باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

روزنامه شهروند: شاید بتوانیم آن را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این روزهایمان به شمار آوریم اینکه چه خوراکی بخوریم تا احتمال ابتلای ما به ‏ویروس کرونا را کاهش دهد. بسیاری البته گمان می‌کنند که می‌دانند باید چه بخورند‍. تصور می‌کنند خواندن چند کانال تلگرامی ‏یا عمل کردن به توصیه‌های طب سنتی کفایت می‌کند و بهتر

کد خبر : 16729
تاریخ انتشار : جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۸:۴۱
باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏


روزنامه شهروند: شاید بتوانیم آن را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این روزهایمان به شمار آوریم اینکه چه خوراکی بخوریم تا احتمال ابتلای ما به ‏ویروس کرونا را کاهش دهد. بسیاری البته گمان می‌کنند که می‌دانند باید چه بخورند‍. تصور می‌کنند خواندن چند کانال تلگرامی ‏یا عمل کردن به توصیه‌های طب سنتی کفایت می‌کند و بهتر است خیلی هم مته به خشخاش نگذاشت. اما اکنون بعد از گذشت ‏چند ماه از شیوع ویروس کووید-۱۹ در ایران، بسیاری از کارشناسان و متخصصان تغذیه به نتایج واحدی درباره باید‌ها و نباید‌های ‏تغذیه‌ای در روز‌های همه‌گیری این ویروس رسیدند. با توجه به اینکه در روز‌های ماه رمضان هم به سر می‌بریم و وعده‌های غذایی ‏به سحری و افطاری تقلیل پیدا کردند، توجه به باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای امری مهم و قابل توجه است. اطلاعات و توصیه‌هایی ‏که در ادامه می‌آید، نتایج راهنمای مدیریت تغذیه در ایام کروناست که معاونت بهداشت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ‏تهیه کرده است.

تقویت‌کننده عضلات تنفسی

در قدم نخست بهتر است برای سالم نگه داشتن عضلات تنفسی خود حداقل دو واحد پروتیین در وعده‌های غذایی خود مصرف ‏کنید. بهترین واحد‌ها و منابع پروتیین در این روز‌ها شامل گوشت قرمز، ماهی و مرغ است. حبوباتی مانند عدس، ‏نخود و باقلا نیز منابع سرشار از پروتیین هستند که می‌تواند به جای پروتیین حیوانی استفاده شود. ‏

میوه‌های زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید ‏

برای افزایش سیستم ایمنی بدن بهتر است استفاده از ویتامین‌سی را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید. استفاده از مرکبات به صورت ‏روزانه و پیاز که منبعی سرشار از ویتامین سی است همراه با غذا می‌تواند در جذب حداکثری آن کمک کند. ‏
ویتامین‌ای و آ نیز نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن انسان دارند، به همین دلیل بهتر است در وعده‌های غذایی خود از ‏میوه‌های زرد و نارنجی که منابع سرشار از این ویتامین‌ها هستند، استفاده کنید.

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

بدن نیازمند ویتامین بی

در تب، بدن انسان به انرژی نیاز دارد، از طرف دیگر برای متابولیسم و سوخت‌وساز و تأمین این انرژی، بدن انسان نیازمند ‏ویتامین بی است. منابعی که در آن‌ها ویتامین بی به صورت سرشار وجود دارد، سبزی‌ها، میوه و شیر و لبنیات است. استفاده از این ‏خوراکی‌ها را در وعده‌های غذایی‌تان در طول روز فراموش نکنید. ‏

بی ١٢ و مقابله با ویروس

کمبود ویتامین بی ١٢ می‌تواند باعث پیشرفت سریع عفونت ویروسی شود. از آنجا که ما هم این روز‌ها با ویروس سروکار داریم، ‏بهتر است مصرف تخم‌مرغ، لبنیات و گوشت ماهی را که سرشار از ویتامین بی ١٢ هستند، جدی بگیرید. ‏

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

حرارت دانه‌های روغنی

سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که دانه‌های روغنی و آجیل را به‌عنوان میان وعده مصرف کنید یا آن‌ها را به ‏سالاد‌ها بیفزایید. اگر نگرانی بابت چگونگی ضدعفونی کردن این دانه‌ها دارید، بهتر است که این مواد را چند دقیقه در فر یا ‏مایکروفر حرارت دهید. ‏

کمبود روی در بدن را جدی بگیرید

روی می‌تواند باعث اختلال و نقصان در سیستم ایمنی بدن شود، اگر تحت نظر پزشک بودید و به شما درباره کمبود روی ‏در بدن‌تان هشدار داده شده بود، بهتر است طبق رژیم غذایی‌تان عمل کنید، اما اگر چیزی درباره کمبود روی در بدن‌تان ‏نمی‌دانید بهتر است غذا‌های مملو از گوشت قرمز مصرف کنید. ‏

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

اگر کرونا را رد کردیم، چه بخوریم؟

اما اگر شما پیشتر مبتلا به کرونا شدید و اکنون دوره نقاهت خود را پشت سر می‌گذارید، بهتر است توصیه‌ها را برای وعده‌های ‏غذایی خود جدی بگیرید. از مصرف سیر و زنجبیل در تمام وعده‌های غذایی خود خودداری کنید. از غذا‌های دیر هضم و سنگین ‏مانند ماکارونی یا آش گوشت غلیظ و حتی سوسیس و کالباس کمتر استفاده کنید و بیشتر مصرف سوپ را در وعده‌هایتان جدی ‏بگیرید. اگر بیرون روی دارید از مصرف غذا‌های دارای سبوس خودداری کنید. بهتر است هنگام طبخ غذا نیز از رب گوجه، فلفل و ‏سس خردل استفاده نکنید. ‏

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

اگر بعد از بهبود از کرونا سرفه‌هایتان همچنان ادامه دارد، از عسل استفاده کنید. در صورت داشتن حالت تهوع هم بهتر است که از ‏موز به جای دارو‌های شیمیایی استفاده کنید. ‏

همان‌طور که گوجه فرنگی را از غذایتان حذف کردید، بهتر است هنگام طبخ غذا، زردچوبه را فراموش نکنید، این ادویه به‌دلیل ‏خاصیت ضدالتهابی می‌تواند برای دوران نقاهت شما مفید باشد. ‏

ویتامین سی، جذاب آهن ‏

آهن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، گوشت و ماهی منابع سرشار از آهن هستند، اما فراموش نکنید که خوردن منابع ‏آهن همراه با ویتامین سی می‌تواند جذب حداکثری داشته باشد؛ بنابراین به دنبال غذا‌هایی باشید که آهن و ویتامین سی را در ‏کنار هم داشته باشند. ‏

چه چیز‌هایی نخوریم؟

نمک و چربی می‌تواند باعث تحریک سیستم ایمنی بدن شود و التهاب ایجاد کند؛ بنابراین از غذا‌هایی که منابع سرشار سدیم ‏هستند، کمتر استفاده کنید، غذا‌های کنسرو شده، ترشی‌ها، شوری‌ها و سوسیس و کالباس از آن جمله‌اند. اما اگر در مرحله حاد ‏بیماری هستید، هنگام تعریق و تب ممکن است مقدار زیادی سدیم و پتاسیم را از دست دهید، در آن صورت بهتر است از منابع ‏طبیعی سدیم که در میوه‌هایی مانند آلو و زردآلو، طالبی و کیوی وجود دارند، استفاده کنید. ‏

چند توصیه ‏

روزانه ۶ تا ٨ لیوان آب بنوشید، نوشیدن آب می‌تواند در کم کردن دمای بدن نیز مفید باشد. با بالا رفتن یک درجه سانتی‌گراد ‏از دمای بدن، ١٣‌درصد متابولیسم آن افزایش پیدا می‌کند، به همین دلیل بهتر است، غذا‌هایی با حجم کم در وعده‌های مختلف ‏مصرف کنید. شیر و دوغ جزو نوشیدنی‌های مفید دیگری هستند که می‌تواند در وعده‌های متنوع استفاده و باعث سم‌زدایی ‏در بدن نیز شود.

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای در مواجهه با کرونا ‏

بسیاری از افرادی که در دوران نقاهت بیماری کرونا به سر می‌برند، ممکن است اشتهاشان افزایش پیدا کرده ‏باشد، این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیت، ویتامین‌ها و پروتیین‌های بدن است که در طول بیماری به ‏دلیل بی‌اشت‌هایی از دست رفته بودند؛ بنابراین از افزایش اشتهای خود نترسید و منابعی که از دست داده بودید را جبران کنید. ‏
فراموش نکنید که اگر بیماری خاصی دارید و رژیم‌های متنوعی گرفته‌اید، باید طبق نظر پزشک خود، مواد غذایی‌هایی را استفاده کنید. تغذیه تنها یکی از قدم‌های پیشگیری از ویروس کروناست، بنابراین تصور نکنید که خوردن مواد مغذی که ‏نام بردیم به تنهایی می‌تواند شما را از کووید- ١٩ دور نگه دارد. ‏

یک نکته آشپزی

برای خرد کردن گوشت در طبخ غذا بهتر است آن را روی تخته چوبی قرار دهید، این تخته چوبی و چاقو باید از وسایلی که برای ‏خرد کردن مواد غذایی پخته شده استفاده می‌شود، جدا باشد. ‏



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.