به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در پنجمین نشست سراسری معاونین میراث فرهنگی ادارات کل استانی که با حضور قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در سالن جلسات این وزارتخانه برگزار شد با اشاره به غفلتهای فرهنگی و اثرات زیان بخش آن گفت: مهمترین مسائل و بحرانهای کشور، ریشه در مسائل فرهنگی دارد زیرا فرهنگ سبب رشد و توسعه یک جامعه درهمه ابعاد می شود. فرهنگ نیز در بستر آموزش ساخته و شکل میگیرد از این رو سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ سبب شکوفایی و رشد بخشهای مختلف جامعه خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نقش مهم و مأموریت سنگینی در این زمینه بر عهده دارند، گفت: باورهای ما ریشه در فرهنگ دارد و موضوعات میراث فرهنگی در شکل گیری فرهنگ و تمدن کشور نقش اساسی دارد زیرا وجود مفاخر و تحولات ارزشمند تمدنی، کنشهای آنان منطبق بر میراث است و هویت یک جامعه را میراث فرهنگی آن جامعه میسازد لذا توجه به میراث فرهنگی یک کشور، توجه به هویت آن است.
کاظمی افزود: باورها و نگرشها و کنشهاست که رفتار را شکل میدهد و باور ما، ریشه در فرهنگ دارد. مسائل اقتصادی و اجتماعی هم ریشه در مسائل فرهنگی دارد، لذا هر چقدر روی مسائل فرهنگی سرمایهگذاری کنیم، به همان میزان برداشت میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بحرانهای هویتی نظیر کم رنگشدن دلبستگی و افتخار به مبانی فرهنگی و عقاید گفت: به عبارتی باید تلاش کنیم تا مؤلفههای اساسی هویت بخش به نسل جدید منتقل شود.
کاظمی ادامه داد: بزرگ ترین ظرفیتی که امروز در کشور وجود دارد و میتواند همه اهداف میراثی را محقق کند، مجموعه تعلیم تربیت است زیرا بزرگ ترین رسانه زنده و اثربخش کشور، آموزش و پرورش است.
وی با تأکید بر اینکه توجه به آموزش و پرورش ریشه حلّ بسیاری از مشکلات است، گفت: ارزش یک بشکه نفت در آموزش و پرورش به بی نهایت دلار تبدیل خواهد شد.
کاظمی به اقدامات مشترک میان وزارتخانههای آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: اقدامات نمادین چون زنگ میراث فرهنگی در مدارس، اقدامت انگیزشی و اقدامات تشکیلاتی از مواردی است که میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی ادامه داد: بدون اقدامات تشکیلاتی و عملیاتی نمیتوان کار فرهنگی کرد. ما آمادهایم تشکیلات دانشآموزی ویژه میراثفرهنگی راهاندازی کنیم. برای اینکه این تشکیلات را در حوزه دانشآموزی شکل دهیم، نیاز به یک ساختار تشکیلاتی مشترک داریم و معاونان میراث فرهنگی باید ارتباطات وسیعی با معاونان پرورشی و آموزشی استانها داشته باشند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰