به گزارش خبرگزاری هوشمند نیوز، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، در رویداد امضای این توافقنامه و خطاب به محمدیاسر طیبنیا و امیر خرمیشاد؛ گفت:« هرکاری کردید باید میکردید. دنیا در حال تحول است و آینده در حال متحول شدن است، اما شما هنوز در گذشته هستید و آینده رسیدهاست. شما باید به آینده برسید. ما در حال حاضر به سمت آینده نمیرویم، بلکه آینده آمدهاست و ما هنوز در گذشته هستیم.»
باید خودمان را بر عالم مسلط کنیم
من در گذشته همواره بر این باور بودم که باید به سمت داخلی سازی حرکت کرد، امروز نمیگویم که باید به این سمت رفت، بلکه باید به آن سمتی حرکت کرد که عقل میگوید و باید به سمت هوشمندی و نوآوری حرکت کرد. نوآوری از داخلی سازی مهمتر است و در کنار آن ورود به بازار و پیدا شدن متقاضی مهمتر از داخلی سازی است و باید خودمان را مسلط برعالم کنیم و رهبری هوشمندانه مهمتر از هوشمندی است. شما باید به صورت هوشمندانه عالم را رهبری کنید.»
وی در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، گفت:« شما باید پیشران باشید نه اینکه به دنبال دیگران بدوید. من روزی خوشحال خواهم بود که احساس کنم ما حرفی در حوزه نوآوری برای گفتن داریم.»
علی آبادی در ادامه با بیان حدیثی از امام باقر گفت:« لا مُصیبَهَ کَعَدَمِ العَقلِ، هروقت عقل را کنار گذاشتید، همه چیز را از دست میدهید و ما امروز در وزارت صمت میخواهیم به این نقطه حرکت کنیم. بنابراین اگر به دنبال ساخت داخل هستیم باید در وهله اول با نگاهی هوشمندانه به دنبال ساخت گلوگاهها باشیم.»
وی در آخر گفت:« امروز ما به دنبال اتصال صنایع دانشبنیان به صنایع کوچک کشور هستیم تا از ظرفیتهای صنایع بزرگ در وهله اول برای حل مشکلات و سپس برای خلق آینده استفاده کنیم.»
دو بال برای پرواز
روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور، در ادامه این رویداد گفت:« ما در دوره چهارم معاونت علمی دو رویکرد کاملا مستقل و جدی را سرلوحه کار خود قرار دادیم. یکی از این رویکردها، توسعه فناوری است؛ ستادهای توسعه فناوری در حوزه فناوریهای مورد نیاز کشور که در آنها توانمند هستیم و ترندهای جهانی که شعار آن “کاشتن برای آینده” است. رویکرد مستقل دیگر، ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان است، که هدف آن نفوذ فناوریهایی که در ۴۰ سال گذشته به دست آمدهاست، در بخشهای صنعتی واقعی کشور، از جمله نفت، خودروسازی، معدن، کشاورزی، سلامت و غیره. این دو رویکر دو بالی است که به واسطه آن پرواز اتفاق میافتد و باید به صورت جدی پیگیری شود.»
وی در ادامه با اشاره به قانون راهبردی جهش تولید دانش بنیان، گفت:« این قانون باقیات صالحات این مجلس خواهد بود و امیدوار هستم که تمام افرادی که موظف به اجرای این قانون و تمام وجوه آن هستند، به این قانون پایبند باشند. از برکات این قانون این این است که در ۲۶ پروژه فناورانه به پیشنهاد فولاد مبارکه، ۲۱ پروژه از نظر فناورانه بودن، مورد تایید معاونت علمی قرار گرفتهاست، گفتنی است که هر ۲۶ پروژه آنها اجرایی میشود. این پروژهها نزدیک به ۸۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارند و حداقل به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان از محل منابع قانون جهش در اعتبار مالیاتی حمایت خواهند شد. امیدوار هستیم در سال آینده شاهد افتتاح این پروژهها باشیم.»
دهقانی فیروزآبادی، در ادامه با اشاره به جریانی که پشت سر این اتفاق راه میافتد، گفت:« صنایع بزرگ کشور به پیشروان این حوزه نگاه میکنند، فولادیهای کشور به فولاد مبارکه نگاه میکنند و این نگاه جریانساز خواهد شد. شرکت ملی مس نیز امروز ۵ قرار هوشمندسازی را در این شرکت آغاز خواهد کرد و امیدوار هستیم که در این راه پرسرعت بتواند از ظرفیتهای معاونت علمی نیز استفاده کند. این جریان، جریان توسعه بازار به عنوان مهمترین رکن نگهدارنده شرکتها است.»
۲۲۷۲۲۷
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰