تلاشهای دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای بازگرداندن روابط این کشور با عربستان به مسیر طبیعی خود، از طریق اعزام پی در پی مسئولان بلندپایه به ریاض، تاکنون ناکام مانده است. بایدن می کوشد با ارائه بستههای جذاب، ولی عهد عربستان را از محور روسیه، چین و ایران جدا کند.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم نوشت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ماهی نبوده که یک مسئول آمریکایی بلندپایه به همراه بسته پیشنهادات فریبنده، به عربستان سفر نکند. تلاشهای آمریکا برای بازگرداندن روابط راهبردی با عربستان به مسیر طبیعی خود و کاهش نفوذ چین و روسیه در کنار عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو، ناکام مانده است.
توماس فریدمن، گزارشگر و نویسنده روزنامه نیویورک تایمز نزدیک به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اخیراً نوشته است: بایدن به دنبال دستیابی به یک معامله بزرگ در خاورمیانه از طریق امضای معاهده امنیتی با عربستان بر اساس الگوی پیمان ناتو مبنی بر حمایت واشنگتن از ریاض و تجهیز عربستان به سلاحهای جدید مقابل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. عربستان نیز در مقابل خواهان توافق دفاعی مشترک، دستیابی به برنامه صلح آمیز هستهای و خرید سلاحهای پیشرفته است.
به نظر میرسد بایدن برای بازپس گیری نفوذ از دست رفته کشورش در خاورمیانه، دیر جنبیده است. جیک سالیوان زمانیکه پنهانی به عربستان رفت، چند روز برای دیدار با ولی عهد این کشور منتظر ماند. بن سلمان لطف کرد و چند دقیقه با سالیوان دیدار کرد، اما بنا به گفته یک منبع دیپلماتیک عربی، با درخواستهای آمریکا مبنی بر تعلیق روابط با ایران و قطع روابط سیاسی و اقتصادی با روسیه و چین موافقت نکرد.
عربستان دیگر نیازی به آمریکا که هژمونی اش در خاورمیانه رو به افول رفته و با بحرانهای مختلف داخلی و خارجی دست و پنجه نرم میکند ندارد. این کشور نیازی به معاهده دفاعی مشترک با آمریکا به ویژه بعد از شکست این کشور در نبرد اوکراین ندارد. برنامه صلح آمیز هستهای و سلاحهای جدید را نیز میتواند از طریق روسیه تهیه کند.
روزنامه القدس العربی نیز با اشاره به همین موضوع به نقل از توماس فریدمن نوشت: بایدن به شدت به دستیابی توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان فکر میکند. دستیابی به این معاهده امنیتی در مقابل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و کاهش روابط با چین، به مثابه تغییر قواعد بازی در خاورمیانه خواهد بود.
جولیان بورگر گزارشگر روزنامه گاردین تاکید کرده است که تلاشهای آمریکا برای عادی سازی روابط میان دو طرف، شانس موفقیت زیادی ندارد. سعودیها خواهان انتخاب مجدد بایدن نیستند و به بازگشت ترامپ تمایل دارند.
روزنامه العربی الجدید در خصوص اوضاع متشنج داخلی در اراضی اشغالی نوشت: هشدارها خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر تبعات اجرای اصلاحات قضائی در این رژیم و تشویق دشمنان برای به راه انداختن جنگ علیه تل آویو با هدف تغییر معادلات، افزایش یافته است. سرویسهای جاسوسی در رژیم صهیونیستی بارها به نتانیاهو نسبت به پیامدهای امنیتی این طرح در سایه بحران داخلی این رژیم و ارتش، هشدار دادهاند.
در نامههای ارسالی از سوی سرویسهای مذکور خطاب به نتانیاهو آمده است که دشمنان رژیم صهیونیستی، اوضاع کنونی این رژیم را یک فرصت تاریخی برای ایجاد تغییرات راهبردی میدانند. احتمال وقوع جنگ در شدیدترین شرایط خود از زمان جنگ دوم لبنان در سال ۲۰۰۶ قرار گرفته است.
روزنامه الشرق الاوسط به اتهامات تازه که علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا وارد آمده اشاره کرد و نوشت: اتهامات جدید ترامپ در خصوص در اختیار داشتن مدارک محرمانه و سنگ اندازی در مسیر تحقق عدالت و در اختیار گرفتن عمدی اطلاعات مربوط به امنیتی ملی است. وی و همراهانش تلاش کرده بودند ویدئوهای مربوط به انتقال صندوقهای حاوی اسناد به منزلش را پاک کند. در صورتیکه اتهامات وارده به ترامپ تأیید شود، وی به ۳۰ سال حبس محکوم خواهد شد.
روزنامه یمنی المسیره به نقل از رهبر انصارالله یمن نوشت: از جوامع غربی و اروپایی میخواهیم به اسلام روی آورند. تمدن غرب، یک تمدن ضد ارزشهای اخلاقی بوده و به مقدسات دیگران، احترام نمیگذارد. ما خواهان قطع روابط دیپلماتیک و تحریم اقتصادی کشورهایی هستیم که مجوز سوزاندن قرآن کریم را صادر کردهاند. از سوی دیگر، از ملت یمن میخواهیم برای واکنش نشان دادن به متجاوزان آماده باشند. ائتلاف سعودی نیز به تجاوزات خود و توطئه چینی برای چند قطبی کردن یمن، پایان دهد.
روزنامه سوری الثوره در خصوص اوضاع اوکراین نوشت: اشتراکاتی میان اقدامات ویرانگر اوکراین و جنایات رژیم صهیونیستی در کشورهای عربی و در حقیقت میان تفکرات نازیها و صهیونیستها وجود دارد. رژیم صهیونیستی برای گسترش جنایات خود به انبارهای سلاحش دل خوش کرده و نظام شکست خورده کییف نیز برای از بین بردن انزوای خود، دست به هر کاری میزند.
روابط رژیم صهیونیستی با رژیمهای دیکتاتور در جهان و نظامهای نژادپرست، بسیار تنگاتنگ است. این روابط در حمایت از یکدیگر در زمان ارتکاب جنایات نمود پیدا میکند. مردم فلسطین و ساکنان بلندیهای اشغالی جولان سوریه، شاهد اقدامات نازیهای صهیونیست با استفاده از ماشین جنگی آنها هستند اما همچنان به مقاومت خود در برابر اشغالگران ادامه میدهند.
روزنامه فلسطین آنلاین به نتایج یک نظرسنجی در اراضی اشغالی اشاره کرد و نوشت: نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که ۵۸ درصد از صهیونیستها نسبت به وقوع جنگ داخلی در اراضی اشغالی وحشت دارند. این وحشت صهیونیستها به دلیل تنشهای به وجود آمده بعد از تصویب لایحه اصلاحات قضائی، ایجاد شده است.
سیاستهای کابینه نتانیاهو، موجی از اعتراضات را در اراضی اشغالی به دنبال داشته که اغلب خشونت آمیز بوده است. صهیونیستها همچنین نسبت به ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در رویارویی با دشمنان، ابراز نگرانی کردهاند.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰