بیوگرافی پری صابری، بانوی تئاتر ایران + علت فوت
بیوگرافی پری صابری: خانم پری صابری، شخصیتی که در حوزه تئاتر، نویسندگی و کارگردانی بسیار فعال بود و بانوی تئاتر ایران نامیده می شود، چشم از جهان فروبست. به این بهانه در مورد بیوگرافی پری صابری و جزئیات زندگی او در این نوشتار خواهید خواند. او کارگردان تئاتر، نمایشنامه نویس و نویسنده رمان برجسته کشورمان
بیوگرافی پری صابری: خانم پری صابری، شخصیتی که در حوزه تئاتر، نویسندگی و کارگردانی بسیار فعال بود و بانوی تئاتر ایران نامیده می شود، چشم از جهان فروبست. به این بهانه در مورد بیوگرافی پری صابری و جزئیات زندگی او در این نوشتار خواهید خواند. او کارگردان تئاتر، نمایشنامه نویس و نویسنده رمان برجسته کشورمان بود. با خبرنامه همراه باشید!
بیوگرافی پری صابری
پری صابری یکم فروردین ۱۳۱۱ متولد شد. خانم صابری گروه تئاتر پازارگاد را بنیانگذاری کرد و تالار مولوی را در تهران تأسیس نمود. او بعد از پایان تحصیلات متوسطه برای ادامه تحصیل در رشته سینما و تئاتر به پاریس رفت. در دوران دانشجویی فیلم کوتاهی درباره یکی از رباعیات خیام ساخت که به عنوان بهترین فیلم دانشجویی ۱۹۵۴ در فرانسه برگزیده شد. پس از آن، در سالهای ۱۹۵۵–۸ در مکتب تانیا بالاشوا تئاتر را یاد گرفت و پس از مدتی که برای تحصیل در اسپانیا بود. او در ۱۳۴۴ به ایران برگشت.
ایجاد تئاتر پازارگاد
صابری پس از بازگشت به ایران گروه تئاتر پازارگاد را ایجاد کرد. همچنین در سالهای ۱۳۴۷–۵۷ مدیر فعالیتهای فوق برنامه دانشگاه تهران بود و تالار مولوی را در تهران بنیان نهاد. خانم صابری نمایشنامه کرگدن اوژن یونسکو را دو مرتبه (پس از ترجمه جلال آل احمد) به فارسی برگرداند و حمید سمندریان در ۱۳۵۰ آن را در دانشگاه تهران بر صحنه برد. این نمایشنامه را بعدها احمد کامیابی مسک با نام «کرگدنها» ترجمه و چاپ کرد.
مهاجرت و ترک ایران
او پس از انقلاب ۱۳۵۷ به خارج از ایران رفت. در این سالها نمایشنامه «من از کجا، عشق از کجا» را دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد نوشت و در ۱۹۸۱ در لسآنجلس اجرا کرد که با موفقیت بسیار زیادی همراه بود. سپس آن را به انگلیسی در جشنواره هنری بازیهای المپیک اجرا کرد که همچنان با استقبال مواجه شد. بعد از این دوران بود که مجددا به ایران برگشت.
در ایران ابتدا با برخوردهای چندان خوبی مواجه نشد اما کمکم فعالیت در تئاتر را شروع کرد و نمایشهای «من به باغ عرفان» در مورد زندگی سهراب سپهری و «هفت شهر عشق» را با الهام از عطار نیشابوری به صحنه برد. در پی این موفقیتها، آثار دیگری را نوشته و کارگردانی کرد که به گفته خودش نمایش «شمس پرنده» دربارهٔ مولوی از بهترین کارهایش است.
«شمسِ پرنده» و «اسطورهٔ سیاوش» دو نمایشی است که پری صابری در تالار یونسکوی پاریس به روی صحنه برد. او نشان هنر و ادب فرانسه را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.
فرزندان پری صابری
فرزندان بخش مهمی از بیوگرافی پری صابری هستند. او دو فرزند به نامهای مریم شیرینلو و تیمور شیرینلو دارد. هر چند اطلاعات زیادی در رابطه با فرزندان او در فضای مجازی در دسترس نیست.
علت فوت پری صابری
پری صابری بانوی تئاتر ایران، پس از مدت طولانی درگیزی با بیماری سرطان، در نهایت بعدازظهر روز سهشنبه بیستم شهریور ماه ۱۴۰۳ چشم از جهان فروبست. این بانوی بزرگ که تاثیر زیادی بر حوزه تئاتر ایران داشت در نهایت نتوانست در مقابل بیماری تاب بیاورد. مریم شیرین لو، دخترش، خبر فوت او را تائید کرد.
فهرست نمایشهای پری صابری
نویسندگی و کارگردانی «من از کجا، عشق از کجا» دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد
نویسندگی و کارگردانی «من به باغ عرفان» دربارهٔ زندگی سهراب سپهری، تالار وحدت ۱۳۶۷
نویسندگی و کارگردانی «هفت شهر عشق» با الهام از عطار نیشابوری، ایوان عطار کاخ سعدآباد، تابستان ۱۳۷۴
بیژن و منیژه، ایوان عطار کاخ سعدآباد، تابستان ۱۳۷۶
رستم و سهراب، تالار وحدت، تابستان ۱۳۷۸
نویسندگی و کارگردانی «شمس پرنده» دربارهٔ دیدار شمس تبریزی و مولوی، تالار وحدت، تابستان ۱۳۷۹ و پاییز ۱۳۸۶
کارگردانی «شمس پرنده» کاخ سعدآباد (ایوان عطار)، تابستان ۱۳۹۵
کارگردانی «در اندرون من خسته»
۲ قصه برای فیلم «لیلا در نصف جهان»
«مرغ سحر»
کارگردانی «آنتیگونه»، کلوسئو (۲۰۰۰) رم، و تالار وحدت زمستان ۱۳۷۹
نویسندگی و کارگردانی «رند خلوت نشین» دربارهٔ حافظ، تالار وحدت، زمستان ۱۳۸۰
یوسف و زلیخا، تالار وحدت، زمستان ۱۳۸۱
سوگ سیاوش، تئاترشهر، زمستان ۱۳۸۳
من از کجا عشق از کجا، دربارهٔ زندگی فروغ فرخزاد، تئاتر شهر، تابستان ۱۳۸۴
لیلی و مجنون، تالار وحدت، تابستان ۱۳۸۵
هفت خان رستم، تالار وحدت، تابستان ۱۳۸۸
رستم و اسفندیار، تئاترشهر، پاییز ۱۳۸۹
نمایش باغ دلگشا (برگرفته از زندگی، احوالات و شعر و شاعری سعدی) تالار وحدت تابستان ۱۳۹۳
جایزهها و افتخارات خانم پری صابری
نشان ابن سینا (یونسکو) ۲۰۰۴–۱۳۸۳
نشان هنر و ادب فرانسه ۱۳۸۳–۲۰۰۴
لوح سپاس هفدهمین جشنواره بینالمللی فجر
تندیس و لوح سپاس هجدهمین، نوزدهمین، بیستمین، بیست و یکمین، و بیست و سومین جشنواره بینالمللی فجر
کلام پایانی
بیوگرافی پری صابری را خواندیم. همراهان گرامی خبرنامه در صورت تمایل به اطلاع از خبرهای تازه مرتبط با سلبریتیها و افراد مشهور می توانید صفحه اخبار هنرمندان یا تازه چه خبر در خبرنامه را دنبال کنید. ما می کوشیم جدیدترین خبرها را آماده کرده و در اختیار شما قرار دهیم. همچنین در صورتی که انتقاد یا پیشنهادی در رابطه با مطالب تولیدی دارید، می توانید آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید. ما همیشه شنوای ایده های خوب شما هستیم.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰