به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حسن روحانی، روز سهشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار کشور، با اشاره به اینکه همه صاحبنظران معروف به این موضوع اعتراف دارند که اگر چنین جنگ اقتصادی بر هرکشوری تحمیل می شد اقتصاد آن کشور فرو می ریخت، اظهار داشت: برخی نباید بخاطر انتخابات ۱۴۰۰ یا انتقام از انتخابات قبلی، مشکلات را چند برابر جلوه دهند.
روحانی تاکید کرد: از سال ۹۷ و آغاز جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران، سیاست این دولت وفور کالا، تنظیم و نظارت دقیق بر بازار، واردات بموقع و تامین ارز مورد نیاز بوده است و همه تلاش خود را انجام داده و خواهیم داد که مردم با مشکلات و رنج کمتری مواجه باشند.
رئیس جمهور در ادامه افزود: گزارش های ارائه شده در این جلسه نشان می دهد که دشمن در دوران جنگ اقتصادی تمام عیار حتی برای تامین مواد غذایی و نهادههای دامی نیز اقدام کرده که این جنایتی بی نظیر و مصداق روشن تروریسم اقتصادی است.
روحانی با اشاره به شیوع بیماری کرونا از اسفند سال ۹۸ در کشورهای جهان از جمله ایران، اظهار داشت: افزوده شدن مشکلات ناشی از همه گیری کرونا همزمان با تشدید روزافزون تحریمهای دشمن شرایط سخت بی نظیری را در تاریخ کشورمان رقم زد که کنترل بازار را به شدت مشکل کرد اما با این حال دولت تمام تلاش خود را به کار گرفت تا هم وفور کالا، هم تنظیم بازار و هم نظارت بر بازار به خوبی انجام شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: در سه ماهه اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ وضعیت صادرات و واردات کالا در همه جهان به هم ریخت و به تبع آن در ایران نیز در موضوع تجارت دچار مشکل شدیم اما توانستیم از خرداد ماه به تدریج بر اوضاع مسلط شویم و رشد اقتصادی کشور نیز که در سه ماهه اول سال ۹۹، منفی شده بود در سه ماهه دوم و سوم مثبت شد به شکلی که مجموع رشد اقتصادی ۹ ماهه اول سال ۹۹ به بالای مثبت ۲درصد رسید.
روحانی با بیان اینکه به طور هفتگی و منظم در دولت وضعیت ۱۰۰ قلم کالای اساسی را در بازار رصد و کنترل میشود، گفت: در جلسه امروز نیز بر اساس گزارشهای ارائه شده دیدیم که تولید، توزیع و عرضه بیش از ۹۵ درصد کالاهای اساسی و ضروری وضعیت قابل قبولی دارد و فقط بازار چند کالا است که نیاز به ساماندهی دارد.
رئیس جمهور، تقویت بازارچههای مرزی و روابط با همسایگان را از دیگر موضوعات کمک کننده به تنظیم بازار دانست و افزود: مقامات مسوول در استانهای مرزی باید در این زمینه با دقت وضعیت بازار را تحت نظر قرار داده و در موارد لزوم برای اصلاح و تطبیق مقررات با شرایط موجود اقدامات لازم را انجام دهند.
روحانی اظهار داشت: بنا بر آمار ارائه شده در این جلسه، در تولید عمده محصولات و کالاها رشد داشتهایم و اگر در تولید کالایی نیز مشکلی وجود داشته باید تلاش شود تا در اسرع وقت مشکلات برطرف شود.
رئیس جمهور موثرترین راهکار برای ثبات بخشیدن به بازار را ایجاد یک سامانه جامع که وضعیت واردات، تولید، عرضه و توزیع کالا را به طور کامل و دقیق رصد کند، دانست و اظهار داشت: وقتی از روند تولید، توزیع و عرضه کالا اطلاعات دقیق وجود داشته باشد بروز مشکل در چرخه تولید و توزیع کالا کمتر اتفاق خواهد افتاد.
روحانی با بیان اینکه در جلسه امروز به مشکلی برنخوردیم که قابل حل و فصل کردن نباشد، تصریح کرد: قرار شد برای حل برخی از مشکلات فعلی در توزیع برخی از کالاها بعداز ظهر امروز نیز جلسهای با حضور شرکتهای عمده فعال در این زمینهها برگزار شود تا مشکل هر چه سریعتر برطرف شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر برای تنظیم بازار نیاز به مصوبه دولت باشد در سریعترین زمان ممکن این کار را در دولت انجام خواهیم داد و اگر مشکل در خط مشی و برنامه است که خط مشی و برنامه در اختیار رئیس جمهور است و برای حل مشکل اقدام لازم انجام خواهد شد، اگر نیاز به اصلاح یا تصویب قانونی هم وجود داشته باشد این کار را نیز انجام خواهیم داد تا مشکلات مردم سریعتر حل و فصل شود.
روحانی با اشاره به نزدیک شدن به ایام انتخابات و تغییر دولت گفت: هیچکس در دولت نباید اینگونه فکر کند که مسوولیت امور فقط تا پایان همین دولت با ماست بلکه باید هر تصمیمی که میگیریم یا هر اقدامی که انجام میدهیم آن را برای تمام سال ۱۴۰۰ مدنظر داشته باشیم.
رئیس جمهور ادامه داد: از آنجا که بنده خودم در شروع کار دولت یازدهم با مشکلاتی که از گذشته به بنده رسیده بود مواجه بودم، به هیچوجه نمیخواهم دولت آینده با تجربه مشابهی مواجه شود و لذا در انجام وظایف خود تا آخرین ساعت ریاست جمهوری هیچ تفاوتی با اولین ساعت شروع به کار قائل نیستم. ما با مردم عهد بستیم و باید تلاش کنیم تا شرایط مناسبتری برای آنان فراهم کنیم.
روحانی با تاکید دوباره مبنی بر اینکه مهار کرونا و رفع تحریمها دو ماموریت اصلی دولت هستند، اظهار داشت: بزرگترین پشتیبانی ما از تولید، مهار کرونا و بهترین مانعزدایی از مسیر تولید نیز رفع تحریمهاست و برای حمایت همه جانبه از تولید و رفع همه موانع از پیش پای تولید تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰