اشتباهات پرامپت نویسی برای چت جی پی تی: ۱۳ اشتباه رایج پرامپت نویسی

ChatGPT به یکی از ابزارهای محبوب برای تولید محتوای متنی، پاسخ‌دهی به انوع سوال‌، آزمایش‌ها و حل مسائل تبدیل شده است. اما هر کسی نمی‌تواند استفاده کامل را از این ابزار جذاب ببرد. کیفیت خروجی‌های این ابزار هوشمند به‌شدت به کیفیت ورودی‌های شما، یعنی پرامپت‌ها، بستگی دارد. این روزها پرامپت‌نویسی هنر و مهارتی است که

کد خبر : 523623
تاریخ انتشار : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۱۵
اشتباهات پرامپت نویسی برای چت جی پی تی: ۱۳ اشتباه رایج پرامپت نویسی


ChatGPT به یکی از ابزارهای محبوب برای تولید محتوای متنی، پاسخ‌دهی به انوع سوال‌، آزمایش‌ها و حل مسائل تبدیل شده است. اما هر کسی نمی‌تواند استفاده کامل را از این ابزار جذاب ببرد. کیفیت خروجی‌های این ابزار هوشمند به‌شدت به کیفیت ورودی‌های شما، یعنی پرامپت‌ها، بستگی دارد. این روزها پرامپت‌نویسی هنر و مهارتی است که بسیاری از کاربران تازه‌کار آن را دست‌کم می‌گیرند. این در حالی است که اشتباه در نحوه نوشتن پرامپت می‌تواند منجر به خروج ضعیف، نامفهوم، نامرتبط یا غلط شود.

اگر می‌خواهید مکالمات خود با ChatGPT را بهینه کنید و از هوش مصنوعی حداکثر بهره را ببرید، باید از اشتباهات رایج پرامپت‌نویسی اجتناب کنید. در این مقاله کوتاه و کاربردی، به بررسی رایج‌ترین اشتباهات کاربران هنگام پرامپت‌نویسی و راهکارهای ساده برای رفع آن‌ها می‌پردازیم. با رعایت این نکات، نه تنها نتایج بهتری خواهید گرفت، بلکه مهارت شما در تعامل با هوش مصنوعی بهتر می‌شود.

بهترین نتایج را از ChatGPT بگیرید: این ۱۳ را نکنید

۱. اهداف گنگ و نامشخص

پرامپت شما باید هدفی واضح داشته باشد. اهداف مشخص منجر به پاسخ‌های هدفمند و مفید از سمت هوش مصنوعی می‌شود. پرامپتی که می‌نویسید را مانند آدرس پستی در نظر بگیرید. آدرس واضح و دقیق شما را به مقصد درست می‌رساند.

دقیقاً به ChatGPT بگویید چه می‌خواهید. اگر بخواهید دست هوش مصنوعی را در پاسخ باز بگذارید ناامید خواهید شد.

۲. اطلاعات ناکافی

برای اینکه ChatGPT واقعاً هدف شما را درک کند، اطلاعات کافی را به آن ارائه دهید. اطلاعات پس‌زمینه، خروجی هوش مصنوعی را شکل می‌دهد. ماجرا در این جا شبیه معرفی کردن تیم به یک عضو جدید تیم است. هر چه اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری به عضو جدید بدهید کار بهتری خواهد کرد.

این که بگویید یک دستور آشپزی برای ناهار یک آدم چاق من بده کافی نیست. شما باید بگویید که هوش مصنوعی یک دستور آشپزی برای آدم‌های چاق بالای ۳۰ که مشکلات قند دارد به شما بدهد.

۳. دستورالعمل‌های آشفته

درخواست‌های پیچیده را به قسمت‌های کوچک‌تر و قابل مدیریت تقسیم کنید. پرامپت شما مثل یک دستورالعمل پخت غذا است. هر مرحله باید واضح، مرتب و مشخص باشد. تقسیم درخواست به بخش‌های کوچک، نقشه راهی مشخص به هوش مصنوعی خواهد داد. به این ترتیب هوش مصنوعی دستور را شما را بهتر پردازش می‌کند و پاسخ منظم‌تری به شما می‌دهد.

از پاراگراف بندی، تقسیم دستورات به بخش‌های کوچک، شماره‌گذاری، بولت‌ها و فاصله‌ها استفاده کنید تا پرامپت شما خوانا و قابل درک‌تر باشد.

۴. ساختار نامشخص

ساختار، سبک و طول خروجی مورد نظر خود را برای ChatGPT مشخص کنید. دادن فرمت واضح به ChatGPT شبیه فراهم کردن بوم و ابزارهای مشخص برای یک هنرمند است. اگر ساختار مشخصی را تعیین نکنید آن وقت هوش مصنوعی جواب آشفته‌ای به شما می‌دهد.

پارامترهایی دقیق برای خروجی تعیین کنید و ببینید ChatGPT چه می‌کند.

۵. تغییرات در لحن

زبان و سبک خود را در طول پرامپت یکسان نگه دارید و از چند لحن و سبک استفاده نکنید. لحن یک‌نواخت به هوش مصنوعی کمک می‌کند منظور شما را درک کند. تغییر لحن در میانه پرامپت، هوش مصنوعی را گیج می‌کند و منجر به خروجی‌های نامنسجم می‌شود.

لحن خود را انتخاب کنید و با یک لحن ثابت با هوش مصنوعی حرف بزنید. هوش مصنوعی شما را یاد می‌گیرد.

۶. اطلاعت اضافی ندهید

به هوش مصنوعی اطلاعات بدهید، اما به موارد ضروری پایبند باشید. جزئیات بیش از حد می‌تواند هوش مصنوعی را گیج کند و تمرکز آن را کم کند. فقط آنچه واقعاً لازم است را مطر کنید پرامپت مثل چمدان سفر است، چمدانی که فقط چیزهای ضروری در آن جا می‌گیرد.

مدل‌های زبانی مانند ChatGPT ظرفیت محدودی دارند که نباید بیش از حد آن‌ها را پر کنید. در این‌جا کمیت مهم نیست، کیفیت اولویت اول است.

۷. فراموش کردن مخاطب

همیشه مشخص کنید چه کسی مخاطب خروجی است تا نتایج بهتری بگیرید و نیاز به پرامپت مجدد برای تنظیم سبک، زبان و لحن نداشته باشید. شناخت مخاطب به ChatGPT کمک می‌کند زبان خود را با آن تطبیق دهد. یادتان باشد اگر این کار را نکنید یک داستان کودکانی را با لحن یک آدم بزرگ‌سال دریافت کنید.

مخاطب خود را به طور کامل به هوش مصنوعی معرفی کنید.

۸. تعیین نکردن تخصص

وقتی نیاز است، از ChatGPT بخواهید که به عنوان یک متخصص در یک حوزه خاص عمل کند. یادتان باشد تعیین نقش برای ChatGPT، زمینه را برای پاسخ‌های آگاهانه فراهم می‌کند. این کار درست مانند مشورت با یک متخصص است.

ChatGPT می‌تواند برای افراد مختلف چیز متفاوتی باشد. پس به او بگویید یک مشاور سئو، یک معلم زبان یا یک مربی یوگا باشد.

۹. اشتباهات املایی

پرامپت‌های خود را از نظر خطای املایی و نگارشی بررسی کنید. اشتباهات کوچک می‌توانند سوءتفاهم‌های بزرگی ایجاد کنند. متخصصان هشدار می‌دهند که اشتباهات تایپی در پرامپت پیام را تحریف می‌کند. هر کلمه اهمیت دارد. هوش مصنوعی واقعا باهوش نیست و یک اشتباه می‌تواند ChatGPT را به مسیر اشتباهی ببرد.»

استاندارد ورودی خود را بالا ببرید و خطاها را تصحیح کنید تا در تمام موارد نتایج بهتری بگیرید.

۱۰. سوالات کلی و مبهم

پرسیدن سوالات بسیار کلی باعث می‌شود ChatGPT نتواند پاسخ دقیقی ارائه دهد. در نتیجه همانطور که گفتیم پرسش‌های دقیق، پاسخ‌های دقیق‌تری به دنبال دارند. هوش مصنوعی مانند یک کتابخانه است. هرچه سوال مشخص‌تر باشد، کتاب مناسب‌تری ارائه می‌دهد.

به جای سوالات کلی، پرسش‌های جزئی و هدفمند مطرح کنید تا به نتایج بهتر دست پیدا کنید.

۱۱. بی‌توجهی به بازخورد

اغلب کاربران یک پاسخ از هوش مصنوعی دریافت می‌کنند و بعد از آن عبور می‌کنند، در حالی که با دادن بازخورد مناسب می‌توان خروجی را بهبود داد. هوش مصنوعی از بازخورد شما یاد می‌گیرد و پاسخ‌های بهتری می‌دهد. با اصلاحات و درخواست‌های جزئی، می‌توانید نتیجه‌ای بسیار بهتر بگیرید.

از ChatGPT بخواهید جزئیات بیشتری اضافه کند یا سبک پاسخ را تغییر دهد تا پاسخ بهتری دریافت کنید. این کار درست مثل هنر نازک‌کار در سفالگری است.

۱۲. درخواست‌های چندمنظوره

ارسال پرامپت‌هایی که چندین هدف متفاوت دارند، ممکن است خروجی‌های گیج‌کننده و بی‌فایده‌ای خلق کند. هر پرامپت باید فقط یک هدف اصلی داشته باشد. یک درخواست چندمنظوره ممکن است تمرکز هوش مصنوعی را کاهش دهد.

برای هر هدف، یک پرامپت جداگانه ارسال کنید تا ChatGPT بتواند با تمرکز بیشتری به شما پاسخ دهد.

۱۳. انتظار نتایج کامل بدون اصلاح

بسیاری از کاربران تصور می‌کنند اولین پاسخ ChatGPT باید کامل و نهایی باشد. هوش مصنوعی ابزاری برای کمک است به شما است و خبری از پاسخ نهایی نیست. اولین خروجی، پایه‌ای برای اصلاحات بعدی است.

از پاسخ‌های اولیه برای تنظیم و بهبود نتیجه استفاده کنید. سوال‌های پی‌درپی بپرسید تا به بهترین پاسخ برسید.

درست، واضح و دقیق با هوش مصنوعی حرف بزنید

با اجتناب از این ۱۳ اشتباه، می‌توانید نتایج خود را بهبود دهید و از پتانسیل واقعی ChatGPT استفاده کنید. اهداف واضح تعیین کنید، اطلاعات کافی ارائه دهید، درخواست‌های خود را شفاف بیان کنید و آماده باشید که برای رسیدن به نتیجه عالی چندین بار با ChatGPT تعامل داشته باشید.

به مرور مکالمات شما هوشمندتر، نتایج دقیق‌تر، و استفاده شما از هوش مصنوعی مؤثرتر خواهد بود.

 

 

 


پکیج ۹ ایدهٔ کسب‌وکار ثروت‌آفرینی با سرمایه کم
کسب‌وکار خود را با سرمایه کم شروع کنید

به مدت محدود



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.