دومین همایش «به استقبال نوروز» امروز دوشنبه پانزدهم اسفندماه ۱۴۰۱ برگزار شد.
در ابتدا علیرضا تابش دبیر همایش «به استقبال نوروز» با تبریک نیمه شعبانیه به عنوان یکی از میراث ناملموس ثبت ملی، افزود: برگزاری این همایش فرصتی برای هماندیشی، تعامل و همافزایی درباره موضوعهای مرتبط با برگزاری نوروزگاهها و مراسم آیینی همچنین تلاقی نوروز با ماه مبارک رمضان است که هر سی سال یک بار رخ میدهد و از نوروز ۱۴۰۲ تا دو سال آینده ادامه خواهد داشت.
او ادامه داد:
نوروز و ماه مبارک رمضان سرشار از موضوعات میراثناملموس و رسوم آیینی هستند.
تابش از تبیین سیاستها و بخشنامه میراث فرهنگی، ایجاد همگرایی و همافزایی بین بخش، نوروز و رمضان؛ میراث ناملموس ونوآوریها، پیوست فرهنگی رسانهای و بازنمایی هنرمندانه، نشست انتقال تحربه نوروزگاههای ۱۴۰۱، پیشبینی پذیری و الزامات اجرایی، تاکید بر نشستهای توجیهی برای همکاران و داوطلبان و توانمندسازی و تسهیلگری بهعنوان اهداف برگزاری این همایش نام برد.
همچنین در این جلسه از دیدگاههای تاریخی، باستانی، نمادهای فرخندگی و شادمانی در نمادشناسی، جایگاه دیپلماسی فرهنگی و جهان شمولی، صلحاندیشی در مبانی معرفی، فکری و عرفانی بهعنوان اشتراکات نوروز و ماه مبارک رمضان نام برده شد.
دبیر همایش به استقبال نوروز با اشاره به تنوع و گوناگونی فعالیتها در سراسر کشور، افزود:
ویژه برنامههای کودکان و نوجوانان با موضوع خانوادهمحوری، برگزاری رویداهای خلاقانه، فعالیتهای مشارکتی با دیگر نهادها، شادیآفرینی و نشاطمحوری همچنین ایجاد فضای گفتمانی از جمله اقدامات و برنامهها برای این ایام خواهد بود.
او همچنین به الزام افزایش ساعت بازدید مخاطبان بهعنوان یکی از موارد بخشنامه معاونت میراث فرهنگی اشاره کرد و بر اهمیت توجه به ثبت جهانی نوروز و بایستههای معرفی این میراث ناملموس، توجه به وجوه مشترک دوازده کشور عضو پرونده ثبت جهانی نوروز، توجه به نماد امیدآفرینی، نوزایی، رشد و پایداری در مجموعه نمادهای مستتر در نوروز و رمضان در فرهنگ تاریخی ایرانیان، توحه به شیوههای جانافزایی، روحبخشی و پاسداری از میراث ناملموس نوروز و رمضان ومراسم مرتبط با آنها، توجه به همگرایی، قومی، محلی، ملی و بینالمللی، گسترش اندیشههای صلحگرایامه و دوستی با زیستبومهای انسانی و طبیعی، توجه به مقوله مطالعات تاریخی و باستانی خوزه نوروز و رمضان، توجه به نوروز و رمضان بهعنوان دو عامل موثر در دیپلماسی فرهنگی بینالمللی و قدرت نرم همچنین توجه به موسبقی فاخر، عاملی برای افزایش شور و شعور فرهنگملی و جهانی بهعنوان احیاگر نشاط اجتماعی تاکید کرد.
علی اصغر شالبافیان هم در این همایش افزود:
یکی از راهبردهایی که معاونت میراث فرهنگی انتخاب کرده و ارزشمند است ارتباط برقرار کردن میراث فرهنگی با عموم مردم است. وقتی ما صحبت از توسعه گردشگری میکنیم اساسا این توسعه گردشگری همراه با توجه به ارزشهای میراث فرهنگی است.
او افزود:
آنچه در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد در گروی روایت ماست. تلاشهای ارزشمندی دراینباره انجام شده و باید ادامه یابد.
معاون گردشگری کشور اضافه کرد:
در هر استان ستاد اجرایی خدمات سفر تشکیل شده و از آبان بهصورت مستمر جلسات این ستادها آغاز شده است. ستاد خدمات سفر موجب شناسایی و همافزایی خدمات سفر شده و باعث برطرف شدن برخی از مسائل و مشکلات دیگر در سطح استان نیز شده است.
او گفت:
اینکه استانداران ستاد را در دستور کار و برنامههای خود قرار میدهند و از آن بهعنوان یک ستاد دائمی نام برده میشود نشان از اهمیت این ستادها دارد. در این میان بهطور حتم مدیران حوزه میراث فرهنگی از جمله مدیران پایگاههای تاریخی و موزهها نقش مهمی در اجرایی شدن سیاستها و مصوبات این ستاد دارند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه خطاب به مدیران گفت:
تجربیات سال قبل را در اولویت برنامهریزیهای خود قرار دهید. یکی از مسائل مهم و مورد توجه موضوع ترافیک و همکاری با پلیس راهور در برطرف کردن مشکلات ترافیکی است.
او در ادامه با اشاره به تقارن نوروز و ماه مبارک رمضان گفت:
پایگاههای میراث فرهنگی به هر دو حوزه نوروز و ماه رمضان مرتبط هستند و فعالیتهای آنها میتواند در هر دو حوزه ادامه داشته باشد. فضاهای موزهای و پایگاههای میراث فرهنگی فضاهای مناسبی برای اجرای برنامههای مرتبط با نوروز و نیز ماه مبارک رمضان است.
شالبافیان در ادامه گفت:
در حوزه گردشگری دو فعالیت مهم داریم که یکی از آنها دستورالعمل ثبت رویدادهای گردشگری است. این مهم با فعالیتها در پایگاههای میراث فرهنگی در ارتباط است و میتواند فرصت مناسبی برای اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و گردشگری باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰