استاپ موشن ژانر متمایزی در صنعت انیمیشنسازی است که علاوه بر دقت و مهارت فراوان، نسبت به دیگر انواع فیلم و انیمیشن زمان خیلی بیشتری از سازندگان میگیرد. تکنیک استاپ موشن نخستین بار در قرن نوزدهم میلادی مورد استفاده قرار گرفت و «سیرک هامپتی دامپتی» (The Humpty Dumpty Circus) محصول ۱۸۹۸ به عنوان اولین انیمیشن تاریخ استاپ موشن شناخته میشود.
در حالی که دشواری و محدودیتهای مختلف استاپ موشن و همچنین سهولت و آزادی عملِ کار با کامپیوتر انیمیشنهای CG را رایجتر کرده، دلیل نمیشود استاپ موشن را یک ژانر مرده و فراموششده تلقی کنیم. در ادامه این مقاله به ۱۰ انیمیشن استاپ موشن برتر از نگاه راتن تومیتوز میپردازیم. با ما همراه باشید.
از مجموعه سریالهای فراموششده در ویجیاتو بخوانید:
- جیمز باند بیتربیت در سریال Archer
- فیلسوف کمدین نیویورکی در سریال Louie
- کمدیتر از زندگی کارمندی با سریال The Office
- وقتی والتر وایت در سریال Ozark حسابدار میشود
- سریال The X-Files و مخوفترین پروندههای ماورایی
- سریال Sons of Anarchy و داستان رفتن و نرسیدن پیوسته
- شیوع ویروسی در سال ۲۰۲۰ در سریال The Last Man on Earth
- سریال Freaks and Geeks و روزهایی که ستارههای هالیوود نوجوان بودند
۱۰. The Year Without a Santa Claus (محصول ۱۹۷۴)
نمره: ۹۰
فیلمهای تک قسمتی در تلویزیون از دوران گذشته طرفداران بسیاری داشتند و برای خیلی از کودکان خاطرهسازی کردهاند. یکی از این موارد در سال ۱۹۷۴ با قسمت ویژه و ۵۱ دقیقهای The Year Without a Santa Claus از شبکه ABC رخ داد. این عنوان چنان محبوب و موفق شد که پس از آن زمان، ABC هر سال کریسمس یک قسمت جدید از آن پخش میکند و این مورد تاکنون ادامه دارد.
۹. Coraline (محصول ۲۰۰۹)
نمره: ۹۰
هنری سیلیک احتمالا شناختهشدهترین چهرهای است که در ژانر استاپ موشن میشناسیم. حال یکی از چندین و چند انیمیشن موفق و محبوبی که وی ساخته همین Coraline است. این انیمیشن سومین استاپ موشن پرفروش تاریخ محسوب میشود و دو رقیب اصلی آن Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit و Chicken Run هستند.
در حالی که Coraline آنطور که باید و شاید ترسهای رمان کوتاه نیل گیمن (انتشار در ۲۰۰۲) را به تصویر نمیکشد، هوش و استعداد سیلیک به اندازه کافی شگفتانگیز بوده تا با دهها نقطه قوت دیگر این ضعف نه چندان بزرگ را بپوشاند.
۸. James And The Giant Peach (محصول ۱۹۹۶)
نمره: ۹۱
وقتی والت دیزنی و هنری سیلیک دست به همکاری بزنند، نتیجه آن یک شاهکار مثل James And The Giant Peach میشود. این استاپ موشن به طرق مختلفی خود را از بقیه آثار جدا کرده و با ترفندهای منحصر به فردی تکنیکهای این سبک و لایو اکشن را باهم ترکیب میکند.
رولد دال نویسنده James and the Giant Peach در طول حیات خود چندین پیشنهاد از سوی دیزنی برای ساخت این اقتباس انیمیشنی را رد کرده بود. در همین راستا، وقتی دال از دنیا میرود دیزنی به سراغ همسرش رفته و با پیشنهادی وسوسهانگیز این حقوق را به دست میآورد.
۷. Fantastic Planet (محصول ۱۹۷۳)
نمره: ۹۱
در سال ۱۹۷۳، Fantastic Planet نوع متفاوتی از انیمیشن را به وجود آورد؛ سبکی که هنوز هم بعد این سالها منحصر به فرد و جالب توجه به نظر میرسد. Fantastic Planet در حقیقت بیشتر از همه به خاطر تماثیل و استعارههای مفهومی خود مورد تحسین قرار میگیرد و جزو نخستین انیمیشنهای تاریخ است که «مخصوص کودکان» نبود.
گرچه باید اشاره کرد که این انیمیشن استاپ موشن فقط در بحث مفهومی عالی ظاهر نشده و از نظر بصری نیز یک شاهکار تمام عیار است که به این زودیها از ذهن مخاطبان ارزشمدار پاک نمیشود.
۶. Fantastic Mr. Fox (محصول ۲۰۰۹)
نمره: ۹۳
Fantastic Mr. Fox از وس اندرسن در زمان خود مثل یک الماس پنهان در صنعت انیمیشن بود که از دل انیمشنهای سهبعدی و کامپیوتری تکرار بیرون میآمد و نخستین اثر بلند و انیمیشنی اندرسن محسوب میشد.
فیلمنامه این انیمیشن بر پایه رمان کودکانهای به همین نام اثر رولد دال توسط وس اندرسن و نوآ بامباک نوشته شده است. Fantastic Mr. Fox علاوه بر جلوههای فراموش نشدنی و حس شوخطبعی کمنظیر، شامل برخی از بهترین صداپیشگان هالیوودی مثل ویلم دفو، بیل مریو مریل استریپ میشد.
۵. The Nightmare Before Christmas (محصول ۱۹۹۳)
نمره: ۹۵
The Nightmare Before Christmas انیمیشنی است که اغلب طرفداران تیم برتون را به خاطر آن مورد تحسین قرار میدهند. اما در حالی که قسمت اعظمی از این تحسینها به جا است و تیم برتون نقش مهمی در این پروژه ایفا نموده، بار اصلی روی دوش هنری سیلیک که آن را کارگردانی کرد.
The Nightmare Before Christmas از زمان اکران در ۱۹۹۳ به بخش مهمی از فرهنگ عامه انیمیشن تبدیل شده و دهها جایزه و دستاورد مهم داشته است.
۴. Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit (محصول ۲۰۰۵)
نمره: ۹۵
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit به عنوان یک پارودی و تقلید طنزگونه از فیلمهای همر پروداکشنز وارد سینماها شد اما ناگهان به موفقیتی دست یافت که هیچکس فکرش را نمیکرد. این کمدی از استیو باکس و نیک پارک در سال ۲۰۰۵ جایزه اسکار بهترین انیمیشن بلند را از آن خود کرد.
این انیمیشن دوست داشتنی در واقع بر اساس انیمشینهای کوتاه Wallace & Gromit ساخته شده و ماجراجوییهای شخصیتهای خود از ۳۰ سال پیش را همچنان ادامه میدهد.
۳. Kubo And The Two Strings (محصول ۲۰۱۶)
نمره: ۹۷
Kubo and the Two Strings داستان عجیبی در باکس آفیس و فضای انیمیشن دارد. این انیمیشن با وجود استقبال کمنظیر منتقدان و تحسین بسیاری که از سوی مخاطبان کسب کرد، عملکرد فاجعهباری در باکس آفیس داشت و تنها ۷۷ میلیون دلار از سینماها به دست آورد (آن هم با بودجه ۶۰ میلیون دلاری).
علیرغم همین شکست تجاری، Kubo and the Two Strings هنوز هم نزد هواداران و صاحبنظران انیمیشن جایگاه والا و ویژهای دارد و دلیل اصلی آن طراحی محسورکننده و داستان جذاب است.
۲. My Life As A Zucchini (محصول ۲۰۱۶)
نمره: ۹۹
My Life as a Zucchini (یا My Life as a Courgette) نخستین بار در جشنواره کن ۲۰۱۶ به اکران درآمد و از همان زمان لقب یکی از برترین استاپ موشنهای تاریخ انیمیشن را به دست آورده است.
این کمدی-درام در هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار نامزد بهترین انیمیشن بلند شد و در کنار آن انواع و اقسام را در جشنوارههای مختلف هنری کسب کرد تا نشان دهد کلود باراس یکی از برترین کارگردان انیمیشن کشور سوییس است.
۱. The Tale Of The Fox (محصول ۱۹۳۷)
نمره: ۱۰۰
درست هشت ماه پیش از آنکه شخص والت دیزنی انیمیشن تاریخساز «سفیدبرفی و هفت کوتوله» را منتشر کند، The Tale of the Fox به ششمین اثر کاملا انیمیشنی تاریخ بشر تبدیل شد. درست مثل Fantastic Mr. Fox که پیشتر به آن اشاره کردیم، این انیمیشن نیز تماما شامل شخصیتهای حیوانی بوده و شخصیت اصلی هم یک روباه است.
اکنون که نزدیک به یک قرن از ساخت و اکران The Tale Of The Fox میگذرد اهالی دنیای انیمیشن از آن به عنوان یک اثر تعریفکننده و فراموشنشدنی یاد میکنند که تا ابد جزو تاثیرگذارترین استاپ موشنها خواهد بود.
https://vgto.ir/al1
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰