فریبا نعمتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این آیین پیشینه طولانی در روستا دارد، بیان کرد: آیینها و رسم و رسوم محلی از جمله موارد مهمی است که ریشه در خاک هر منطقه دارند و باید حفظ شوند و ثبت ملی به ماندگاری آنها کمک میکند.
وی درباره آیین «دارامام» شرح داد: در روستای حیدره قاضیخان تپه سرسبزی وجود دارد که چشمهای پرآب و چند درخت اطراف آن قرار دارد، اهالی معتقدند یکی از این درختها نظرکرده حضرت علی(ع) است و به همین علت آن را مقدس میدانند و نذرهای خود را با محوریت این درخت انجام میدهند.
نعمتی ادامه داد: اهالی همچنین سالی چند بار مراسم شکرگزاری آب را در کنار این درخت برپا میکنند و معمولاً این مراسم در اردیبهشت انجام میشود به این صورت که همه خانوادهها دور هم جمع میشوند و گوسفند قربانی میکنند، غذای سنتی این مراسم نیز آبگوشت است.
وی با بیان اینکه جشن برداشت محصول هم اواخر مرداد برگزار میشود، تصریح کرد: مردم روستا وقتی گندمها را درو میکنند، گوسفندهایی قربانی کرده و همگی در کنار درخت نظرکرده جشن برداشت محصول میگیرند، اهالی یک روز کامل را با هم سر کرده و عصر همان روز دعای شکرگزاری به جا میآورند.
به گفته کارشناس مردمشناسی میراثفرهنگی استان همدان، این مراسم ها علاوه بر اینکه ریشه در خاک مردم منطقه دارد، با تقویم گاهشماری طبیعت نیز ارتباط مستقیمی دارد چراکه در این تقویم زندگی روستائیان و دامداران ارتباط تنگاتنگی با برداشت محصول و پرآبی دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰