امیر کرمزاده ۲۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ با اعلام این خبر اظهار کرد: این جلسه صبح امروز، به ریاست معاون رئیسجمهور و با حضور استاندار سمنان، مدیرعامل شرکت راهآهن، معاونان وزیر راه و جمعی از مسئولان در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: تپهحصار در کنار تپه تاریخی سیلک کاشان و محوطه تاریخی شوش جزو تپههای شاخص کشور است.
کرمزاده با اشاره به اینکه تمام محوطههای تاریخی بعدازاین سه تپه قرار میگیرند، گفت: این تپهها از نظر تمدنی، تولید فلز، سفالهای دورههای مختلف، ابداع خط و … از اهمیت بالایی برخوردارند و بهنوعی، تابلوی تاریخ و تمدن ایران هستند.
وی با بیان اینکه این سه تپه تاریخی با دو محوطه تاریخی دیگر در فهرست موقت پیشنهاد ثبت جهانی قرار دارند، اضافه کرد: عبور ریل قطار از مرکز تپه تاریخی حصار دامغان، باعث شده که ثبت جهانی تپهحصار با مشکل روبرو شود.
او با تأکید بر لزوم اصلاح مسیر راهآهن، گفت: این جلسه با هدف حل این مشکل برگزار شد و جابهجایی ریل قطار از میان تپهحصار دامغان، به عنوان یکی از ضرورتهای ثبت جهانی این اثر محسوب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان خاطرنشان کرد: این تپه باستانی در محدوده شهر دامغان بهعنوان مرجع علمی تپههای عصر آهن در دنیا شناخته شده است و با اصلاح ریل راهآهن در این تپه با همراهی راهآهن جمهوری اسلامی ایران، امیدهای ثبت جهانی اثر را زنده میکند.
تپهحصار یکی از مهمترین محوطههای دوران پیش از تاریخ در فلات ایران است و قدمت این محوطه باستانی به هفت هزار و ۵۰۰ سال قبل بازمیگردد.
این تپه باستانی، سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ را در خود نهان دارد و قدمت و دیرینگی تمدن تپهحصار به هزاره چهارم تا هزاره نخست پیش از میلاد میرسد.
تپهحصار دامغان در سال ۱۳۱۰ به شماره ۴۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰