به گزارش خبرآنلاین، سعید خطیب زاده صبح روز جمعه در حاشیه بازدید شورای معاونین وزارت امور خارجه از ستاد انتخابات وزارت خارجه با ارائه گزارشی از روند تلاشها و فعالیتها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳۳ کشور با در نظر گرفتن ۲۳۴ صندوق رأی گفت: علیرغم شرایط کرونا و سختیهایی که در این زمینه وجود داشت فکر می کنم این دوره انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور از منظمترین دورههای انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور است.
وی با بیان اینکه در برخی از کشورها برای گذاشتن یک صندوق رأی ما ماهها مذاکره کردیم و شرایط کرونا، شرایط سختی را ایجاد کرده است، خاطر نشان کرد: همان طور که پیش از این اعلام کردهایم دولت کانادا علیرغم ادعای مردمسالاری این اجازه را نداد که ما بتوانیم در این کشور که تعداد زیادی از ایرانیان در آن حضور دارند صندوق رأی قرار دهیم. البته در سالهایی که ما روابط سیاسی نیز با این کشور داشتیم همواره دولت کانادا مضایقی را برای این موضوع ایجاد می کرد و اجازه نمیداد که در جز در اوتاوا در جای دیگر صندوق رأی داشته باشیم و در همین چارچوب در سالهای قبل نیز در مرز آمریکا و کانادا صندوق رأی می گذاشتیم تا ایرانیان مقیم کانادا بتوانند در انتخابات شرکت کنند و امسال نیز چنین پیش بینی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در برخی از شعب از نظر افزایش صندوق رکورد داشتیم که در این زمینه می توان به ترکیه اشاره کرد یا اینکه در انگلیس فقط در لندن ۵ صندوق رأی داریم، خاطرنشان کرد: آنچه که در توان وزارت خارجه بود برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور به کار بردیم و امیدواریم کمبودها و نقص هایی که در این زمینه وجود دارد را ایرانیان خارج از کشور از ما بپذیرند.
وی با بیان اینکه بعد از نیمه شب روز جمعه حدود ساعت یک الی دو بامداد رأی گیری در برخی از کشورهای حوزه شرق آغاز شده است و این روند ادامه خواهد داشت، گفت: ما اطمینان میدهیم هیچ شعبه اخذ رأی بسته نشود مگر اینکه تمام کسانی که برای رأی دادن حضور پیدا کردهاند بتوانند رأی خود را به صندوق بیاندازند.
وی با اشاره به فعالیت هیأت اجرایی و هیأت نظارت در امر برگزاری انتخابات در خارج از کشور افزود: آرا در محل شعب اخذ رأی بعد از اتمام انتخابات شمرده می شود ولی اعلام آن در داخل کشور صورت میگیرد. در واقع شعب اخذ رأی در خارج از کشور در امر شمارش و اعلام نتایج تابع مقررات داخلی هستند.
خطیب زاده همچنین درباره صحبتهای روز چهارشنبه مقام معظم رهبری در مورد برخی از گزارشها مبنی بر وجود برخی از کاستیها در برخی از کشورها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و اقدامات وزارت خارجه برای رفع این کاستیها تصریح کرد: لازم میدانم که از توجه مقام معظم رهبری به امر برگزاری انتخابات در خارج از کشور تشکر ویژهای را بکنم. این توجه انرژی مضاعفی را به ما در وزارت خارجه برای پیگیری دقیقتر موضوعات داد. در همان روز در راستای اینکه دغدغههای مقام معظم رهبری در این زمینه مرتفع شود گزارش مبسوطی را به ملت ایران و خدمت ایشان عرضه کردیم و از روند فعالیتها و اقداماتی که انجام شده گزارشی ارائه کردیم.
وی با تأکید بر اینکه علیرغم شرایط کرونا و اینکه در برخی از کشورها شاهد قرنطینه سفت و سخت هستیم از جمله مالزی تلاش کردیم که شعب اخذ رأی در نقاط مختلف جهان داشته باشیم، افزود: در هیچ کجا نیست که ما رابطه سیاسی داشته باشیم ایرانیان قابل توجهی حضور داشته باشند و صندوق رأی در نظر گرفته نشده باشد.
سخنگوی وزارت خارجه با تأکید بر اینکه هیچ کمبودی از نظر اقلام و تعرفه وجود ندارد، گفت:برگزاری انتخابات در این شرایط بسیار پرهزینه است و وزارت خارجه با تجمیع منابع خود تلاش کرد که بهترین شرایط را در این زمینه ایجاد کند.
خطیب زاده با بیان اینکه ما حافظ رأی مردم هستیم و تمام تلاش خود را در این زمینه انجام می دهیم در مورد تأثیر حضور پرشور مردم در انتخابات و جایگاه ایران در عرصه بین الملل تصریح کرد: واقعیت این است که هنوز در نظام بین الملل کنشگران اصلی دولتها هستند و پشتوانه این دولتها مردم هستند. هر چه یک دولت با آرای بیشتری انتخاب شده باشد با قدرت بیشتری می تواند در عرصه بین المللی به نمایندگی از ملت خود کنشگری کند.
وی با بیان اینکه قدرت ایران همواره برخواسته از خواست و مشارکت مردم بوده است، گفت: در واقع این مردم بودهاند که همواره قدرت ایران را علیرغم برخی از سختیها و فشارها افزایش دادهاند.
خطیب زاده با بیان اینکه رابطه مستقیمی بین قدرت ملی و صندوق آرا وجود دارد، ادامه داد: هر رأی مردم انرژی مضاعفی را به نمایندگان ایران در عرصه بین المللی برای پیشبرد اهداف و منافع ملی ایران و مردم می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون گزارشی در مورد تخلف و یا مسائل این چنینی در شعب اخذ رأی در خارج از کشور دریافت کردهایم، گفت: هیچ گزارشی در این زمینه دریافت نکرده ایم و طبق گزارشات ارسالی انتخابات در بهترین شرایط در حال برگزاری است.
وی همچنین در مورد برخی از گلایهها مبنی بر دور بودن شعب اخذ رأی و اینکه برخی از هم وطنان در خارج از کشور برای رأی دادن مجبورند چندین کیلومتر مسافت طی کنند، تصریح کرد: متأسفانه این موضوع وجود دارد چرا که به خاطر شرایط کرونایی مضایقی برای ما وجود داشت و ما مجبور بودیم که صندوقهای رأی را با همکاری دولتها در جاهایی قرار دهیم که ایرانیان بیشتری حضور دارند. البته این مشکل در کشورهای اروپایی کمتر است چرا که فاصلهها کمتر است و صندوقهای رأی بیشتری داریم.
وی افزود: مشکل دوم این است که پراکندگی ایرانیان زیاد است و ما نمی توانیم همچون در داخل در نقاط مختلف شعبه اخذ رأی داشته باشیم و در همین چارچوب تلاش شده که در نقاطی که بیشترین تمرکز ایرانیان وجود دارد صندوق رأی گذاشته شود.
خطیب زاده همچنین در مورد برخی از اظهارنظرها در مورد نحوه اطلاع رسانی در مورد برگزاری انتخابات در خارج از کشور گفت: من از همه کسانی که در این ارتباط اظهارنظر می کنند و مطالبی را بیان می کنند میخواهم که در خصوص رأی گیری در خارج از کشور رعایت مصالح ملی را بکنند و این موضوع را از برخی از صف بندیهای انتخاباتی دور نگه دارند. در طی روزهای گذشته تمام سفارتخانههای ایران در خارج از کشور در سایتهای خود در مورد برگزاری انتخابات اطلاع رسانی کردهاند. در شبکه های اجتماعی حضور فعال داشتهاند و امروز نیز نمایندگان مجلس و نمایندگانی که از حوزههای انتخاباتی آمده بودند به صورت آنلاین مشاهده کردند که با چه تلاشی انتخابات در تمامی حوزهها در خارج از کشور باشور و نشاط در حال برگزاری است. علیرغم محدودیتها و مسائلی که کرونا برای ما ایجاد کرده است.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰