وزیر خارجه بایدن درحالی خواستار استفاده از نفوذ و ظرفیت پاکستان بر طالبان برای پیشرد روند صلح شد که اسلام آباد منکر هرگونه تاثیر گذاری عمیق بر گروه طالبان است و تاکید دارد که جدول زمانی آمریکا برای خروج نظامی از افغانستان باعث شد تا نفوذ پاکستان در طالبان محدودتر شود.
براساس این گزارش، آنتونی بلینکن مدعی شد: پاکستان نقشی حیاتی در تأثیرگذاری بر طالبان دارد و ایالات متحده امیدوار است که اسلامآباد این نقش را ایفا کند.
دیپلمات ارشد آمریکایی افزود: پاکستان میتواند با استفاده از نفوذ خود در میان طالبان این اطمینان را حاصل کند که طالبان به دنبال تصاحب افغانستان به زور نیست بنابراین واشنگتن امیدوار است که اسلامآباد این نقش را داشته باشد.
اظهارات اخیز وزیر امور خارجه آمریکا نشان دهنده نگرانی فزاینده این کشور از هرگونه پیشروی طالبان برای گرفتن کابل به زور و رد تلاش های بین المللی برای ایجاد دولتی فراگیر در افغانستان با مشارکت همه جناحهای داخلی است.
اگرچه جوبایدن تا ۱۵ سپتامبر متعهد به خروج کامل سربازان آمریکا و ناتو از افغانستان شده است، اما همزمان از نفوذ دیپلماتیک خود برای جلوگیری از تسلط طالبان استفاده می کند به همین دلیل آمریکا به نقش پاکستان نیز چشم دوخته است.
هرچند اسلامآباد نیز خواهان جلوگیری از تسخیر نظامی طالبان در کابل است اما «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان روزهای گذشته طی مصاحبه با شبکه آمریکایی پی.بی.اس گفت: تصمیم ایالات متحده برای تعیین جدول زمانی برای عقب نشینی کامل از افغانستان نقش اسلامآباد را برای متقاعد کردن طالبان محدود کرده است.
وی اظهار داشت که طالبان عقب نشینی نیروهای خارجی را پیروزی خود می دانند.
گفتنی است مشاور امنیت ملی و رئیس سازمان اطلاعات ارتش پاکستان که سه روز پیش وارد واشنگتن شدند، طی دیدار با مقامات ارشد آمریکایی، نمایندگان کنگره، اندیشکدهها و نمایندگان رسانه ها در تلاش برای تببین مواضع اسلامآباد در قبال منطقه و افغانستان هستند.
310 310
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰