به گزارش رویترز، داده های منتشرشده توسط وزارت بازرگانی آمریکا نشان می دهد که کسری حساب تجاری این کشور در ماه ژوئن باز هم به یک رکورد تاریخی جدید رسیده است. در بخش واردات، آمریکا ۲۳۹.۱ میلیارد دلار واردات داشته که ۱.۸ درصد بیشتر از ماه قبل بوده و در طرف دیگر نیز صادرات با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه قبل، رقم ۱۴۵.۹ میلیارد دلار را به ثبت رساند. بدین ترتیب، کسری حساب تجاری آمریکا در ماه ژوئن به ۷۵.۷ میلیارد دلار رسیده که نسبت به ماه قبل ۶.۷ درصد بیشتر شده است.
صحبت های مقام ارشد فدرال رزرو در خصوص قطعی بودن افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۳ به کمک دلار در برابر دیگر ارزهای امن آمده است. ریچارد کلاریدا- قایم مقام رییس بانک مرکزی آمریکا- با بیان اینکه سیاست این نهاد، مبتنی بر بازگشت هر چه زودتر شرایط به حالت عادی است، گفته: ابزارهای کافی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و در نتیجه ما یک چارچوب کاملا انعطاف پذیر داریم. در بلند مدت هدف آن است که نرخ تورم را ابتدا از سطح فعلی کاهش داده و سپس در محدوده دو درصدی تثبیت کنیم.
اگرچه برآورد دقیقی از خسارت کرونا به اقتصاد جهانی وجود ندارد اما به منظور تقویت رشد اقتصادی، نقدینگی عظیمی به بخش های مختلف تزریق شده که این نقدینگی به همراه خود دارای تبعات تورمی است. صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد حدود ۶۵۰ میلیارد دلار کمک نقدی به شکل حق برداشت مخصوص در اختیار کشورهای مختلف برای مقابله با کرونا قرار خواهد داد. کریستالینا جیورجیوا- رییس صندوق بین المللی پول- با تاریخی خواندن این تصمیم گفته این امر به ثبات مالی جهانی کمک خواهد کرد.
تا پایان ماه جولای، میزان اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به هفت تریلیون و ۹۸ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در یک ساله منتهی به این ماه معادل یک تریلیون و ۱۱ میلیارد و ۴۶۷ میلیون دلار اندازه گیری شده است که ۳۴۵ میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.
اقتصاد آمریکا رفته رفته در حال احیای کامل است. از مارس سال قبل دولت آمریکا به مانند بسیاری از کشورهای دیگر مجبور شد بخش بزرگی از کسب و کارها را تعطیل و قرنطینه سراسری برقرار کند. که در نتیجه این محدودیت، بیش از ۲۳ میلیون آمریکایی شغل خود را از دست دادند. هنوز هم حدود ۹ میلیون نفر از آن ها بیکار باقی مانده اند. دولت با تزریق حدود ۶ تریلیون دلار نقدینگی و بانک مرکزی نیز با برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه تلاش کرده اند تا از پیامدهای مخرب کرونا روی اقتصاد بکاهند.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه ژوئن نرخ بیکاری منطقه یورو با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۷ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۱ درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده کشورهای اتحادیه اروپا در پنج ماه اخیر بوده است. تخمین زده میشود تا پایان این ماه ۱۴ میلیون و ۹۱۶ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۲ میلیون و ۵۱۷ هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بودهاند.
وزارت بازرگانی آمریکا آمار اولیه رشد سه ماهه نخست امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی، مثبت ۶.۵ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۰.۲ درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۰ درصد کمتر از نرخ پیش بینی شده بوده است. سطح تولیدات ناخالص داخلی در آمریکا ۳.۵ درصد نسبت به قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد. این رشد اقتصادی که سومین رشد فصلی متوالی ثبت شده این کشور بوده، بیش از همه تحت تاثیر رشد بخش های خدمات و کالاهای غیر مصرفی قرار گرفته است.
رفتار معامله گران بازار ارز با احتیاط در مقایسه با هفته های قبل همراه است. بسیاری از تحلیل گران بازار ارز معتقدند سیگنال کلیدی بعدی در تعیین مسیر دلار زمانی خواهد بود که بانک مرکزی آمریکا زمان تغییر سیاست های فعلی و افزایش نرخ بهره از نرخ پایین را اعلام کند. دلار که در ماه های ابتدایی سال جاری در موقعیتی ضعیف تر از رقبایش به ویژه یورو و پوند قرار گرفته بود، اکنون رفته رفته در حال بازیابی جایگاه خود و حرکت به سمت قله های ثبت شده در ماه های پایانی سال گذشته میلادی است.
صندوق بین المللی پول با هشدار نسبت به افزایش نرخ تورم اعلام کرده این شرایط باعث افزایش نااطمینانی به چشم انداز اقتصادی شده که به ویژه در کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا و منطقه یورو وضعیت وخیم تر است. تورم به ویژه در بخش مواد غذایی قابل توجه بوده و با توجه به تزریق سنگین نقدینگی، انتظار می رود که کار بانک های مرکزی با کاستن از شتاب تورم دشوار باشد. این هشدار در شرایطی صادر می شود که نرخ تورم آمریکا برای نخستین بار در دو دهه اخیر از پنج درصد عبور کرده است.
بیشتر شدن ابتلا به کرونا در جهان حتی در بین کسانی که پیشتر واکسن خود را دریافت کرده اند باعث کاهش اطمینان فعالان اقتصادی به ثبت ارقام انفجاری رشد شده است. نظرسنجی صورت گرفته موسسه مطالعات اقتصادی آلمان نشان می دهد اطمینان فعالان اقتصادی این کشور به ماه های آینده ۰.۸ درصد کمتر شده که این کاهش خلاف انتظار، یک سیگنال هشدار دهنده نسبت به احتمال بروز رویکرد احتیاطی در بزرگ ترین اقتصاد اروپا است که اتفاقا وابستگی زیادی به تجارت و تشکیل سرمایه ثابت دارد.
تاکنون بیش از ۲۰۱ میلیون و ۳۶۳ هزار و ۸۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۲۷۵ هزار و ۷۹۳ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۳۱ هزار و ۳۶۲ نفر، برزیل با ۵۵۹ هزار و ۷۱۵ نفر، هند با ۴۲۶ هزار و ۷۸۲ نفر، مکزیک با ۲۴۲ هزار و ۵۴۷ نفر و پرو با ۱۹۶ هزار و ۶۷۳ نفر بوده است.
استیون دالی – استراتژیست ارشد ارزی در یونیون بیزینس – گفت: موضع بانک مرکزی آمریکا کماکان این است که برنامه خرید اوراق قرضه و تزریق نقدینگی باید ادامه پیدا کند. انتظار ما این بود که زودتر از موعد فعلی شاهد پایان چنین وضعیتی باشیم. بخش زیادی از رفتار محتاطانه بانک مرکزی مربوط به این است که رشد اقتصادی آمریکا نسبت به قبل آهسته تر شده است. نرخ تورم نسبت به ماه های قبلی با سرعت کمتری افزایش پیدا می کند اما هنوز نسبت به آن باید محتاط بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۴ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۵۲ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۳ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۹۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۴ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۳ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۲۷ درصد افزایش به ۱۰۹.۷۶۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۰ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۱ یوان چین اعلام شد.
۲۲۳۲۲۵
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰