سرهنگ خلیل حاجیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در هر پرونده تشکیلشده ممکن است چند متهم وجود داشته باشد. پروندهها به دستگاه قضایی ارجاع شدهاند.
وی گفت: حفاریهای غیرمجاز یکی از مهمترین تخلفهایی است که توسط افراد به امید پیدا کردن اشیای تاریخی انجام میشود. متاسفانه برخی از حفاریها منجر به مدفون شدن افراد در چاله و تونلها نیز میشود. در چند ماه گذشته چند نفر از حفاران غیرمجاز در یکی از غارهای شهرستان مانه و سملقان مشغول حفاری بودند که یکی از آنها جان خود را در این حفاری از دست داد.
وی بیان کرد: کلاهبرداری متخلفان از یکدیگر، یکی دیگر از تخلفها در حوزه میراث فرهنگی این استان است؛ این افراد اشیای تقلبی را بهعنوان اشیای عتیقه به دیگر متخلفان حوزه میراث فرهنگی میفروشند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی در ارتباط با اشیای تاریخی کشفشده نیز توضیح داد: امسال حدود ۱۵ پرونده کشف اشیای تاریخی از متخلفان تشکیل شده که در هر پرونده چند شیء تاریخی وجود داشته است.
در خراسان شمالی شش موزه و یک هزار و ۵۰۷ اثر تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۱۳۵ اثر شامل بناهای تاریخی است. در کاوشهای انجامشده در تپهها و محوطههای باستانی این استان، هفت هزار و ۱۱۶ شیء تاریخی خارج شده است.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰