دیوار بزرگ گرگان؛ دومین دیوار دفاعی بزرگ جهان

دیوار تاریخی گرگان پس از دیوار چین، بزرگ‌ترین دیوار دفاعی جهان است. آیا راجع به این دیوار اطلاعاتی دارید؟ نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۹ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۳ به‌روزرسانی شده است. دیوار بزرگ گرگان، مجموعه‌ای از تاسیسات دفاعی باستانی واقع در نزدیکی گرگان در استان گلستان در بخش شمال شرقی ایران و

کد خبر : 54685
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۵:۳۳
دیوار بزرگ گرگان؛ دومین دیوار دفاعی بزرگ جهان


دیوار تاریخی گرگان پس از دیوار چین، بزرگ‌ترین دیوار دفاعی جهان است. آیا راجع به این دیوار اطلاعاتی دارید؟

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۹ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۳ به‌روزرسانی شده است.

دیوار بزرگ گرگان، مجموعه‌ای از تاسیسات دفاعی باستانی واقع در نزدیکی گرگان در استان گلستان در بخش شمال شرقی ایران و گوشه جنوب شرقی دریای کاسپین است. این دیوار با ۱۹۵ کیلومتر طول، دومین دیوار بزرگ دفاعی دنیا پس از دیوار چین در جهان است؛ اما تا همین اواخر هیچ کس از هویت سازنده آن اطلاع نداشت.

حدس‌های مختلفی از پادشاه اسکندر کبیر در قرن چهارم قبل از میلاد مسیح تا انوشیروان (خسرو یکم) در قرن ششم میلادی وجود دارد. شواهد باستان‌شناسی و داده‌های تاریخ علمی نشان داده‌اند که قدمت این دیوار به حداقل هزار سال قبل از دیوار بزرگ چین برمی‌گردد و حقیقت تاثیرگذار این سازه این است که به‌طور جامع‌تری از اشکال اولیه دیوار بزرگ ساخته شده است.

عکس‌ از وب‌سایت Amusing Planet

دیوار بزرگ گرگان از ده‌ها میلیون آجر قرمز استاندارد، با ترکیبی از زمین، آجر، چوب وسنگ ساخته شده است. آجرهایی که از خاک بادرفت (گردوخاک زردرنگی است که به‌وسیله باد حمل شده و در پشت دیواره جویبارها انباشته شده باشد) ساخته و در کوره‌ها سوزانده می‌شدند. این آجرهای قرمز نام مستعار مار سرخ را به دیوار گرگان دادند.

طول دقیق این دیوار مشخص نیست، زیرا بخش غربی آن، با سیل‌های برخاسته از آب دریای کاسپین صدمه دیده است. بخش شرقی دیوار گرگان تا چشم‌اندازهای کوهستانی کشف نشده‌ای در دامنه‌های رشته‌کوه البرز ادامه دارد. اما باستان‌شناسان می‌دانند که حداقل طول دیوار ۱۹۵ کیلومتر و عرض آن، ۶ تا ۱۰ متر بوده است.

دیوار گرگان در دشت باز

عکس‌ از وب‌سایت Amusing Planet

یک کانال با پنج متر عمق با یک شیب مداوم، پهلو به پهلوی بیشتر بخش‌های دیوار ادامه داشته و آب را از یک آب‌انبار ساخته شده در ارتفاعات تا حوزه دریای خزر، هدایت می‌کرده است. این کانال به غیر از اینکه یک منبع تغذیه آب کاربردی بوده، به‌عنوان یک خندق دفاعی نیز عمل می‌کرده است. در طول دیوار، ۳۰ دژ در فواصل ۱۰ و ۵۰ کیلومتری وجود داشته است. محققان تخمین زده‌اند که حدود ۳۰ هزار سرباز در پهلو به پهلوی دیوار در این دژها مستقر بودند.

امروزه، بیشتر بخش‌های این دیوار باستانی تخریب شده یا با گذشت زمان از بین رفته و تنها چیزی شبیه به یک شکاف در این چشم‌انداز زیبا باقی مانده است.

عکس‌کاور  از وب‌سایت Amusing Planet



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.