به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی که از ۱۴ آذر آغاز شده بود، شامگاه امروز (یکشنبه ۲۱ آذر) با برگزاری مراسم اختتامیه، در تالار وحدت به کار خود پایان داد.
در آغاز این مراسم، داود فتحعلیبیگی، دبیر جشنواره، در سخنانی، ضمن تشکر از هنرمندان، نهادها و ارگانهایی که با این رویداد هنری، همکاری داشتهاند، دو درخواست را مطرح کرد و گفت: «به نمایندگی از هنرمندان نمایشهای آیینی و سنتی، از مقام محترم وزارت دو درخواست دارم؛ نخست تقویت کانون نمایشهای آیینی و سنتی با ایجاد زمینههای تشکیل و راهانداری بنیاد ملی نمایشهای آیینی و سنتی با هدف آموزش، پژوهش و آفرینش و سپس ایجاد فضای حمایت به منظور اجرای عمومی نمایشهای شرکتکننده در بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی در سالنهای زیر پوششِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.»
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: «به هر حال، حیات فرهنگی یک جامعه به وجود هنرمندان فعال و خلاق آن وابسته است و اگر در کشورمان با سابقه فرهنگی چند هزار سالهاش، روح نشاط و افتخار دیده میشود، به دلیل وجود هنرمندان بزرگی بوده است که در عرصههای مختلف نقشآفرینی میکنند. خانواده تئاتر از جمله خانوادههای نجیب و پرکار ایرانی ما هستند و ما به وجود این عزیزان افتخار میکنیم.»
او ادامه داد: «ما در برنامه روشنی که برای توسعه و اعتلای تئاتر و آیینهای تئاتری اصیل کشور در دوره جدید معاونت امور هنری به همت محمود سالاری داریم، این است تا در همه مناطق کشور این فضای پر رونق فرهنگی و هنری را مهیا کنیم. ما در دولت، وظیفهمان تسهیل فضای پرنشاط برای هنرمندان عزیز در بخشهای مختلف از جمله تئاتر است و این کار را با افتخار انجام خواهیم داد.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: «بنای ما در سه ماهه اخیر در شهرستانها، تکمیل زیرساختهای فرهنگی بوده و در سفر اخیری که به لرستان داشتم، ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل تالار مرکزی آن تخصیص داده شد. دولت تصمیم دارد در ظرف دو ساله آینده، پروژههای آغاز شده رابه بهرهبرداری برساند. امیدوارم شاهد رشد فعالیتهای فرهنگی هنری در همه پهنای ایران عزیزمان باشیم.»
سپس، محمود سالاری (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، قادر آشنا (مدیرکل هنرهای نمایشی) و داود فتحعلیبیگی (دبیر جشنواره) در کنار محمدمهدی اسماعیلی، روی صحنه رفتند تا از فعالان عرصه نمایشهای آیینی و سنتی، تقدیر کنند.
در این بخش، از علی صدیقیان نوازنده تعزیه، علی یدالهی نقشپوش و عروسکگردان، ساسان مهرپویان خیمهشبباز، بهناز مهدیخواه خیمهشبباز، شهناز روستایی نویسنده، پریسا سیمینمهر نقال، شهره اشتری بازیگر، ملیحه حاجیلو بازیگر و مرجان صادقی نقال به پاس سالها تلاش مستمر در اجرای نمایشهای آیینی و سنتی، تقدیر شد.
همچنین لوح تقدیر بیستمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی برای تلاشهای مستمر و بازی در نمایشهای جشنواره، به امیر حسین انصافی اهدا شد.
در پایان این مراسم، بیانیه هیات داوران، متشکل از رحمت امینی، محمدحسین ناصربخت و رضا کوچکزاده، خوانده شد که در آن، آثار زیر، موفق به دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی شدند:
شاپور ترکمنیسرابی از مشهد برای نمایشنامه «جیک و بوک»، شهرام احمدزاده از تهران برای نمایشنامه «در سوگ شب هزار و یکم شهرزاد قصهگو» و نیما جهانپور از رشت برای نمایشنامه «روایت آنکه صبور بود که حکمت پروردگار دید و رافت سلطان».
همچنین هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از نمایشهای زیر تقدیر کرد:
محمد فخراییمطلق از بندر دیر برای نمایشنامه «جنگ نامهای برای قحطیزدگان»، علی عزیزی از سمنان برای نمایشنامه «مجلس شبیهخوانی آزمون فریدون»، مهدی دریایی از اراک برای نمایشنامه «مجلسنامه مقرب الخاقان» و محسن سلیمانی از تهران برای نمایشنامه «هفتخوان رخش و رستم».
۵۷۵۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰