یک کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که بازار سرمایه عاملی برای ایجاد تورم است یا خیر؟ بازار سرمایه را به دو بازار بدهی و سهام تقسیم کرد و به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: دولت در بازار بدهی، تامین مالی چشمگیری انجام داده و به جای قرض از بانک مرکزی، بخش قابل توجهی اوراق خریداری کرده و از ایجاد تورم در کشور جلوگیری به عمل آورده است.
نوید قدوسی درباره تامین مالی دولت در بازار بدهی افزود: اگر بازار بدهی فعالی در کشور وجود نداشت، بیتردید، تامین مالی از بازار سرمایه با وسعت زیاد امکانپذیر نبود.
وی درباره چگونگی توسعه بازار بدهی و کمک بورس به این بازار، توضیح داد: همزمان با رونق بازار سرمایه، افراد بیشتری در این بازار حضور یافته و با در نظر گرفتن شرایط بازار، علاقمند به سرمایهگذاری دارایی خود در اوراق با درآمد ثابت و/ یا صندوق های با درآمد ثابت و سهام هستند .
وی اضافه کرد: سرمایه گذاران با در نظر گرفتن میزان ریسک پذیری بازار، دارایی های خود را به دلیل شناوری، جابجا کرده که این امر تعادل و رونق بیش از پیش بازار را به دنبال داشته است.
قدوسی با اشاره به اینکه رونق بازار سهام جذب منابع بیشتری برای سرمایه گذاری به دنبال دارد، اظهار کرد: رونق بازار سهام ضمن توسعه نهادهای مالی باعث توسعه شرکتهای تامین سرمایه، صندوقهای سرمایه گذاری، شرکتهای سبدگردان میشود و رشد قابل توجه منابع در اختیار یا داراییهای تحت مدیریت آنها را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: زمانی که منابع تحت مدیریت نهادهای مالی، قابل توجه باشد، بخشی از داراییها صرف سرمایهگذاری در بازار بدهی و سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت خواهد شد.
این کارشناس بیان کرد: مکانیزم یاد شده تاثیر چشمگیری در توسعه بازار بدهی و کمک به تامین مالی داشته و این امر، ضد تورمی بودن بازار سرمایه در اقتصاد کشور را نشان میدهد.
به گفته قدوسی؛ توسعه بازار بدهی، بستر مالی برای بازار سرمایه فراهم کرده و روند ایجاد تورم را محدود خواهد کرد.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود به بازار سهام به عنوان بخش دوم بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: بازار سهام بخشی از بازار سرمایه است که به دو بازار اولیه و ثانویه تقسیم میشود.
وی درباره بازار اولیه اذعان داشت: در بازار اولیه، تامین مالی جدید برای شرکتها در قالب عرضههای اولیه و/ یا افزایش سرمایه از محل آورده نقدی انجام میشود.
قدوسی عنوان کرد: در بازار اولیه، شرکتها با تامین بخشی از منابع مورد نیاز خود از سوی سهامداران، منابع به دست آمده را صرف پروژههای توسعه ای میکنند و هر اندازه بازار سرمایه رونق داشته باشد، زمینه برای عرضههای اولیه بزرگتر نیز وجود خواهد داشت.
وی در ادامه به مکانیزم افزایش سرمایه به عنوان بخش دوم بازار اولیه اشاره کرد و گفت: یکی از مکانیزم افزایش سرمایه از محل آورده نقدی است، به طوری که هر اندازه بازار رونق بیشتری داشته باشد، از افزایش سرمایه ها استقبال بیشتری شده و وجوه مربوط به حق تقدمها به حساب شرکت واریز و شرکت ناشر حق تقدم ها میتواند منافع بیشتری را تامین و صرف طرحهای توسعه ای کند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در بازار اولیه، منابع سهامداران خرد به سهامداران عمده منتقل و منابع تجمیع شده صرف طرحهای توسعه ای شده و این امر بخش عرضه را تقویت و تاثیر ضد تورمی بازار سرمایه را نشان میدهد.
وی با اشاره به بازار ثانویه، گفت: بازار ثانویه جایی است که در آن ابزارهای مالی همچون اوراق بدهی و سهام، از قبل منتشر شده و خرید و فروش میشوند و سرمایه گذاران، اوراق بهادار را به جای شرکت صادر کننده از دیگر سرمایه گذاران خریداری میکنند.
قدوسی افزود: حجم معاملات در بازار ثانویه، نسبت به بازار اولیه بسیار بیشتر است؛ زیرا این بازار با هدف انجام معامله اوراق منتشر شده در بازار اولیه و افزایش قابلیت نقد شوندگی آنها، ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک رونق بازار ثانویه آثار مهمی برای بازار بدهی و بازار اولیه به دنبال دارد و زمانی که بازار ثانویه پویا باشد، بازار بدهی توسعه یافته و زمینه برای عرضه های اولیه بزرگ تر با تامین مالی از محل افزایش سرمایه و آورده نقدی فراهم می شود.
* خبرنگار: پروین خدادادی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰