انواع کشش یا جاذبه در روابط میانفردی
جاذبه توصیفکننده علاقه، میل یا تمایلی است که ماهیتی عاطفی، عاشقانه، جنسی، فیزیکی یا زیباییشناختی دارد. بسیاری از مردم فکر میکنند جاذبه فقط ماهیت عاشقانه دارد، اما احساسات متفاوتی هستند که هرکدام نوعی جاذبه محسوب میشوند، از علاقهداشتن به کسی گرفته تا تحسین ظاهر شخص یا تجربه احساسات جنسی. جاذبه بخش مهمی از نحوه اتصال
جاذبه توصیفکننده علاقه، میل یا تمایلی است که ماهیتی عاطفی، عاشقانه، جنسی، فیزیکی یا زیباییشناختی دارد. بسیاری از مردم فکر میکنند جاذبه فقط ماهیت عاشقانه دارد، اما احساسات متفاوتی هستند که هرکدام نوعی جاذبه محسوب میشوند، از علاقهداشتن به کسی گرفته تا تحسین ظاهر شخص یا تجربه احساسات جنسی. جاذبه بخش مهمی از نحوه اتصال شما به افراد دیگر و ایجاد شبکه پشتیبانی است. در این مقاله انواع مختلف جاذبه را بررسی میکنیم و اصطلاحات مختلفی را توضیح میدهیم که تفاوتهای ظریف بین انواع مختلف جاذبه را نشان میدهند. با ما همراه باشید.
چرا شناخت انواع جاذبه مهم است؟
جاذبه میتواند اشکال مختلفی داشته باشد و ممکن است بیش از یک نوعش را همزمان تجربه کنید. بهدستآوردن اطلاعاتی درباره ماهیت ظریف و چندوجهی جاذبه به ما کمک میکند بینشی به احساسات خود و مرزهایی به دست آوریم که باید برای اطمینان از درک احساسات مذکور تعیین کنیم.
انواع مختلف جاذبه را در ادامه تفکیک کردهایم. همچنین اصطلاحات مختلفی را توضیح دادهایم که تفاوتهای ظریف بین انواع مختلف جاذبه را مشخص میکنند.
جاذبههای عاطفی
این نوع جاذبه لزوما ماهیت فیزیکی ندارد و بهدلیل جذابیت طرز فکر، مهربانی یا شخصیت فرد است.
۱. دلبستگی
دلبستگی نوعی پیوند است که اغلب در روابط متعهدانه یا بلندمدت از هر نوعی ضروری است و میتواند در رابطه با این افراد وجود داشته باشد:
- دوستان؛
- فرزندان؛
- والدین؛
- مراقبان؛
- اعضای خانواده؛
- عزیزان.
این نوع جذابیت لزوما ماهیتی فیزیکی ندارد و میل به ارتباط ناشی از بینش فردی است.
۲. عشق
عشق احساسی عمیق یا پرشور است که در بیشتر موارد شامل عنصری از وابستگی عاطفی است. معنای عشق و چیزهای مرتبط با عشق میتواند از فردی به فرد دیگر، رابطهای به رابطه دیگر و فرهنگهای مختلف متفاوت باشد.
۳. شور
توجه مهم
مطالعه مقالات و جستجو در اینترنت باعث افزایش اطلاعات عمومی شما میشود اما هیچ وقت نمیتواند جایگزین مناسبی برای مراجعه به متخصص و دریافت مشاورههای تخصصی باشد.
اگر دچار مسالهای شدهاید، مشورت با مشاوران ماهر و متخصص میتواند مسیر زندگی شما را هموارتر کند. جهت مشاهده لیستی از بهترین مشاورها و روانشناسها و دریافت مشاوره حضوری یا تلفنی، کلیک کنید:
مشاهده بهترین روانشناسان
این نوع جاذبه میل شدید، احساسات شدید یا اشتیاق شدید را توصیف میکند.
۴. عشق افلاطونی
این نوع جاذبه عاطفی، تمایل غیرجنسی یا غیرعاشقانه برای داشتن رابطه با کسی است. مثلا بیشتر دوستیها جاذبه افلاطونی هستند.
۵. محافظ
این نوع جاذبه معمولا به کسانی احساس میشود که نیاز به مراقبت دارند، مانند کودکان، حیوانات خانگی یا عزیزان.
۶. اجتماعی
این جاذبه توصیف کسانی است که اکثریت آنها را میپسندند. وقتی فردی از نظر اجتماعی جذاب است، معمولا بسیاری از افراد دوست دارند با او در ارتباط باشند.
جاذبههای رمانتیک
این دسته میتواند علاقه یا ارتباط عاطفی عمیقی را توصیف کند که ماهیت صرفا فیزیکی یا جنسی ندارد.
۱. آلورمانتیک
این نوع جاذبه افرادی را توصیف میکند که جاذبههای رمانتیک را تجربه میکنند.
۲. آرومانتیک
این نوع جاذبه که «آرو» نیز نامیده میشود، طیفی از افراد را توصیف میکند که تمایل چندانی به رابطه عاشقانه ندارند.
۳. کراش
کراش تمایل به رابطه عاشقانه با کسی است که معمولا خودش بیخبر است.
۴. دمیرمانتیک
دمیرمانتیک کسانی را توصیف میکند که تنها پس از ایجاد یک ارتباط عاطفی، جاذبه عاشقانه را تجربه میکنند. در این جاذبه افراد کشش عاطفی اولیهای به کسی ندارند، اما پس از شکلگیری یک ارتباط احساسی، کشش عاطفی به وجود میآید.
۵. گریرمانتیک
گریرمانتیک کسی را توصیف میکند که بهندرت یا فقط در شرایط خاص جاذبه عاشقانه را تجربه میکند. در حقیقت این افراد ممکن است کشش عاطفی را تجربه کنند، اما خواهان برقراری رابطه رمانتیک نباشند.
۶. هترو رمانتیک
این حالت توصیف کسانی است که عاشقانه جذب جنس مخالف میشوند.
۷. هومو رمانتیک
افرادی که در این دسته قرار میگیرند جاذبه عاطفی را به افراد همجنس خود احساس میکنند.
۸. پانرمانتیک
این جاذبه کسی را توصیف میکند که میتواند جذب افرادی با هر هویت جنسیتی شود. بهطور کلی، برای کسانی که پان رمانتیک هستند جنسیت نقش مهمی در کنترل جاذبه عاشقانه ندارد.
۹. پلیرمانتیک
این نوع جاذبه به کسی نسبت داده میشود که جاذبه عاشقانه به افراد با هویتهای جنسی مختلف از جمله ﻣﺬﮐﺮ، مؤنث، ﺗﺮﻧﺲ و دوجنسیتی را تجربه میکند.
جاذبههای جنسی
این جاذبه یعنی تمایل به تماس نزدیک فیزیکی یا جنسی با فردی دیگر.
۱. شهوت
این جاذبه بیانگر اشتیاق، میل، محبت یا کشش جنسی است.
۲. جنسی عینی
این نوع جاذبه زمانی اتفاق میافتد که بیشتر مردم فردی را از نظر جنسی جذاب میدانند، حتی اگر واقعا به او تمایل جنسی نداشته باشند.
۳. جنسی فردی
این جاذبه داشتن احساسات جنسی یا تمایل به تماس جنسی بر اساس احساسات شخصی و تجربیات فردی است.
جاذبههای فیزیکی
این دسته، میل به لمس (نه لزوما به روشی عاشقانه یا جنسی) را توصیف میکند. مثلا میتواند شامل درآغوشگرفتن یا بوسیدن یکی از اعضای خانواده یا نوازش یک سگ باشد.
۱. صمیمیت
این اصطلاح نزدیکی فیزیکی، جنسی، عاشقانه یا عاطفی بین افراد در انواع رابطههای شخصی را توصیف میکند.
۲. فیزیکی عینی
این نوع جاذبه زمانی اتفاق میافتد که بیشتر مردم فردی را از نظر فیزیکی جذاب میدانند، حتی اگر شخصا جذابیت ظاهری او را احساس نکنند.
۳. فیزیکی فردی
این نوع جاذبه بیانگر میل فیزیکی یا تحسین شخصی بر اساس احساسات و تجربیات فردی است و در همه افراد مشترک نیست.
۴. حسی
جذابیت حسی که بسیار شبیه به جاذبه فیزیکی است، تمایل به لمس یا دریافت لمسی را توصیف میکند که لزوما ماهیت جنسی ندارد.
جاذبه زیباییشناختی
جاذبه زیباییشناختی یعنی توانایی تحسینکردن ظاهر شخصی بدون نیاز به برقراری تماس فیزیکی، جنسی یا عاشقانه با او.
ممکن است برخی عناصر جاذبه زیباییشناختی با انواع جاذبههای دیگر مشترک باشند. مثلا ممکن است فکر کنید نحوه لباسپوشیدن فردی باعث میشود که شما احساس جاذبه عاشقانه یا جنسی به او داشته باشید، در حالی که او را از نظر زیباییشناختی نیز جذاب میدانید.
سخن پایانی
بسیاری از افراد تجربه کردهاند که به فردی علاقه دارند، اما در تشخیص دقیق نوع علاقهشان دچار مشکل میشوند. اگر شما هم در شرایط مشابه قرار گرفته باشید، احتمالا چنین سؤالاتی را از خودتان پرسیدهاید:
- از نظر فیزیکی جذب این فرد شدهام؟
- یعنی شخصیت یا هوش او را تحسین میکنم؟
- آیا میل به رابطه جنسی یا عاشقانه با او دارم؟
تشخیص نوع جاذبه میتواند گیجکننده باشد و درک آن زمان میبرد. بالابردن درک خود از انواع جاذبه میتواند به شما کمک کند احساسات مختلفی را هدایت کنید که علایق، خواستهها، مرزها و روابط شما را نشان میدهند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰