جاهای دیدنی خوانسار: لیست ۱۵ جاذبه تاریخی و طبیعی خوانسار+ عکس
خوانسار، نگینی درخشان در دامنههای زاگرس، با طبیعتی بکر و چشماندازهایی رویایی، مقصدی دلنواز برای گردشگران داخلی و خارجی است. این شهر زیبا با لالههای واژگون رنگارنگش در فصل بهار، کوچه باغهای دلانگیزش در پاییز، عسل طبیعی و گزهای خوشمزه، فرشهای دستبافت نفیس و چشمههای جوشان، به یکی از قطبهای گردشگری ایران تبدیل شده است.
خوانسار، نگینی درخشان در دامنههای زاگرس، با طبیعتی بکر و چشماندازهایی رویایی، مقصدی دلنواز برای گردشگران داخلی و خارجی است. این شهر زیبا با لالههای واژگون رنگارنگش در فصل بهار، کوچه باغهای دلانگیزش در پاییز، عسل طبیعی و گزهای خوشمزه، فرشهای دستبافت نفیس و چشمههای جوشان، به یکی از قطبهای گردشگری ایران تبدیل شده است. در این مطلب نگاهی به جاهای دیدنی خوانسار داریم.
اگر به دنبال سفری آرام و دلنشین در دل طبیعت هستید، خوانسار با جاذبههای طبیعی متنوع خود، مقصدی مطلوب برای شما است. از طبیعت جذاب تا بناهای تاریخی و مذهبی خوانسار برای ذائقه و سلیقهای انتخابهای جذابی دارد.
خوانسار کجاست؟
چطور به خوانسار برویم؟
اگر قصد سفر به خوانسار، نگین سبز ایران را دارید، بهترین زمان برای سفر به این منطقه خوش آب و هوا بستگی به هدف سفرتان دارد. اگر به دنبال طبیعتگردی و بهرهمندی از هوای خنک و طبیعت سرسبز هستید، نیمه اول سال بهترین گزینه است. اما اگر بهدنبال تجربه فصلی رنگارنگتر و عکاسی در طبیعت زرد و نارنجی هستید، اواخر تابستان و اوایل پاییز زمان مناسبی برای سفر به خوانسار خواهد بود. در این فصل، کوچه باغهای باصفای خوانسار و روستاهای اطراف آن، جلوهای خاص و رویایی پیدا میکنند.
فاصله تهران تا خوانسار + مسیر دسترسی
اگر از تهران عازم خوانسار هستید، دو مسیر اصلی پیش روی شماست: مسیر قم-سلفچگان و مسیر ساوه-سلفچگان. در هر دو مسیر، پس از رسیدن به سلفچگان، باید به سمت دلیجان حرکت کنید. پس از طی حدود 40 کیلومتر از دلیجان، جاده گلپایگان در سمت راست شما نمایان میشود. با ورود به گلپایگان و عبور از میدان قاضی زاهد و میدان ولیعصر، وارد جاده خوانسار شوید. توجه داشته باشید که مسافت تقریبی تهران تا خوانسار حدود ۴۰۰ کیلومتر است و مدت زمان سفر حدود ۵ ساعت خواهد بود.
فاصله اصفهان تا خوانسار + مسیر دسترسی
اگر از اصفهان قصد سفر به خوانسار را دارید، از طریق جاده نجفآباد-تیران و پس از آن فریدن، به جاده خوانسار خواهید رسید. این مسیر کوتاهتر از مسیر تهران است و مسافت آن حدود ۱۵۵ کیلومتر است. سفرتان بین ۲ تا ۲.۵2.5 ساعت طول میکشد. در این مسیر از شهرهای خمینیشهر، نجفآباد، حاجیآباد، تیران و در نهایت روستاهای سنگ سفید و قلعه در نزدیکی خوانسار، عبور خواهید کرد.
معرفی جاهای دیدنی خوانسار
در ادامه این مطب، قصد داریم جاهای دیدنی خوانسار را به شما معرفی کنیم. اگر به این شهر زیبا سفر می کنید بهتر است به لیست جاهای دیدنی خوانسار سری بزنید:
پارک ملی سرچشمه
پارک ملی سرچشمه، یکی از زیباترین مناطق طبیعی شهر خوانسار است که با طبیعت بکر و چشمههای جوشان خود، هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود میکشاند. این پارک، با مساحتی بیش از پانزده هکتار، در جنوب شهرستان خوانسار واقع شده است. چشمه مرزنگشت، یکی از مشهورترین چشمههای این پارک است که آب گوارای آن، علاوه بر تأمین آب کشاورزی منطقه، طراوت خاصی به آب و هوای این منطقه بخشیده است.
کوه هیکل و غار شگفتانگیزش
کوه هیکل و غاری که در دل آن جای گرفته است، از دیگر جاذبههای طبیعی خوانسار است. این غار با عمقی حدود صد و نود متر و چاهی به عمق صد و هفتاد متر، یکی از عمیقترین غارهای چاهی ایران به شمار میرود. کوه هیکل نیز با شکل ظاهری منحصربهفرد خود، نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند. حفرههای موجود در این کوه که به چاههای نفسکش زمین معروفند. با توجه به طبیعت کوهستانی منطقه، غارهای دیگری نیز در اطراف خوانسار وجود دارد که هر یک دنیایی از شگفتیها را در دل خود جای دادهاند.
آدرس: ۵ کیلومتری خوانسار
تپه آریاییها، میراث ۸ هزار ساله
تپه آریاییها، با قدمتی حدود هشت هزار سال، یکی از قدیمیترین آثار تاریخی خوانسار است. این تپه که در روستای رحمتآباد واقع شده است، در دل خود رازهای بسیاری از گذشتههای دور را نهفته دارد. غارهایی که زمانی محل زندگی انسانهای اولیه بودهاند، ساختمانهای خشتی چند طبقه و آثاری از درهای سنگی، تنها بخشی از شگفتیهای این تپه تاریخی هستند.
آدرس: خوانسار، منطقه رحمتآباد
بقعه امامزاده سید احمد خوانسار (امامزاده احمد بن محمد بن علی نقی)
این امامزاده با قدمتی بیش از هزار سال، یکی از زیارتگاههای مهم خوانسار محسوب میشود. بنای این امامزاده در خیابان آیتالله خوانساری واقع شده و معماری آن نمایانگر سبک معماری اسلامی در دورههای گذشته است.
آدرس: خیابان آیت الله خوانساری
بقعه بابا ترک (امامزاده سید محمود)
این امامزاده که به بابا ترک شهرت دارد، از نوادگان امام علی النقی علیهالسلام است. بنای این امامزاده به دوره صفویه بازمیگردد و از جمله زیارتگاههای مورد احترام مردم خوانسار و مناطق اطراف است.
آدرس: خوانسار، خیابان سیزده محرم
امامزاده سید صالح
این امامزاده نیز از نوادگان امام موسی کاظم علیهالسلام است و مقبرهای تاریخی و مذهبی به شمار میرود. بنای این امامزاده با معماری سنتی خود، نمایی زیبا به شهر خوانسار بخشیده است.
آدرس: بلوار باران، خیابان صالحی
مسجد آقا اسدالله
این مسجد با قدمتی بیش از صد سال، یکی از مساجد قدیمی و تاریخی خوانسار است. مسجد آقا اسدالله با معماری سنتی خود و تزئینات زیبای داخلی، مکانی مناسب برای عبادت و آرامش روح است.
آدرس: خوانسار، بلوار آیت الله علوی
مسجد جامع خوانسار
این مسجد، با قدمتی بیش از چهار قرن، بزرگترین مسجد خوانسار و یکی از مهمترین بناهای تاریخی این شهر است. در شمالی این مسجد با منبتکاریهای بینظیر خود، از لحاظ هنری و تاریخی بسیار ارزشمند است. مسجد جامع خوانسار در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: خوانسار، آیت الله علوی، میدان سپاه
خانه ابهری، نگین معماری قاجاری در خوانسار
یکی از ارزشمندترین این گنجینهها، خانه ابهری است که به عنوان یکی از زیباترین نمونههای معماری مسکونی دوره قاجار در ایران شناخته میشود. این بنای تاریخی که قدمتی بیش از دو قرن دارد، در دل بافت قدیمی شهر خوانسار واقع شده است. خانه ابهری با معماری اصیل ایرانی خود، نمادی از هنر و معماری این دوره است. حیاط مرکزی وسیع، اتاقهای مجلل با تزئینات گچبری و نقاشیهای زیبا، و ایوانهایی با چشماندازی دلانگیز، همگی از ویژگیهای بارز این خانه تاریخی هستند.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد خانه ابهری، استفاده از رنگهای شاد و زنده در تزیینات داخلی آن است. رنگهای آبی لاجوردی و قرمز آجری که در نقاشیهای سقف و دیوارها به کار رفتهاند، فضایی گرم و صمیمی را در این خانه ایجاد کردهاند. همچنین، در یکی از اتاقهای این خانه، نقاشی زیبایی وجود دارد که تاریخ ساخت بنا را نشان میدهد.
آدرس: خوانسار، خیابان آیت الله خوانساری
مقبره بابا پیر و حلمیه و نرگس
در میان تاریخ کهن شهر خوانسار، مقبرهای وجود دارد که به بابا پیر نسبت داده میشود. این مقبره که قدمتی طولانی دارد، یکی از قدیمیترین آثار باستانی این شهر محسوب میشود. بر اساس روایات تاریخی، صاحب این مقبره از پیشگامان مذهب شیعه جعفری در منطقه بوده و شیخ صفیالدین اردبیلی برای کسب دانش به نزد او آمده است. این مقبره به عنوان یکی از اماکن زیارتی و مقدس شهر خوانسار شناخته میشود و مردم محلی برای زیارت و نیایش به آن مراجعه میکنند.
مقبره حلیمه و نرگس نیز از دیگر آثار تاریخی مهم خوانسار است که قدمت آن به قرن سوم هجری قمری میرسد. بر روی سنگ قبر این دو بانو، نقش پنج منشور یا قاعده مربع حک شده است که نشان از اهمیت و جایگاه والای آنها در آن دوره دارد. این مقبرهها به همراه مقبره بابا پیر، از جمله آثار تاریخی و فرهنگی خوانسار هستند که هویت تاریخی این شهر را به نمایش میگذارند.
آدرس: خوانسار، خیابان سرچشمه
پل ساسان خوانسار
در دل کوهستانهای سرسبز خوانسار، میراثی ارزشمند از دوران کهن خودنمایی میکند؛ پلی تاریخی که به نام ساسان شهرت یافته است. این پل تاریخی که در شمال شرقی روستای تیدجان قرار دارد، یکی از جاذبههای گردشگری مهم شهرستان خوانسار محسوب میشود. روستای تیدجان، این روستای زیبا و سرسبز، در بخش مرکزی شهرستان خوانسار واقع شده است.
پل ساسان، با معماری باشکوه و تاریخی خود، نگاه هر بینندهای را به خود جلب میکند. سبک معماری این پل، شباهت بسیاری به آثار دوره صفویه دارد که نشان از قدمت و اهمیت این بنا دارد. طول دهانه این پل تاریخی، حدود هشت گام برآورد شده است که نشان از وسعت و عظمت آن در زمان ساخت دارد. با قدم زدن بر روی این پل، میتوان به عظمت و شکوه معماری ایرانی در گذشته پی برد.
آدرس: خوانسار، شمال شرقی روستای تیدجان خوانسار
روستای تیدجان خوانسار
روستای تیدجان، روستایی کوهستانی و سرسبز در شهرستان خوانسار است که به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در این منطقه شناخته میشود. طبیعت بکر و دستنخورده این روستا، همراه با آثار تاریخی ارزشمندی مانند پل ساسان، آن را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است.
این روستا با آب و هوای خنک و دلپذیر، مکانی دلپذیر برای فرار از هیاهوی شهر و گذراندن اوقات فراغت است. طبیعتگردان میتوانند از پیادهروی در مسیرهای کوهستانی، بازدید از باغهای میوه و مناظر طبیعی این روستا لذت ببرند. همچنین، علاقهمندان به تاریخ و معماری میتوانند از پل ساسان و دیگر آثار تاریخی این منطقه بازدید کنند.
آدرس: ضلع شمالی شهرستان خوانسار
بازار دوراه خوانسار
بازار دوراه خوانسار یکی از بازارهای تاریخی و از دیدنیهای جذاب این شهر به شمار میرود که از دیرباز به جا مانده است. این بازار به دلیل قرار داشتن بخشی از آن در محلهای به نام دوراه، که به علت موقعیت جغرافیایی خاص خود در یک دو راهی قرار گرفته، به این نام معروف شده است. در این بازار، خشکبار متنوعی مانند گردو، بادام، آلو و غیره عرضه میشود و اغلب فروشندگان آن را افراد سالخورده تشکیل میدهند. بازار دوراه از جاهای دیدنی خوانسار است که نباید از آن غافل شوید.
آدرس: خوانسار، محله دوراه
کوچه باغ های خوانسار
کوچه باغهای خوانسار بهعنوان نگین سرسبز و باصفای این شهر، نمونهای از زیبایی طبیعت و معماری سنتی ایرانی را به نمایش میگذارند. این کوچهها با دیوارهای گلی و درختان بلند و سرسبز که سایهای دلانگیز بر مسیرهای پیچ در پیچشان افکندهاند، جایی برای آرامش و لذت از طبیعت بکر فراهم کردهاند. در کوچه باغهای خوانسار، قدم زدن در میان درختان قدیمی و گلهای وحشی، تجربهای از پیوند با طبیعت و تاریخ است. محلههایی مانند «چشمه آقا»، «صفائیه»، «محله بالا» و «پایتخت» با کوچه باغهای سرشار از سرسبزی، خاطراتی ماندگار را برای هر رهگذر به یادگار میگذارند.
آدرس: کوچه باغهای خوانسار
دشت لاله های واژگون گلستان کوه
دشت لالههای واژگون گلستان کوه، یکی از شگفتانگیزترین جلوههای طبیعی در منطقه خوانسار است که هر بهار با شکوفایی لالههای واژگون، به تابلویی زنده از زیبایی طبیعت تبدیل میشود. این دشت با گلهای منحصر به فرد و سرخرنگ که به صورت وارونه رشد میکنند، چشم هر بینندهای را خیره میکند. لالههای واژگون در میان دامنههای سرسبز گلستان کوه، با کوههای باشکوه و هوای خنک و تازه، فضایی رویایی را پدید میآورند. این منطقه مقصدی محبوب برای طبیعتگردان و عکاسان است که به دنبال لحظاتی ناب و فراموشنشدنی در دل طبیعت هستند.
روستاهای اطراف خوانسار
خوانسار با داشتن روستاهای فراوان و زیبایی در اطراف خود، مقصدی جذاب برای علاقهمندان به طبیعت و گردشگری محسوب میشود. این روستاها از جاهای دیدنی خوانسار هستند. در ادامه، برخی از روستاهای معروف خوانسار را معرفی میکنیم:
- ارجنک
- استخرپهن
- تجره (خوانسار)
- تیدجان
- حاج بلاغ
- حاجیآباد
- حسنآباد
- خشکرود
- خم پیچ
- دربند
- رحمتآباد
- صفادشت
- قلعه بابامحمد
- قودجان
- کهرت
- لایجند
- مهرآباد
پرسشهای متداول درباره خوانسار
معروفترین جاذبههای طبیعی خوانسار کدامند؟
از جاذبههای طبیعی خوانسار میتوان به پارک جنگلی سرچشمه، دشت لالههای واژگون منطقه گلستانکوه و غار دامنه اشاره کرد.
آثار تاریخی مشهور خوانسار چه نام دارند؟
مسجد جامع خوانسار، خانه تاریخی ابهریها و مقبره باباپیر ترک از جمله آثار تاریخی خوانسار هستند.
بهترین زمان برای بازدید از خوانسار چه فصلی است؟
بهترین فصل برای دیدن جاهای دیدنی خوانسار بهار و پاییز و در نهایت اوایل تابستان است. بهار فصل دشت لالههای واژگون و پاییز فصل عاشقانهها است.
خوانسار در کدام استان ایران قرار دارد؟
خوانسار در استان اصفهان قرار دارد و به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و طبیعی این استان شناخته میشود.
مراسمها و جشنهای محلی در خوانسار چگونه برگزار میشوند؟
در خوانسار مراسمها و جشنهای محلی متعددی مانند جشنوارههای لالههای واژگون و مراسم مذهبی با حضور پرشور مردم برگزار میشود.
آیا امکان اقامت در خوانسار وجود دارد؟
بله، در خوانسار چندین اقامتگاه و هتل وجود دارد که گردشگران میتوانند از آنها برای اقامت استفاده کنند.
فرمول شادی و مثبتاندیشی را یاد بگیرید و با افسردگی خداحافظی کنید
اصول و روشهایی کاملا عملی برای یادگیری سریع و ماندگار هر زبان جدید
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰