به گزارش ایسنا، سیاوش آریا، کنشگر و پژوهشگر میراث فرهنگی در هفته جاری، عکسهایی را از این محدوده گرفته که نشان میدهد حجم زیادی سنگ و مصالح در عرصه و حریم بیشاپور باستانی تخلیه و زمینها با گچ قطعهبندی شده است.
این کنشگر میراث فرهنگی طبق بررسیها و پیگیریهایی که داشته است، گفت: ظاهراً با کشت گل نرگس در پهنهای گسترده و به وسعت ۳۰ هکتار موافقت اولیه شده، درحالی که نقض قانون میراث فرهنگی و تخلف است.
او اضافه کرد: محوطۀ مورد نظر که اقدام نخستین برای کِشت گل نرگس در آن انجام شده، پشت پایگاه میراث جهانی بیشاپور در پهنهای به گستردگی ۳۰ هکتار است.
این پژوهشگر میراث فرهنگی در استان فارس ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که کِشت گل نرگس در شهر جهانی بیشاپور بدون فراهمسازی هیچگونه طرح و تصویبی در شورای فنی ادارۀ کل میراث فرهنگی استان فارس انجام گرفته است و حتی موضوع آن کتبی به مدیریت پایگاه جهانی بیشاپور اعلام نشده است.
این کنشگر میراث فرهنگی با اشاره به مشاهداتی که از این منطقه داشته است، به ایسنا گفت: وقتی هنوز در شورای فنی اداره کل میراث فرهنگی چنین مجوزی داده نشده است، چگونه این حجم از مصالح در منطقه تخلیه شده، طرح نخستین آن ریخته شده و در آیندهای نزدیک آغاز به شخمزنی و کِشت گل نرگس در پهنهای بسیار گسترده میکنند؟ مجموعۀ جهانی بیشاپور یک محوطۀ تاریخی و فرهنگی به شمار میآید، چگونه میتوان در آن، با توجه به اقلیم و وضعیت آب آن، گل کِشت کرد و به مردم فروخت؟
او با یادآوری قوانین میراث فرهنگی دربارۀ عرصه یادمانهای تاریخی و فرهنگی و ملی، افزود: بند یک درباره ضوابط عرصه تاکید دارد که هرگونه فعالیت باستانشناسی، ساماندهی، عمرانی، مرمت و حفاظت و تغییر کاربری تنها پس از تهیه طرح و تصویب آن از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امکانپذیر است.
آریا همچنین تاکید کرد: در مجموعۀ تاریخی بیشاپور به دلیل جهانی بودن محوطه، حتی اگر طرح مورد نظر مصوبۀ شورای فنی ادارۀ کل میراث فرهنگی استان را نیز داشته باشد، نمیتوان آن را اجرا کرد و برپایۀ قانونهای میراث فرهنگی که شفاف است، هرگونه کِشت و پِیکنی و درختکاری ممنوع بوده و تخلف به شمار میآید؛ مگر آن که، فرد یا مسئولانی فراتر از قانون باشند.
شهر باستانی بیشاپور در ۲۰ کیلومتری شهرستان کازرون قرار دارد و پروندۀ ثبت جهانی آن از شهرستانهای فیروزآباد، کازرون و سروستان تشکیل شده است. این شهر در محور ساسانی فارس قرار گرفته و در پروندهای با نام «منظر باستانشناسی ساسانی فارس» در سال ۱۳۹۷ ثبت جهانی شده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰