تحریم شرکت‌های هواپیمایی ایران به مقصد اروپا/ کدام افراد و خطوط هوایی تحریم شدند؟

رسول سلیمی: وزرای خارجه اروپا در نشست روز دوشنبه خود سه شرکت هواپیمایی ایران ایر، ماهان و ساها ایرلاینز را در فهرست تحریم‌های خود قرار دادند. همچنین چندین مقام از جمله معاون وزیر دفاع کشورمان به همراه چندین نفر از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه و قرارگاه خاتم و سازمان‌های هوافضای ایران نیز در این

کد خبر : 508586
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۷:۰۵
تحریم شرکت‌های هواپیمایی ایران به مقصد اروپا/ کدام افراد و خطوط هوایی تحریم شدند؟


رسول سلیمی: وزرای خارجه اروپا در نشست روز دوشنبه خود سه شرکت هواپیمایی ایران ایر، ماهان و ساها ایرلاینز را در فهرست تحریم‌های خود قرار دادند. همچنین چندین مقام از جمله معاون وزیر دفاع کشورمان به همراه چندین نفر از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه و قرارگاه خاتم و سازمان‌های هوافضای ایران نیز در این فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

در بیانیه اتحادیه اروپا دراین باره آمده است: «تحریم‌های امروز شامل افراد و نهادهایی می‌شوند که مسئول ساخت و انتقال پهپاد، موشک و فناوری‌های مرتبط به روسیه در حمایت از جنگ تجاوزکارانه با اوکراین و گروه‌ها و نهادهای مسلحی هستند که صلح و امنیت در خاورمیانه و دریای سرخ را تضعیف می‌کنند.»

پیشتر عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان، در واکنش به تحریم هواپیمایی ایران‌ایر در شهریورماه گفته بود: «کشورهای غربی هنوز نمی‌دانند که تحریم یک ابزار شکست خورده است و در عمل هم نتوانسته است کارایی خود را ثابت کند.»

چه آنکه افراد تحریم شده ضمن مسدود شدن دارایی‌ها در اروپا از سفر به اتحادیه اروپا نیز منع می‌شوند. ضمن اینکه تامین منابع مالی و اقتصادی به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم برای استفاده این افراد و شرکت‌ها و نهادها نیز ممنوع اعلام شده است.

تحریم شرکت های هواپیمایی ایران به مقصد اروپا/ کدام افراد و خطوط هوایی تحریم شدند؟

اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد شرکت‌ها و افرادی را که در برنامه موشکی ایر ان نقش دارند مورد تحریم قرار داده است. این شرکت‌ها با ادعای اتحادیه اروپا در واقع در ساخت، تامین و انتقال پهپادها و همچنین قطعاتی که در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد به روسیه نقش داشته‌اند. ایران‌ایر، ماهان و ساها در کنار نام شرکت‌های دیگری چون آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا، بسامد الکترونیک پویا و مرکز تحقیقات علی موحد در فهرست جدید تحریم‌های اتحادیه اروپا دیده می‌شوند.

شرکت ایران‌ایر در حال حاضر به برخی شهرهای اروپا از جمله فرانکفورت و هامبورگ در آلمان، پاریس در فرانسه، و لندن در بریتانیا پروازهای مستقیم دارد. پیشتر وزارت خارجه انگلیس نیز درباره تحریم ایران‌ایر به رسانه های خارجی گفته بود: «براساس رویه‌های بین المللی، ‌ برای خاتمه دادن به ترتیبات مربوط به خدمات هوایی باید زمانی برای کاهش خدمات تعیین شود، که یک دوره ۱۲ ماهه امری معمول است.» به گفته وزارت خارجه انگلیس «لغو توافقنامه خدمات هوایی بر ایران‌ایر تاثیر خواهد گذاشت. هیچ شرکت هواپیمایی ایرانی دیگری به بریتانیا پرواز نمی‌کند و هیچ شرکت هواپیمایی بریتانیایی هم به ایران پرواز ندارد.»

این در حالی است که دولت «دونالد ترامپ» در آبان۱۳۹۷، براساس فرمان اجرایی ۱۳۵۹۹ رییس‌جمهور آمریکا، ایران‌ایر را تحریم کرده بود. این دستور اجرایی مربوط به مشخص کردن دارایی های دولت یا تحت کنترل و مالکیت دولتی جمهوری اسلامی ایران است که براساس آن، مبادله افراد و نهادهای آمریکایی با آن ممنوع است. به‌دلیل همین تحریم بود که قرارداد فروش هواپیماهای «بویینگ» و «ایرباس» که پس از توافق برجام ممکن شده بود، تحریم و دوباره غیرممکن شد. همچنین وزارت خزانه‌داری آمریکا در آن زمان ۶۷ فروند هواپیمای تحت مدیریت ایران را هم تحریم کرد که در صورت ورود به قلمرو ایالات متحده، توقیف خواهند شد.

در میان اشخاص تحریم شده نیز ادعاهایی در مورد هر یک از افراد و نقش آنها در برنامه‌های موشکی و پهپادی ایران شرح داده شده است که برای نمونه نام افراد زیر دیده می شود:

سید حمزه قلندری، معاون وزیر دفاع؛ با ادعای ایفای نقش در برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران

بهنام شهریاری، از فرماندهان نیروی قدس سپاه با ادعای ایفای نقش در امور تدارکاتی ارسال موشک و سایر تسلیحات

علی شادمانی، معاون هماهنگی قرارگاه خاتم‌الانبیاء، با ادعای ایفای نقش در برنامه‌های موشکی و پهپادی

رضا خسروی مقدم، وابسته نظامی ایران در روسیه؛ با ادعای ایفای نقش در انتقال موشک‌ها و پهپادهای ایرانی به روسیه

در همین راستا اتحادیه اروپا روز دوشنبه با اعمال تحریم‌های تازه‌ علیه افراد و نهادهای ایرانی، سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان و ساها را نیز به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

تحریم شرکت های هواپیمایی ایران به مقصد اروپا/ کدام افراد و خطوط هوایی تحریم شدند؟

گروه هفت کشور صنعتی جهان (جی ۷) در بیانیه آخرین نشست خود که شهریور ماه امسال برگزار شده بود با عباراتی تند، ایران را خطاب را قرار داده بودند و مدعی شدند: «ایران باید فورا به هرگونه کمک به جنگ غیرقانونی و غیرقابل توجیه روسیه علیه اوکراین پایان دهد و ارسال موشک‌های بالستیک، دستگاه‌های پرنده بدون سرنشین (پهپادها) و فناوری‌های مرتبط، که تهدیدی مستقیم علیه مردم اوکراین و همچنین امنیت اروپا و بین‌المللی به طور کلی است را متوقف کند»

آنها تاکید کرده بودند «ما در تعهد خود به پاسخگو کردن ایران برای حمایت غیرقابل قبول آن از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین که امنیت جهانی را بیش از پیش تضعیف میکند پایدار هستیم. در راستای بیانیه های قبلی خود درباره این موضوع، آماده ایم با تدابیر تازه و قابل توجه به آن پاسخ دهیم.»

گروه هفت شامل ایتالیا، آمریکا، ژاپن، آلمان، بریتانیا، فرانسه و کاناداست و ایتالیا اکنون ریاست آن را به عهده دارد.

۳۱۱۲۱۳



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.