به گزارش ایرنا، به گفته شاهدان در شهر “لشگر گاه “استان هلمند ، طالبان هم اکنون با ورود به شهر لشگرگاه کنترل این شهر را به جز ادارات دولتی از جمله فرماندهی پلیس، مقر استانداری و امنیت ملی را به اشغال خود درآورده است.
«علی یاور رضایی» از ساکنان شهر لشکرگاه که منزلش در ۵۰۰ متری فرماندهی پلیس قرار دارد به ایرنا گفت که مرکز فرماندهی پلیس شهر در محاصره طالبان قرار دارد.
وی با بیان اینکه شهر در کنترل طالبان است تصریح کرد جنگنده های بی ۵۲ در حال گشت زنی در منطقه هستند اما به دلیل موضع گیری طالبان در مناطق مسکونی از بمباران انها خودداری کرده اند.
این شهروند گفت که طالبان منازل مسکونی نزدیک فرماندهی پلیس،استانداری و امنیت ملی را به عنوان سنگر جنگ استفاده کرده اند.
پزشکان بدون مرز مستقر در هلمند اعلام کرده است که بدلیل جنگ شدید در مرکز شهر رسیدگی و نجات زخمیها با مشکل مواجه شده است.
این منبع گفته است که ۹ کشته و ۲۷ زخمی ازتازه ترین جنگ لشکرگاه به بیمارستان انتقال داده شده اند.
«اخترمحمد بادیزی»، فعال جامعه مدنی هلمند نیز گفت که طالبان از منازل بمباران شده به عنوان سنگر استفاده می کنند.
نمایندگان هلمند در مجلس نمایندگان نیز از سقوط شهر لشکرگاه به دست طالبان ابراز نگرانی کردند.
“شکوفه نوروزی ” نماینده مجلس با بیان اینکه فرماندهی پلیس و زندان مرکزی هلمند در محاصره طالبان قرار گرفته و درگیری در ساختمان استانداری و رئیس امنیت ملی در حوزه اول امنیتی شهر لشگرگاه به شدت ادامه دارد گفت که اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، بزودی شاهد سقوط شهر لشگرگاه خواهیم بود.
براساس گزارش های دریافتی از استان هرات در غرب افغانستان ، جنگ بین نیروهای امنیتی و طالبان در مناطق دوم، سوم، هفتم، نهم و چهاردهم شهر هرات و بخشهای جنوب این شهر بشدت ادامه دارد.
در ششمین روز حمله طالبان به شهر هرات، درگیریهای شدید بین نیروهای دولتی و طالبان در چند بخش این شهر ادامه دارد.
«عبدالصبور قانع» استاندار هرات گفت که محل تجمع طالبان در مناطق مختلف شهر هرات بمباران شده و تلفات سنگینی به آنها وارد شده است.
در همین حال، محمد اسماعیل خان، رهبر جبهه مقاومت مردمی که جنگ در برابر طالبان را در شهر هرات رهبری می کند، از زنان و مردان هراتی خواسته که در برابر طالبان بسیج شوند.
شب گذشته شهر هرات شاهد طنین صدای الله اکبر توسط مردم علیه طالبان به فراخوان اسماعیل خان بود و مردم در پشت بام ها حمایت خود را از نیروهای دولتی و نیروهای مردمی اعلام کردند.
شماری زیادی از جوانان هرات که به صفوف جبهه مقاومت مردمی پیوسته اند، می گویند از شهر هرات دفاع می کنند و اجازه نمی دهند که طالبان وارد این شهر شوند.
رسانههای محلی هرات اعلام کرده اند که در پی تشدید جنگ در مناطق مختلف شهر هرات مدارس تعطیل شده و تعداد زیادی از مردم در حال ترک منازل خود از مناطق جنگی هستند.
در استانهای بدخشان، پنجشیر، پروان، بلخ، جوزجان، فاریاب، سرپل، سمنگان، بغلان و کاپیسا روند قیام مردمی علیه طالبان شدت گرفته و صدها نفر از مردم با گرفتن سلاح در کنار نیروهای دولتی برای دفاع از مناطق خود برخاسته اند.
در تازه ترین مورد دیروز دوشنبه نیروهای دولتی با همکاری مردم شهرستان «نجراب» در استان کاپیسا را از طالبان پس گرفتند و در استان پنجشیر مردم و جوانان این استان به رهبری احمدمسعود پسر فرمانده احمدشاه مسعود در حال فراگیری آموزش های نظامی هستند و خود را برای دفاع از این استان آماده می سازند.
رئیس جمهوری افغانستان بتازگی و در دقیقه ۹۰ نیز بصورت قاطع تصمیم جنگ را علیه طالبان نگرفته است و دیروز در نشست فوق العاده مجلس نمایندگان یکبار دیگر از طالبان خواست که پشت میز صلح حاضر شوند و در غیر آنها در میدان نبرد پاهای آنها را خواهد شکست.
اما مهمترین خواسته رئیس جمهوری غنی در نشست فوق العاده از نمایندگان مردم تلاش برای بسیج مردمی بود و آنچه وی تجاوز آشکار علیه این کشور دانست، خواهان ایستادگی مردم شد.
اشرف غنی در این نشست از سیاستمداران و رهبران سیاسی این کشور خواست که همه رقابت ها را کنار بگذارند و برای بقای جمهوریت متحد شوند.
افغانستان در وضعیت دشواری قرار گرفته و هر روز هزاران نفر از شهرها و مناطق پر جمعیت آواره می شوند و توان دولت نیز برای کمک به آنها در حال کاهش است، زیرا دولت افغانستان با از دست دادن مرزهای تجارتی میلیاردها افغانی درآمد خود را در ماه از دست داده است.
«کشتار در سپین بولدک»؛ نگرانی اتحادیه اروپا، آمریکا و بریتانیا از تهدیدات روزافزون طالبان
سفارتخانههای آمریکا و بریتانیا در کابل روز دوشنبه طالبان را متهم کردند که دهها غیرنظامی را در ولسوالی «سپین بولدک» در جنوب افغانستان و بدنبال به دست گرفتن کنترل این شهرستان به قتل رساندهاند.
سپینبولدک، شهرستان مرزی در جنوب ولایت قندهار افغانستان و در شمال کویته پاکستان واقع شده است.
این دو سفارت در حسابهای توییتری خود با اشاره به گزارشهای منتشر شده درخصوص اقدامات طالبان نوشتند که این کشتار احتمالا جنایت جنگی محسوب میشود و باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد. همچنین مقامهای بریتانیایی و آمریکایی خواستار پاسخگویی رهبران طالبان در این خصوص شدند.
این انتقادات از طالبان در حالی مطرح میشود که پیش از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان هشدارهای بسیاری در این خصوص از سوی نهادهای مختلف حقوق بشری طرح شده بود.
در همین راستا فرستاده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان روز دوشنبه در گفتگو با طلوع نیوز گفت هیچ نشانه روشنی وجود ندارد که نشان دهد طالبان تغییر مثبتی در رویکردهای خود ایجاد کرده باشد.
توماس نیکلسن، فرستاده ویژه این اتحادیه در افغانستان با ابراز نگرانی از وضعیت کنونی افغانستان و همچنین حضور نیروهای طالبان در بخشهای مختلف افغانستان اظهار داشت: «در مناطقی که تحت کنترل طالبان است، ما موارد بسیاری از نقض حقوق بشر را در مناطقی که تحت کنترل طالبان است شاهدیم. ما میبینیم که دخترها از رفتن به مدرسه منع میشوند، ما شاهد غارت اموال مردم هستیم که همه اینها نگرانکننده است.»
این دیپلمات بلندپایه اروپایی همچنین از کندی روند مذاکرات دوحه ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: «طالبان میگوید به روند گفتگوها متعهد است اما در ادامه ما شاهد این هستیم که در حال تلاش برای قدرت گرفتن از مسیر نظامی است. ما بارها تاکید کردیم که راهحل نظامی ممکن نیست و باز هم این نظر خود را تکرار میکنیم. طالبان یا باید مذاکره کند و به راه حلی دست یابد که از سوی کشورهای منطقه و جهان مورد حمایت قرار گیرد و یا به وضعیت انزوایی باز گردد که پیشتر در آن قرار داشت.»
این مقام اروپایی همچنین تاکید کرد که امیدوار است نیروهای خیزش مردمی در برابر طالبان بتوانند نقش مثبتی را ایفا کنند.
در هفتههای اخیر طالبان به صورت مستمر بر مناطق تحت کنترل خود افزوده و کنترل بخش های بیشتری را در این کشور به دست گرفته است. همچنین آتش درگیری در روزهای اخیر در هرات به شدت بالا گرفته و نیروهای دولتی و مردمی تلاش میکنند از نفوذ نیروهای طالبان به این منطقه جلوگیری کنند.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰