به گزارش هوشمند نیوز، خبرگزاری رویترز با استناد به گزارش رسانه های محلی در دانمارک نوشت که دولت دانمارک در واکنش به تهدیدهای دونالد ترامپ پیشنهاد خرید دو کشتی بازرسی قطب شمال و افزایش گشت زنی با سورتمه را به منظور تقویت حضور نظامی خود در این جزیره ارائه داده است.
به گزارش ایرنا، برپایه این گزارش، دولت دانمارک همچنین پیشنهاد داده فرودگاهی در کانگرلوسواک (Kangerlussuaq) که پیشتر پایگاه نظامی آمریکا در غرب گرینلند بود، به جنگنده های اف ۳۵ تجهیز شود.
دانمارک تاکنون ۴۰۰ میلیون دلار برای تقویت عملیات بازرسی و اطلاعاتی در منطقه قطب شمال و آتلانتیک شمالی با استفاده از پهپادهای دوربرد اختصاص داده است.
ترامپ به تازگی مواضع جاه طلبانه خود را برای کنترل گریلند جزیره نیمه خودمختار قطب شمال را تکرار کرد. رئیس جمهوری آتی آمریکا مدعیست این جزیره برای امنیت آمریکا نقش حیاتی دارد.
دانمارک در عین حالی که مسئولیت امنیت و دفاع از گرینلند را برعهده دارد، قابلیت های نظامی محدودی در این جزیره وسیع دارد. در حال حاضر این قابلیت ها شامل چهار کشتی فرسوده بازرسی، یک هواپیماهای تجسسی چلندر و ۱۲ دستگاه سورتمه گشت زنی هستند که همگی مسئولیت نظارت بر منطقه ای را که وسعت آن چهاربرابر کشور فرانسه است، برعهده دارند.
ارتش آمریکا حضور نظامی دائمی خود را در پایگاه فضایی پیتوفیک (Pituffik) در شمال غرب گریلند حفظ کرده است. این مکان راهبردی برای ارتش آمریکا و سامانه های هشدار سریع موشک بالستیک این کشور نقش مهمی دارد زیرا کوتاه ترین مسیر از اروپا به آمریکایی شمالی از طریق جزیره است.
روز پنجشنبه سفارت آمریکا در کپنهاگ مدعی شد که این کشور برنامه ای برای افزایش حضور نظامی آمریکا در گرینلند ندارد.
شبکه تلویزیونی دانمارک روز پنجشنبه مدعی شد پسر بزرگ دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، به ساکنان فقیر گرینلند رشوه داده تا برای طرح پدرش جهت الحاق این منطقه به آمریکا حمایت کسب کند.
با اینکه گرینلند در دایره قطب شمال بین آمریکا، روسیه و اروپا قرار دارد، ایالات متحده به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد آن، بیش از ۱۵۰ سال است که به آن چشم دوخته است.
طبق این گزارش، گرینلند دارای ذخایر غنی از منابع طبیعی مختلف به ویژه مواد معدنی کمیاب ارزشمندی است که در صنعت ارتباطات از راه دور مورد نیاز هستند.
همچنین اورانیوم، میلیاردها بشکه نفت دستنخورده و یک منبع عظیم گاز طبیعی که پیشتر غیرقابل دسترس بود نیز از داراییهای این منطقه است.
310310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰