نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۰۳/۱۵ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۲۱ بهروزرسانی شده است.
جیپور، یکی از شهرهای مهم و تاریخی کشور هند، در ایالت راجستان (Rajasthan) است که ریشه تاریخی سلطنتی جامعه این کشور را به نمایش میگذارد. دیدنی های جیپور، از این شهر یک مقصد توریستی جذاب ساخته است. این شهر، شهری با رنگهای زنده، خیابانهای باریک و بناهای تاریخی مسحورکننده است که به دلیل سازههایی که از ماسه سنگ صورتی بنا شدهاند، ملقب به «شهر صورتی» هندوستان است. جیپور با یادمانهای تاریخی بینظیرش، محققان و عاشقان تاریخ زیادی را از هر گوشه جهان مجذوب خود میکند. اگر میخواهید سفری تماشایی و بینظیر به گذشته داشته باشید، توصیه میکنیم که حتما به جیپور واقع در هند زیبا سفر کنید. در ادامه به برخی از جاذبههای شناخته شده و معروف این شهر پرداختهایم.
قصر شهر (City Palace)
قصر شهر یکی از بناهای تاریخی معروف کشور هند است که از قرن نوزدهم میلادی، در قلب شهر جیپور قرار دارد. این سازه تاریخی توسط ماهاراجه «ساوای جای سینگ» (Sawai Jai Singh) با استفاده از تلفیقی از سبکهای بیهمتای معماری نظیر راجپوت (Rajput)، مغول و اروپایی ساخته شده است. حیاطها، باغها و بناهای خاص داخل این کاخ تاریخی بسیار تماشایی است. بیشتر قسمتهای کاخ شهر، امروزه تبدیل به گالریهای هنری و موزه شدهاند که مجموعهای از عتیقهجات از جمله زره، لباس، کالسکه و یادبودهایی متعلق به مهاراجههای سابق و همسرانشان را به نمایش گذاشتهاند. تنها چاندرا محل (Chandra Mahal) در این مجموعه هنوز بهعنوان کاخ خانواده سلطنتی جیپور مورد استفاده قرار میگیرد.
قلعه آمیر (Amer Fort)
قلعه آمیر در یازده کیلومتری شهر جیپور در شهرک آمیر قرار گرفته و سالانه گردشگران بیشماری را به سوی خود میکشاند. این قلعه در گذشته یکی از تحسینبرانگیزترین سازههای مستحکم راجستان بوده که توسط «راجامان سینگ اول» (Raja Man Singh I) در قرن شانزدهم با تلفیقی از عناصر معماری راجپوت و هندو ساخته شده است. از حیرتانگیزترین عناصر معماری این بنا میتوان به ستونهای تزئین شده، موزاییککاریهای خاص، نقاشیهای دیواری زیبا و مشبککاریهای حیرتآور که همه نمایانگر نبوغ هنری طراحان و هنرمندان عصر راجپوت بودهاند، اشاره کرد. جالب است بدانید که بسیاری از فیلمهای مشهور بالیوود نیز در قلعه آمیر فیلمبرداری شدهاند.
رصدخانه جانتار مانتار (Jantar Mantar Observatory)
رصدخانه جانتار مانتار یکی دیگر از جاهای دیدنی جیپور است که علاقهمندان به تاریخ، نجوم و همینطور مسافران کنجکاو زیادی از آن بازدید میکنند. بنای تاریخی این رصدخانه به دستور مهاراجه «ساوای جای سینگ» (Sawai Jai Singh) در سال ۱۷۳۸ بنا شده است و در حال حاضر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. در این رصدخانه میتوانید مجموعهای بیهمتا و تحسینبرانگیز از لوازم نجوم و ستارهشناسی را تماشا کنید.
هاوا محل (Hawa Mahal)
هاوا محل یکی از شاهکارهای معماری کشور هندوستان است
هاوا محل یکی دیگر از بناهای برجسته تاریخی جیپور است که در نزدیکی کاخ شهر قرار دارد و با نام قصر بادها (Palace of the Winds) نیز شناخته میشود. در گذشته، آداب و رسوم راجپوت در مورد زنان، بسیار سختگیر بود، بدین معنا که زنان توسط نظام محدود میشدند و حق نداشتند به میان مردم بیایند یا با غریبهها ارتباط داشته باشند. هاوا محل در سال ۱۷۹۹ برای زنان خانواده سلطنتی ساخته شد تا بتوانند به راحتی زندگی روزمره خود را بکنند و مراسم و اعیاد خود را بدون دیده شدن توسط مردان تماشا کنند. این بنای تاریخی از ماسه سنگ قرمز و صورتی ساخته و یکی از شاهکارهای معماری کشور هندوستان با بیش از نهصد پنجره کوچک حکاکی شده با طرحهای مختلف و پیچیده است.
معبد برلا مندیر (Birla Mandir Temple)
معبد برلا مندیر که به نام معبد لاکشمی نارایان (Lakshmi Narayan) نیز معروف است، در بالای تپهای در شهر جیپور قرار دارد. این معبد که یکی از زیباترین معبدهای هندو در کشور هند است، هر بینندهای را با معماری زیبا و کندهکاریهای منحصربهفرد خود، محصور میکند. معبد برلا مندیر از سه گنبد بزرگ تشکیل شده که هرکدام با استفاده از معماری متفاوتی ساخته شدهاند.
موزه آلبرت هال (Albert Hall Museum)
موزه آلبرت هال در باغ رام نیواس (Ram Niwas Garden) در خارج از شهر واقع شده است و یکی از قدیمیترین موزههای راجستان به شمار میآید. طاقهای حکاکیشده و گنبدهای زیبایی که از ماسه سنگ صورتی ساخته شدهاند، این بنا را بسیار تماشایی کردهاند. جالب است بدانید که موزه آلبرت هال حتی از دوردستها نیز قابل شناسایی است. در این موزه میتوانید مجموعه نادری از دستسازههای هندی نظیر نقاشی، اسلحه، صنایعدستی آهنی و چوبی، آلات موسیقی، فرش، لباس و جواهراتی مربوط به قبیلههای گوناگون راجستان را مشاهده کنید.
قلعه جاگار (Jaigrah Fort)
قلعه جاگار یا جایگراه نزدیک به قلعه آمیر، بر بلندای تپه چیل کاتیلا (Cheel Ka Teela Hill) واقع شده است. این بنای تاریخی در قرن هجدهم بهعنوان سپری دفاعی برای محافظت از قلعه آمیر و شهر جیپور ساخته شده است. نکته جالب توجه در مورد این سازه تاریخی، سالم ماندن معابد، منابع آب و مجموعههای مسکونی داخل آن است.
الفنتستیک (Elefantastic)
الفنتستیک یک مزرعه فیل بسیار جذاب است که در شهرک آمیر قرار گرفته و این امکان را به شما میدهد تا به این موجودات دوستداشتنی نزدیک شوید. این مزرعه در قرن شانزدهم توسط خانواده کوچکی که به فیلها علاقهمند بودند، برپا شد تا مردم بتوانند بر پشت فیلها سوار شوند و به گردش در جنگل، غذا دادن یا آببازی با آنها مشغول شده یا حتی آنها را با رنگهای طبیعی، نقاشی یا تزئین کنند. سفر به جیپور بدون تجربه فیلسواری هیچ فایدهای نخواهد داشت، پس حتما در سفر خود به الفنتستیک بروید.
جال محل (Jal Mahal)
جال محل در قلب دریاچه من ساگر (Man Sagar Lake) واقع شده و به نام کاخ آب یا کاخ شناور نیز شناخته میشود. این کاخ باشکوه با زیباییهای افسونگر و بیهمتایش، بهشتی فوقالعاده برای عکاسان به شمار میرود. جال محل در گذشته بهعنوان عمارتی برای مهمانیهای شکار ساخته شده که در حال حاضر تنها باغ ایوان آن برای دسترسی به روی عموم باز است. گردشگران برای بازدید از این کاخ بینظیر باید سوار قایق شوند.
باغ وحش جیپور (Jaipur Zoo)
باغ وحش جیپور یکی دیگر از جاذبههای معروف گردشگری به ویژه برای کودکان است که با فاصله کمی از موزه آلبرت هال قرار گرفته است. در این باغ وحش میتوانید گونههای متعددی از پستانداران، پرندگان و خزندگان را تماشا کنید. از نقاط پرطرفدار این باغ وحش میتوان به بخش کروکدیلها اشاره کرد.
قلعه ناهارگار (Nahargarh Fort)
قلعه ناهارگر دژی مستحکم روی بلندیهای شهر جیپور است و یکی دیگر از نقاط دیدنی و تاریخی این شهر به شمار میرود. این قلعه با استفاده از ترکیبی از معماری سنتی هند و اروپایی در کنار هم ساخته شده و از بالای آن میتوانید مناظر زیبایی از شهر جیپور را تماشا کنید.
بازارهای جیپور (Jaipur Bazaars)
خرید در بازارهای رنگارنگ شهر سرزنده جیپور، میتواند برای شما تجربهای متفاوت باشد. فهرست این بازارها آنقدر بلندبالا و بیانتها است که میتوانید آنقدر خرید کنید تا از پا بیفتید. همچنین اگر قصد دارید سوغاتی بخرید، بازارهای جیپور میتوانند بهترین مکان برای شما باشند. اگر تجربه سفر به جیپور را دارید، آن را با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰