«کیوونِ» شبهای برره معاش خود را از طریق زورگیری تامین میکرد اما این کار را نه عملی مذموم که گرفتن حق خود از داراییهای دیگران میدانست. به تعبیر او زورگیری نوعی شغل محسوب میشد و نشانه مهارت و زرنگی فرد در تلکه کردن دیگران بود!
«کیوون» ادعا میکرد دلسوز مردم است و برای تسلا دادن رنجشان یا حل مشکلات آنها راه حل ارائه میدهد؛ در پایان اما در عوض گوش دادن به درد دل کسی یا بیان توصیههایی که اغلب هم بیثمر و بینتیجه بود، از آنها پولی را به زور دریافت میکرد.
تهدید به افشای رازی که او میدانست روش دیگر «کیوون» برای زورگیری بود. او فردی متنفذ و یا پولدار را به افشای راز و یا لو دادن اطلاعاتی که برای آن فرد حیاتی بود، تهدید میکرد و فرد مورد نظر نیز از ترس آبرو یا به خطر افتادن موقعیت و منافعش پولی که زورگیر مطالبه کرده بود را پرداخت میکرد.
بدین ترتیب بود که باجگیری به رویهای همیشگی و کم زحمت برای «کیوونِ» شبهای برره تبدل شده بود. شخصیتی که مهران مدیری در سریال خود تصویر کرد، نماینده طیفی از زورگیران است که تحت عناوین مختلف در اغلب حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، هنری و … به اخاذی و امرار معاش از طریق زورگیری از صاحبان قدرت، متنفذین و بنگاههای اقتصادی مشغولند.
زورگیرها بسته به حوزه کاری، میزان زور و شیوه اخاذیشان به انواع مختلفی از جمله زورگیریهای حقیقی و باجگیریهای مجازی و رسانهای تقسیم میشوند. این گروه اخیر را که میتوان زیر عنوان «باجنیوزها» تعریف کرد، خبرنگارنماها و دارندگان رسانههای زرد و بیهویتاند که قدرت رسانه به ویژه شبکههای اجتماعی را در راستای رسیدن به اهداف غیراخلاقی و غیرحرفهای خود یعنی کسب ثروت از طریق باجگیری به خدمت گرفتهاند.
از آنجا که در حوزههای اقتصادی و صنعتی بهویژه در بنگاههای اقتصادی پول بیشتری در گردش است، باجنیوزها اهداف خود را در این بخش شناسایی کرده و از صاحبان صنایع و بنگاههای اقتصادی از طریق گروگانگیری خبری و یا حتی تهدید به انتشار خبری که اساسا جعلی است باجگیری میکنند.
باجنیوزها در ظاهر و در عرصه رسانه خود را به عنوان مصلحان فسادستیز و تریبونهای حقیقتگو معرفی میکنند، در باطن اما کوچکترین التزامی به آنچه مدعی آن هستند، ندارند.
۲۲۳۲۲۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰