جلوگیری از دلالی ارز با طرح مالیات بر عایدی سرمایه-راهبرد معاصر

سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد: سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه بستری فراهم می‌کند تا اثرگذاری دلالان و سوداگران در بازارهای غیر مولد کاهش یابد، گفت: تصویب طرح

کد خبر : 521150
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴
جلوگیری از دلالی ارز با طرح مالیات بر عایدی سرمایه-راهبرد معاصر


سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه بستری فراهم می‌کند تا اثرگذاری دلالان و سوداگران در بازارهای غیر مولد کاهش یابد، گفت: تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند سیاس‌گذاری دقیقی در راستای حمایت از فعالیت‌های مولد و تحقق شعار سال با جلوگیری از ورود سرمایه‌ها به بخش‌های غیر مولد باشد.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید تلاش در راستای حفظ ارزش پول ملی به وسیله کنترل تورم و اصلاح ناترازی‌ها باشد، گفت: در طول طرح مالیات بر عایدی سرمایه به میزان افزایش تورم حداقل حقوق افزایش خواهد یافت. 
 
وی با تأکید بر اینکه فاصله میان تورم ایران و تورم جهانی باعث کاهش ارزش پول ملی خواهد شد، افزود: در شرایط تورمی مردم ارز یا طلا می خرند و این باعث مشکلاتی در بازار خواهد شد. مالیات بر عایدی سرمایه کمتر از یک درصد مردم را شامل می‌شود. کمتر از 10 هزار مؤدی مالیاتی داریم که فرار مالیاتی دارند و از محل آن به 5 میلیون نفر می‌شود معافیت مالیاتی داد.
 

اداره امور جاری بسیاری از کشورهای دنیا که منابع نفتی، انرژی و مواهب طبیعی مانند ایران برای درآمد زایی ندارند، وابسته به اخذ و کسب درآمدهای مالیاتی است

سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه و منافع این طرح در اقتصاد کشور به «راهبرد معاصر» گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه متأسفانه دیر در دستور کار دولت و مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بسیاری از کشورهای توسعه یافته سال هاست طرح مالیات بر عایدی سرمایه را به روش روشن و بهترین شکل ممکن اعمال کرده اند.
 
وی افزود: اداره امور جاری بسیاری از کشورهای دنیا که منابع نفتی، انرژی و مواهب طبیعی مانند ایران برای درآمد زایی ندارند، وابسته به اخذ و کسب درآمدهای مالیاتی است، بنابراین بخش اعظم درآمدها از مالیات ازجمله مالیات بر عایدی سرمایه تأمین می شود. این قبیل کشورها بودجه جاری خود را به بهترین شکل ممکن و بدون تورم اداره می کنند.
 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در ایران این موضوع باید جدی گرفته شود، خوشبختانه مجلس شورای اسلامی با توجه به مزایایی که در اقتصاد ایجاد می کند، توجه جدی به تصویب مالیات بر عایدی سرمایه دارد.
 
حسینی کیا گفت: تحریم های نفتی و دشمنی آمریکا با مردم ایران می تواند مانع مهمی در فروش نفت باشد. با اینکه در دور زدن تحریم ها کارنامه خوبی داریم، اما برای وابسته نبودن کامل به درآمدهای نفتی باید بخش مالیات ستانی به ویژه در حوزه هایی که دلالی و سوداگری در آن بسیار زیاد است، برجسته شود.
 
وی توضیح داد: امکان دارد درآمدهای نفتی به سختی وارد کشور شود یا فشارهای جلوگیری از فروش نفت ایران به وسیله دولت بعدی آمریکا بیشتر شود؛ تصویب طرح های مالیاتی مانند مالیات بر عایدی سرمایه راهکاری برای اداره غیر تورمی کشور، یعنی فاصله گرفتن از چاپ پول و عرضه اوراق است. مسئولان باید راهی را بپیمایند که کشورهای توسعه یافته دهه های گذشته آن را انجام داده اند و اینک برای مردم جامعه جا افتاده است.
 
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: درصورتی که طرح مالیات بر عایدی سرمایه تصویب شود، کارکرد سرمایه ها مورد نظارت قرار می گیرد؛ یعنی سرمایه ها راهی بخش های مولد می شوند، درهیجانات سیاسی وارد بازار طلا و ارز نمی شوند و به تبع انتظارات تورمی نمی آفرینند.
 
حسینی کیا معتقد است: بی شک نیازمند ثبات اقتصادی و حمایت از بخش تولید هستیم. تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه می تواند سیاس گذاری دقیقی در راستای حمایت از فعالیت های مولد و تحقق شعار سال با جلوگیری از ورود سرمایه ها به بخش های غیر مولد باشد.
 
وی عنوان کرد: تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه بستری فراهم می کند که حضور و اثرگذاری دلالان و سوداگران در بازارهای غیر مولد به شدت کاهش یابد؛ اما ورود سرمایه ها به بخش مولد غیر از تصویب این طرح نیازمند ایجاد اطمینان در مردم نسبت به سودآوری سرمایه گذاری در بخش های مولد است.
 
وی تصریح کرد: اگر در این عرصه قوانین سخت گیرانه ای اتخاذ شود، مانع ورود دلالان و سوداگران به بازارهای ارز و طلا شد، نظارت و مدیریت ستاندن مالیات بر عایدی سرمایه قوی باشد و تعرفه های مالیاتی قابل توجهی بر روی فعالیت های سوداگری بسته شود، شاهد کاهش دلالی و ثبات اقتصادی و رشد تولید خواهیم بود.



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.