تهران، حمایت های مسکو و پکن را از دست می‌دهد؟

به گزارش هوشمند نیوز، بیژن احمدی درباره سرنوشت مذاکرات وین و رسیدن واشنگتن و تهران به توافق نهایی گفت: در این باره نیازمند بازسازی اعتماد بین تهران و واشنگتن هستیم. آمریکا در این راستا برجام را به عنوان مقدمه ای برای اعتمادسازی بین دو کشور می دید که تا در مورد مسائل دیگر نیز در

کد خبر : 91107
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۹
تهران، حمایت های مسکو و پکن را از دست می‌دهد؟



به گزارش هوشمند نیوز، بیژن احمدی درباره سرنوشت مذاکرات وین و رسیدن واشنگتن و تهران به توافق نهایی گفت: در این باره نیازمند بازسازی اعتماد بین تهران و واشنگتن هستیم. آمریکا در این راستا برجام را به عنوان مقدمه ای برای اعتمادسازی بین دو کشور می دید که تا در مورد مسائل دیگر نیز در آینده گفتگو شود. در دولت آقای روحانی نیز شاهد آن بودیم که صحبت هایی در خصوص برجام های بعدی می شد. در حال حاضر اکثر بخواهند خواسته های حداکثری را روی میزگفتگو بگذارند رسیدن به اعتمادسازی دشوار می شود. اما اگر دو طرف حاضر باشند که امتیاز رد و بدل کنند که امکان بازگشت و احیای توافق همچنان باقی خواهد ماند. همزمان در داخل نیز می شنویم که برجام در حال از دست دادن خاصیت خود است و نیاز بر این است که با آمریکا و یا ۱+۵ وارد مذاکرات دیگری شویم. توافقی جدا از برجام که می توان در قالب آن مذاکراتی در خصوص شاکله آن داشت. بدون شک این مسیر نیز طولانی و سخت خواهد بود که افزایش تنش ها در کوتاه مدت را ممکن است در بر داشته باشد. در صورت شکست مذاکرات وین نیز احتمالا باید شاهد تنش ها باشیم که در این صورت ایران حمایت فعلی روسیه و چین در سطح فعلی را نیز نخواهد داشت.

وی افزود: بهترین و متحمل ترین گزینه پیش رو بازگشت و احیای برجام است. حتی زمزمه هایی از توافق محدود نیز شنیده می شود که طی آن ایران به برخی از تعهداتش در برجام بازگردد و برای مثال سطح غنی سازی را متوقف کند و در مقابل امتیازاتی را دریافت کند تا زمینه هایی فراهم شود تا مذاکرات ادامه یابد. در این باب باید به نکته ای اشاره کنم و آن این است که در صورت افزایش سطح غنی سازی توسط ایران، ممکن است تهران، حمایت های مسکو و پکن را از دست دهد و مکانیسم ماشه توسط یکی از طرفین برجام در شورای امنیت فعال شود و تحریم های شورای امنیت علیه ایران اعمال شود.

وی در پایان تصریح کرد: نکته دیگر اینکه برجام بدون مذاکرات آتی با آمریکا ثبات نخواهد داشت و پایدار نمی ماند. در سال ۲۰۲۳ ایران دومین بند غروب را پیش رو خواهد داشت و در صورت عدم مذاکرات بیشتر برجام می تواند با مشکلات بیشتری روبرو شود. باید از خود بپرسیم که آیا ایران می خواهد با آمریکا توافقی داشته باشد که دولت دموکرات آن را رعایت کند و در صورت روی کار آمدن جمهوری خواهان این توافق نقض شود. کشور نیاز به این مساله دارد که چگونه مشکلات به صورت پایدار و با ثبات حل و فصل شود که در صورت تغییر دولت و نظام حاکم بر آمریکا توافق مورد آسیب قرار نگیرد. راه حل این نیست که توافق به تصویب کنگره برسد چون ترامپ نشان داد که از مصوبات کنگره نیز می تواند خارج شود. باید از منظر راهبردی بررسی کرد که چگونه می توان به توافق باثبات، مستحکم و پایدار رسید.

مشروح گفتگو را در لینک زیر بخوانید:

اولویت‌های سیاست خارجی در وزارت امیرعبداللهیان چه باید باشد؟

311311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.