اخترشناسان به دقت حفره تاجی عظیمی را که اخیراً روی سطح خورشید ایجاد شده است و جریانی از بادهای خورشیدی با سرعت بالا را در جهت سیاره ما میتاباند، زیر نظر دارند.
این گستره وسیع تاریکی که در نزدیکی استوای خورشید در 2 دسامبر پدیدار شد، به پهنای خارقالعادهای نزدیک به 497000 مایل گسترش یافته است – معادل بیش از 60 زمین که در کنار هم قرار گرفتهاند!
حفره که تشکیل آن از 4 دسامبر شروع شده است، در عرض یک روز به بالاترین اندازه خود رسید و از آن زمان به طور مستقیم رو به زمین است.
حفره تاج به طور خاصی قابل توجه است زیرا زمانی که خورشید به اوج چرخه فعالیت 11 ساله خود که ماکسیمم سولار نام دارد و پیش بینی می شود در سال 2024 به اوج خود برسد، نزدیک میشود رخ داده است.
در ابتدا، این نگرانی وجود داشت که بادهای خورشیدی، که می توانند بین 500 تا 800 کیلومتر در ثانیه حرکت کنند، ممکن است باعث ایجاد طوفان ژئومغناطیسی متوسط G2 شود و به طور بالقوه منجر به خاموشی رادیویی و شفق های قطبی واضح شود.
با این حال، Spaceweather.com گزارش داده است که شدت باد خورشیدی کمتر از حد انتظار بوده و تنها منجر به یک طوفان ژئومغناطیسی ضعیف G1 شده است. علیرغم تأثیر ملایم تر، امکان نمایش شفق، به ویژه در عرض های جغرافیایی بالاتر، همچنان باقی است.
خورشید چرخههای منظمی از فعالیت را پشت سر میگذارد که با ظهور لکههای خورشیدی، شعلههای خورشیدی، خروج جرم تاجی و حفرههای تاجی مانند فعلی مشخص میشود. این پدیده ها به میدان مغناطیسی خورشید گره خورده اند که در طول ماکسیمم سولار دچار تغییر قطبیت میشود.
لکه های خورشیدی، به ویژه، مناطق خنک تری در سطح خورشید و میدان های مغناطیسی به طور قابل توجهی قوی تر هستند. با نزدیکتر شدن به ماکسیمم سولار، دانشمندان برای فعالیتهای خورشیدی مکرر و شدیدتر آماده میشوند.
در حالی که حفره تاجی کنونی با دور شدن از سطح زمین هیچ تهدید قابل توجهی برای زمین ایجاد نمی کند، اما طبیعت پویای ستاره ما و اهمیت نظارت بر فعالیت خورشیدی برای تأثیرات احتمالی بر فناوری و محیط زیست سیاره ما را نشان می دهد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰