در جست‌وجوی هند ازدست‌رفته مهاتما گاندی

 هند که بزرگ‌ترین دموکراسی در جهان را دارد، یکی از متنوع‌ترین کشورهایی است که نظام خود را براساس ارزش‌های دموکراتیک تشکیل داده است. به‌طورکلی، مسلمانان حدود ۱۵ درصد از جمعیت هند را تشکیل می‌دهند. از این کشور که حدود یک میلیارد و چهار میلیون نفر در خود جای داده، میلیون‌ها شهروند هندی در سرتاسر جهان

کد خبر : 163890
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۹
در جست‌وجوی هند ازدست‌رفته مهاتما گاندی



 هند که بزرگ‌ترین دموکراسی در جهان را دارد، یکی از متنوع‌ترین کشورهایی است که نظام خود را براساس ارزش‌های دموکراتیک تشکیل داده است. به‌طورکلی، مسلمانان حدود ۱۵ درصد از جمعیت هند را تشکیل می‌دهند. از این کشور که حدود یک میلیارد و چهار میلیون نفر در خود جای داده، میلیون‌ها شهروند هندی در سرتاسر جهان تلاش دارند با ارائه تصویری مثبت از هند، جلوه‌هایی از آن را در قالب مفاهیمی چون هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ادیان و مذاهب مختلف اعم از هندو، مسلمان و مسیحی و زردشتی، سیک و بودا و… ارائه دهند.

با این حال باید توجه داشت که هند نیز قربانی موارد متعددی از ناآرامی‌های مذهبی و جمعی است که به نظر می‌رسد هر چندسال یک بار رخ می‌دهد. هند شاهد درگیری‌های جمعی بین مسلمانان، هندوها، سیک‌ها و مسیحیان بوده است. این در حالی است که در چند دهه گذشته، درگیری‌ها بین مسلمانان و هندوها افزایش یافته است. ازاین‌رو توجه جهانی را به خود جلب کرده است. با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت می‌توان به برخی از ویدئوهایی دست یافت که حملات خشونت‌آمیز علیه مسلمانان را در سراسر هند در سال‌های اخیر به‌ویژه سال‌های بین ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ میلادی نشان می‌دهد.

گفته می‌شود که انگیزه اصلی پشت همه حملات مشروط به لفاظی‌های ضدمسلمانان است. بسیاری از ویدئوها نشان می‌دهد که مسلمانان با چوب و میله آهنی تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند. دیدن ویدئوهای تکان‌دهنده درمورد روابط متشنج بین مسلمانان و هندوها در هند واقعا نگران‌کننده است. در سال‌های اخیر به‌ویژه سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شاهد افزایش اسلام‌هراسی در هند بوده‌ایم.

در واقع با روی‌کارآمدن حزب تندرو هندو یعنی «بی‌جی‌پی» این روند شدت بیشتری یافته تا جایی که امروزه در بسیاری از گردهمایی‌های سازمان‌هایی با رویکرد هندوتوا از جمله ویشوا هندو پریشاد و آر.اس.اس، دموکراسی و اصل هم‌زیستی مسالمت‌آمیز علنا نقض می‌شود و بسیاری از رهبران تندروی هندو، زبان به حذف اقلیت‌ها به‌ویژه اقلیت‌های مسلمان می‌گشایند. در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، فیلم و مطالب اسلام‌هراسی نگران‌کننده است. ویدئوهایی رهبران مذهبی هندو در هند را نشان می‌دهد که خواستار نسل‌کشی مسلمانان هستند. سخنان تفرقه‌افکنانه‌ای درمورد رویداد اخیر در هاریدوار، در شمال ایالت اوتاراکند که در آن شرکت‌کنندگان خواستار کشتار دسته‌جمعی و استفاده از سلاح علیه مسلمانان بودند.

بر اساس ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شد، سخنران حاضر در این اجتماع به جمعیت گفت که مردم نباید نگران رفتن به زندان برای کشتن مسلمانان باشند. حضور زنی که گفت: «حتی اگر فقط صد نفر از ما سرباز شویم و دو میلیون نفر از آنها را بکشیم، ما پیروز خواهیم شد… اگر با این نگرش بایستید تنها در آن صورت می‌توانید از «ساناتانا دارما» [شکل مطلق هندوئیسم] محافظت کنید».

گفته شده است در این نشست حداقل یکی از اعضای متبوع نخست‌وزیر نارندرا مودی (حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) حضور داشت. این حزب متهم به تشویق به آزار و اذیت مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها توسط ناسیونالیست‌های تندرو هندو از زمان به قدرت‌رسیدن در سال ۲۰۱۴ است؛ اتهاماتی که مقامات حزبی، آن را رد می‌کنند. گزارش‌های منتشرشده دراین‌باره تصریح کرد: تجمع‌کنندگان سوگند یاد کردند مسلمانان را تحریم کنند.

آنها اعلام کردند: ما هندوها هرگز کالایی را از صاحبان فروشگاه‌های اسلامی نمی‌خریم. ما هندوها هرگز زمین‌های خود را به یک مسلمان نمی‌فروشیم یا اجاره نمی‌دهیم. ما هندوها هرگز با مسلمانان کار نمی‌کنیم. همچنین خبرگزاری اسپوتنیک در مورد دیگری از تحقیر زنان و دختران مسلمان هند، به نقل از منابع رسانه‌ای محلی در هند گزارش داد، مسئولان یک مدرسه در شهری در ایالت کارناتاکا دست به یک اقدام تبعیض‌آمیز علیه شش دانش‌آموز دختر زدند. طبق این گزارش، مسئولان مدرسه بعد از اینکه شش دختر مسلمان باحجاب قصد ورود به کلاس درس را داشتند، مانع از ورود آنها شدند. فیلمی ۷۲ ثانیه‌ای توسط این دختران دانش‌آموز منتشر شده که آنها با زبان محلی درباره این موضوع حرف می‌زنند.

به گفته دختران محجبه، آنها در اعتراض به ممانعت مسئولان مدرسه از ورودشان، سه روز بیرون از کلاس درس ایستادند. طبق گزارش اسپوتنیک، علاوه بر این به این دختران گفته شده که اجازه ندارند به سه زبان اردو، عربی یا «بیاری» صحبت کنند؛ درحالی‌که اقلیت مسلمان موجود در ایالت کارناتاکا از این زبان‌ها استفاده می‌کنند. در فیلم منتشرشده توسط دختران دانش‌آموز، یکی از آنها می‌گوید: «قبل از اینکه ما حجاب اسلامی داشته باشیم همه چیز خوب پیش می‌رفت، اما اکنون این‌گونه مورد تبعیض قرار می‌گیریم و اجازه ورود به کلاس داده نمی‌شود». اعضای «سازمان اسلامی هند» به این خبر واکنش نشان دادند و خواستار پایان رفتار تبعیض‌آمیز علیه دختران دانش‌آموز شدند.

*منتشر شده در روزنامه شرق

۲۳۳۱۱



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.