت: «کاربر مطمئناً در چنین شرایطی ارتباط بسیار بهتری خواهد گرفت و مسلماً وقتی زبان مادری‌شان را در صفحات معتبر دنیا بشنوند، احساس بهتری پیدا می‌کنند. اول تمرکز بر این بود که روی محتواهای خودِ آن کشور تمرکز کنیم اما حالا شرایط تغییر کرده است؛ مثلاً چرا که گل لیونل مسی با یک آهنگ ایرانی برای مخاطبان ایرانی منتشر نشود؟ این آزمون و خطاها در این ۵-۴ ساله انجام شده و الان فیفا یکی از پرچمداران استفاده از قابلیت (Geo Target) است».

(AFC) و فیفا شروع کردند، اینتر هم وارد شد!

سجاد ایمانیان با تاکید بر این مسئله که در بخش فوتبال، این پروژه صرفاً توسط (AFC) و فیفا انجام نمی‌پذیرد، گفت: «کاری که ما الان انجام می‌دهیم، اختصاصی‌کردن متن و محتوای پست‌ها است. این کار را فقط فیفا و ای‌اف‌سی انجام نمی‌دهند و مثلاً در باشگاه اینتر شاهد انجام چنین کاری هستیم. قبل‌تر اگر خاطرتان باشد، باشگاه رم صفحه جداگانه برای مخاطبان ایرانی خود زده بود که دیگر الان رایج نیست و از قابلیت پست برای هدف جغرافیایی استفاده می‌شود».

حتی اگر فیلترشکن هم استفاده کنید، حضورتان در ایران قابل‌تشخیص است!

مسئول فضای مجازی (AFC) در بخش پایانی صحبت‌های خود نسبت به موضوع استفاده از فیلترشکن و چگونگی شناسایی آی‌پی کاربر هم شفاف‌سازی کرد و گفت: «الان برنامه‌نویسی متا پیشرفت کرده است. زمانی اگر شما وی‌پی‌ان (فیلترشکن) استفاده می‌کردید، آی‌پی تغییر می‌داد و کاربر قابل‌تشخیص نبود اما حالا اگر حتی یک کاربر از داخل ایران از فیلترشکن استفاده کند، بازهم قابل شناسایی است که از داخل ایران مشغول به فعالیت است و محتوای فارسی به او نشان داده می‌شود؛ چون در صفحه (About) و بخش (Base)، اینکه حساب براساس کدام کشور است، دیده می‌شود. البته که همچنان برخی فیلترشکن‌ها در زمینه تغییر موقعیت مکانی کاملاً درست عمل می‌کند اما در نگاه کلی، اکثریت تغییر موقعیت مکانی که به‌واسطه فیلترشکن‌ها انجام می‌پذیرد، برای اینستاگرام قابل‌شناسایی است و همین مسئله باعث می‌شود تا مثلاً محتوای فارسی برای کاربران ایرانی نمایش داده شود».

۲۵۸ ۲۵۸



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.