وی گفت: هر گامی که در آینده برمیداریم، باید نه بر اساس آنچه طالبان میگویند بلکه براساس عملکرد این گروه باشد.
بلینکن در ادامه عنوان داشت: “هر مشروعیت و حمایتی باید به دست آورده شود.”
وزیر خارجه ایالات متحده تأکید کرد که طالبان باید به تعهدات خود در زمینه اطمینان از آزادی سفر، احترام به حقوق زنان و اقلیتها و عدم اجازه برای تبدیل مجدد افغانستان به “پایگاه تروریسم” عمل کند.
بلینکن تهدید کرد: اگر طالبان به قول خود مبنی بر اجازه خروج کسانی که میخواهند بروند ، عمل نکند، پاسخگو خواهد بود.
وزیر خارجه آمریکا همچنین از خروج بیش از ۱۲۳ هزار نفر از افغانستان خبر داد و گفت که ایالات متحده یکی از سختترین مراحل در تاریخ کشور خود را پشت سر گذاشت.
بلینکن افزود: روند تخلیه از افغانستان در نوع خود بزرگترین در تاریخ است، زیرا این عملیات با وجود ادامه تهدیدهای تروریستی صورت گرفت.
وی ادامه داد: “نیروهای آمریکایی تصویری شگفت انگیز از انسانیت را در برخورد با مردم افغانستان ارائه دادند و ما هیچگاه فداکاری تفنگداران دریایی آمریکا را فراموش نخواهیم کرد.”
بلینکن همچنین با اشاره به “محیط ناامن و اوضاع سیاسی” در این کشور که طالبان کنترل آن را در دست گرفته، گفت: ما از امروز حضور دیپلماتیک خود را در کابل متوقف کرده و عملیات خود را به دوحه منتقل کردیم و کنگره به زودی از این تصمیم مطلع خواهد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا افزود: “نیروهای ما افغانستان را ترک کردهاند. فصل جدیدی در تعهد آمریکا به افغانستان آغاز شده است. ما دیپلماسی خود را ادامه خواهیم داد. ماموریت نظامی به پایان رسیده و مأموریت دیپلماتیک جدیدی آغاز شده است. “
وزیر تأکید کرد که ایالات متحده به هر آمریکایی که مایل به ترک افغانستان است کمک خواهد کرد و خاطرنشان کرد: تعداد کمی از اتباع کشورش ، بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ آمریکایی ، هنوز در داخل افغانستان هستند.
وی همچنین گفت که ایالات متحده همچنان بر مأموریت ضدتروریسم تمرکز خواهد کرد و کمکهای خود را به مردم افغانستان به جای طالبان، از طریق سازمانهای غیردولتی ادامه خواهد داد.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰