در میان اسناد طبقهبندی شده که به شبکههای اجتماعی راه یافتند، دستکم ۴ سند بطور مشخص به شنود مستمر ارتباطات و مکالمات دبیرکل سازمان ملل اشاره دارد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز سهشنبه در واکنش به این افشاگری گفت: «ما به صراحت اعلام کردهایم که چنین اقداماتی با تعهدات ایالات متحده که در منشور ملل متحد و کنوانسیون امتیازات و مصونیتهای سازمان ملل ذکر شده، مغایرت دارد.» مقر سازمان ملل در نیویورک است و ایالات متحده متعهد شده اجازه ندهد شنود و جاسوسی از مقامات سازمان ملل صورت گیرد.
روزنامه «واشنگتنپست» این هفته گزارش داد که در این اسناد «موضوعات شرمآوری» افشا شده است؛ از جمله اینکه گوترش از رئیس جمهوری اوکراین یعنی ولودیمیر زلنسکی ابراز نارضایتی کرده است.
هشدار سازمان ملل به کاخ سفید در حالی است که واشنگتن تلاش میکند چارهای برای «پیامدهای بیسابقه ترین درز اطلاعات محرمانه آمریکا در دستکم یک دهه اخیر» بیابد.
گزارشهای طبقهبندی شده، بخشی از صدها سند محرمانه امنیت ملی بود که در پلتفرم بازی آنلاین دیسکورد برای اولین بار منتشر شد.
این اسناد، اسرار مربوط به وضعیت استقرار نیروهای نظامی ایالات متحده و متحدان این کشور از جمله اوکراین، همچنین میزان نفوذ ایالات متحده در شبکههای اطلاعاتی و نظامی روسیه و شنود اطلاعاتی ایالات متحده در سراسر جهان را فاش میکرد.
جک تیشیرا، سرباز ۲۱ ساله گارد ملی هوایی آمریکا، هفته گذشته به ظن افشای صدها سند دفاعی محرمانه این کشور دستگیر و به «جرم جاسوسی» دادگاهی شد. وزارت دفاع آمریکا هنوز بطور روشن نمیداند این اسناد چگونه به دست این جوان ۲۱ ساله رسیده است.
اسناد مشاهده شده توسط «واشنگتنپست» نشان میدهد که گوترش پس از حضور در کنار زلنسکی در ماه مارس «واقعاً عصبانی» شده است.
دلیل عصبانیت گوترش این بوده که در جریان این دیدار، مقامات اوکراینی از او در مراسم اهدای مدال به سربازان یونیفرمپوش عکس گرفتند اما بعداً تصاویر را به گونهای به اشتراک گذاشتند که به نظر میرسید گوترش به پرسنل ارتش اوکراین تبریک گفته است.
هفته گذشته دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل گفت دبیرکل از اینکه گفته میشود توسط ایالات متحده جاسوسی شده «تعجب نکرده است». ایالات متحده سابقه طولانی در استراق سمع رهبران متحدین از جمله مقامات سازمان ملل دارد.
پیش از این افشاگریهای ادوارد اسنودن نیز نشان داده بود که آژانس امنیت ملی ایالات متحده (اناسای) مکالمات تلفنی دهها تن از رهبران جهان از جمله آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان و دیپلماتهای سازمان ملل را زیر نظر داشته است.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰