علی اصغر شالبافان ۲۱ اردیبهشت ماه در جریان سفر به استان مرکزی در حاشیه بازدید از بازار تاریخی اراک و منطقه نمونه گردشگری گردو، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دره گردو از هر جهت به لحاظ جاذبه های طبیعی، دسترسی به محیط شهری و نیاز شهروندان و مسافران به چنین فضایی، حائز اهمیت است و زیرساخت های مناسبی در این فضا فراهم است. با واگذاری قطعی اراضی به شهرداری از سوی اداره کل راه و شهرسازی امکان جذب سرمایه گذار فراهم می شود.
وی با اشاره به اینکه این منطقه، فضایی مناسب برای گذران اوقات فراغت شهروندان اراکی به شمار می رود، افزود: شورای شهر اراک و شهرداری اعلام آمادگی کرده است و امیدواریم به زودی با فراهم کردن امکانات لازم بتواند منطقه را برای گذران اوقات فراغت مردم مهیا کند.
شالبافان در خصوص تامین بودجه برای توسعه منطقه بیان کرد: شهرداری و شورای شهر اراک امسال اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان را اختصاص داده اند و در سطح ملی نیز به دلیل اینکه منطقه جزو مناطق نمونه گردشگری است، حتما اعتباری را اختصاص خواهیم داد و در حوزه زیرساخت کمک های لازم را ارائه خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: دره گردو منطقه نمونه گردشگری است و از این حیث سرمایه گذارانی که برای سرمایه گذاری در منطقه اعلام آمادگی کنند، قطعا مشمول مزایایی که در حوزه گردشگری به سرمایه گذاران داده می شوند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به بازدید از بازار تاریخی اراک، با تاکید بر اینکه این مجموعه یکی از بازارهای استثنایی کشور به شمار می رود، گفت: باعث خوشحالی است که شهر اراک چنین مزیت فرهنگی و تاریخی را در خود جای داده است، اما متاسفانه از منظر احیا و حفظ، توجه لازم به آن صورت نگرفته است.
وی گفت: در حوزه مرمت حتما اعتباری با دستور وزیر میراث فرهنگی اختصاص می یابد تا در اعتبارات سفر ریاست جمهوری، این پروژه جایگاه ویژه خود را پیدا کند. در حوزه تسهیلگری برای حضور کسب و کار های مختلف که بتوانند زمینه حضور مسافران و گردشگران برای بازدید از این مجموعه فاخر فرهنگی و تاریخی را فراهم کنند، حتما اداره کل میراث فرهنگی استان پیگیری لازم را خواهد داشت.
شالبافان با بیان اینکه امیدواریم، اراک بتواند از ظرفیت فرهنگی و تاریخی بازار و جاذبه های طبیعی مانند دره گردو در کنار مزیت های جغرافیایی خود نهایت بهره برداری را داشته باشد، گفت: امید است اراک در سال های آتی با کمک و توجه همه مسئولان امر، میزبان گردشگران بسیاری باشد.
برندسازی و معرفی استان مرکزی در دستور کار است
علی اصغر شالبافان همچنین، در حاشیه افتتاح اقامتگاه بومگردی در روستای اناج شهرستان اناج در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه استان مرکزی در حوزه های مختلف دارای پتانسیل های گردشگری بسیاری است، اظهار کرد: این منطقه از کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، ظرفیت جذب گردشگران داخلی و خارجی را دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون اقتصاد گردشگری در استان، شکل نگرفته است و برای این کار، استان باید با ظرفیت های گردشگری خود شناخته و شناسانده شود، گفت: یکی از برنامه هایی که برای استان مرکزی در نظر گرفته شده است، معرفی ظرفیت ها و برند سازی شهرستان های مختلف استان و روستاهاست و به جهت تنوع و تکثر ظرفیت ها، توسعه پایدار گردشگری در استان بهتر محقق می شود.
شالبافان تصریح کرد: یکی از شهرستان های پرجاذبه استان مرکزی، شهرستان خنداب است که به لحاظ ظرفیت های گردشگری کشاورزی و اشتغال پایدار در حوزه گردشگری- کشاورزی غنی است که در این راستا توسعه گردشگری کشاورزی مدنظر قرار گرفته است، همچنین جشنواره های مختلف که امکان معرفی ظرفیت ها و جذب گردشگر را داشته باشد، دنبال می شود.
وی گفت: مسلما برای جذب گردشگر نیاز به توسعه اقامتگاه های بومگردی است که ظرفیت اقامتی شهرستان را ارتقا می بخشد، همچنین امکانی برای معرفی فرهنگ و زیست بوم شهرستان خواهد بود، به همین منظور محدودیت و موانع موجود در مسیر صدور مجوزهای اقامتگاه های بومگردی برداشته شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، اضافه کرد: برخی کمک ها، هرچند ناکافی برای تسهیل امور در نظر گرفته شده است که شامل کاهش تعرفه گاز تاسیسات و اقامتگاه های بومگردی با حمایت مجلس در قانون بودجه 1401 است و امیدواریم که این کمک انگیزه ای برای ورود جوانان به حوزه گردشگری و توسعه اقامتگاه های بومگردی باشد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰