راهکارهای پیشگیری از اضافه وزن در ماه مبارک رمضان

رعایت نکات تغذیه‌ای زیر می‌تواند باعث حفظ سلامتی روزه‌داران و پیشگیری از افزایش وزن در این ماه شود: کنترل کالری پرخوری در وعده افطار، مصرف مداوم مواد غذایی بین افطار و سحر، مصرف غذاهای سرخ شده، پر چرب و پر کالری با مقادیر زیاد، باعث دریافت بیش از حد کالری و افزایش وزن می شود.

کد خبر : 339560
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۹
راهکارهای پیشگیری از اضافه وزن در ماه مبارک رمضان



رعایت نکات تغذیه‌ای زیر می‌تواند باعث حفظ سلامتی روزه‌داران و پیشگیری از افزایش وزن در این ماه شود:

کنترل کالری

پرخوری در وعده افطار، مصرف مداوم مواد غذایی بین افطار و سحر، مصرف غذاهای سرخ شده، پر چرب و پر کالری با مقادیر زیاد، باعث دریافت بیش از حد کالری و افزایش وزن می شود. رعایت تعادل و تنوع در وعده‌های سحر و افطار برای کاهش و یا حفظ وزن مناسب و پیشگیری از اضافه وزن اهمیت ویژه‌ای دارد.

توجه به وعده سحری

بسیاری از افراد سحر بیدار نشده و علاوه بر از دست دادن بعد معنوی سحر با مشکلاتی نظیر سردردهای طولانی، دردهای عضلانی، بی‌حالی ناشی از افت قند خون، کاهش یادگیری، بی‌حوصلگی و خستگی مواجه می شوند، همچنین احتمال اضافه وزن می تواند از عوارض حذف وعده سحری باشد. بنابراین بهتر است وعده سحری به هیچ عنوان حذف نشود و همچنین از مصرف زیاد برنج، نان و غذاهای چرب در وعده‌ سحر پرهیز کنیم.

مصرف آب کافی

بسیاری از روزه‌داران با هدف پیشگیری از تشنگی در طول روز، هنگام سحر مقدار زیادی آب می‌نوشند، اما نوشیدن آب حین خوردن غذا باعث سوء‌هاضمه و مشکلات گوارشی می‌شود. برای اصلاح این عادت غذایی غلط، مصرف مقدار کافی آب در فاصله میان افطار تا سحر توصیه می‌شود.

مصرف میوه و سبزی کافی

میوه ها و سبزی ها، به دلیل دارا بودن فیبر، باعث ایجاد حس سیری طولانی تر و پیشگیری از افزایش وزن می شود. همچنین مصرف میوه ها و سبزی ها با تامین آب موردنیاز بدن، مانع از بروز تشنگی طی روزه داری می شود .

پرهیز از مصرف بیش از حد شیرینی و نوشیدنی های شیرین

نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه‌ها، شربت‌های شیرین، زولبیا و بامیه، انرژی و کربوهیدرات بالایی دارد که می تواند باعث اضافه وزن شود. همچنین با ورود کربوهیدرات در بدن قندخون افزایش می یابد. در نتیجه انسولین وارد خون می شود که قندخون را کاهش دهد. این امر سبب کاهش ناگهانی قند و احساس گرسنگی، ضعف و بی حالی می شود. علاوه بر این، مصرف این مواد غذایی می تواند باعث ایجاد تشنگی و خشکی دهان نیز شود.

توجه به خرید روزانه

بهتر است در زمان گرسنگی و روزه داری از خرید کردن پرهیز شود؛ زیرا باعث می‌شود بی اختیار مقدار زیادی غذا و شیرینی خریداری کنیم. بهتر است قبل از رفتن به خرید لیستی از مواد لازم نوشته شود تا خرید بر اساس آن صورت پذیرد.

انجام ورزش های سبک

نداشتن فعالیت و بی حالی بعد از افطار می تواند یکی از دلایل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان باشد. ورزش های سبک مانند پیاده روی روزانه به مدت نیم تا یک ساعت در ماه رمضــان می تواند باعث سوزاندن کالری اضافه و جلوگیری از افزایش وزن شود.

بیشتر بخوانید:

چرا خربزه و عسل را نباید همزمان مصرف کرد؟

۳۵۲۳۶



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.