تأثیر اقدام تروریستی اسرائیل علیه نطنز بر مذاکرات وین

 اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی درباره این که آیا حمله خرابکارانه اخیر رخ داده در نطنز،  تاسیسات غنی سازی ایران تاثیری بر مذاکرات وین خواهد گذاشت که در راستای احیای توافق هسته ای انجام می شود، نوشت: معلوم نیست که حمله ی اخیر مذاکرات وین را از خط خارج کند یا نه.  آمریکا

کد خبر : 41696
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۸:۰۶
تأثیر اقدام تروریستی اسرائیل علیه نطنز بر مذاکرات وین



 اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی درباره این که آیا حمله خرابکارانه اخیر رخ داده در نطنز،  تاسیسات غنی سازی ایران تاثیری بر مذاکرات وین خواهد گذاشت که در راستای احیای توافق هسته ای انجام می شود، نوشت: معلوم نیست که حمله ی اخیر مذاکرات وین را از خط خارج کند یا نه.  آمریکا و ایران هر دو  می خواهند به نحوی به توافق بازگردند که البته در راستای منافع خودشان باشد. این حمله محکومیت این سانحه از سوی ایران را خواهد داشت اما لزوما مانعی برای دیپلماسی نخواهد شد. شبکه هسته ای ایران پیش از این نیز مورد حمله قرار گرفته بود و با این وجود، دو طرف (آمریکا و ایران) توانستند به توافق هسته‌ای دست بیابند. 

این اندیشکده در ادامه در تشریح این مسئله که اگر ایران برنامه هسته ای اش را در تاسیساتی زیر زمینی عمیق تری ادامه دهد، مسئله بازرسی پس از چنین اقدامی همچنان پابرجا خواهد بود و خواهد توانست آن طور که باید به انجام برسد، نوشت: ایران تا همین الان هم مقررات بازرسی ها را محدود کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مسئول این بازرسی هاست درباره برخی عدم همکاری ها با ایران در تماس بوده است. این که برنامه هسته ای ایران به عمق بیشتری زیر زمین منتقل شود، اگر ایران محل تاسیساتش را اعلام کند و آن ها را برای بازرسی های منظم باز کند، نباید مانعی برای بازرسی ها باشد. اعضای برجام می توانند برای این شفاف سازی اعمال فشار کنند. 

در ادامه این گزارش، درباره این که پیشبرد روند این مذاکرات تا کنون چگونه بوده، آمده است: ایران اصرار دارد که آمریکا دیگر عضوی از توافق هسته ای نیست و واشنگتن پیش از آن که بتواند یک عضو قانونی مذاکرات باشد، باید به توافق هسته ای بازگردد. استدلال آمریکا این است که ایران خودش باید پیش از بازگشت آمریکا به توافق، به پایبندی به توافق هسته ای بازگردد. با این وجود، این مذاکرات غیر مستقیم برای ارائه برنامه ای گام به گام برای هر دو طرف در راستای بازگشت به پایبندی به توافق در نظر گرفته شده است. دو کارگروه تعیین شده اند،  یکی برای معین کردن تحریم هایی که باید توسط آمریکا لغو شوند چون پس از خروج آمریکا از توافق در سال 2018 اعمال شده اند و یکی دیگر برای تشخیص دادن تطبیق هایی که ایران باید در برنامه هسته ای اش ایجاد کند تا به پایبندی بازگردد. 

اندیشکده شورای روابط خارجی در پایان  درباره این که اگر مذاکرات وین نتیجه بخش نباشد، تاثیر آن بر خاورمیانه چه خواهد بود، مطرح کرد: بسیاری از متحدان آمریکا در خاورمیانه، از جمله عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی،  گوش به زنگ بازگشت آمریکا به توافقی هستند که به باور آن ها بدون مسدود کردن مسیر ایران به یک سلاح هسته‌ای، آن را از منافع اقتصادی بهره مند می سازد. با این وجود، تنش های منطقه ای و الگوی حملات و تلافی ها احتمالا فارغ از این که چسم انداز توافق چه باشد،  پابرجا خواهد ماند. 

23311



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.