چی میخوریم که سردیمون میشه ؟

اصطلاح سردی کردن در چه مواقعی به کار میرود برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد ، دل پیچه و تهوع می شوند و اصطلاحا سردی می کنند . این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوه هایی با طبع سرد برای افراد به وجود می

کد خبر : 66466
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۶:۰۹
چی میخوریم که سردیمون میشه ؟


اصطلاح سردی کردن در چه مواقعی به کار میرود

برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد ، دل پیچه و تهوع می شوند و اصطلاحا سردی می کنند . این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوه هایی با طبع سرد برای افراد به وجود می آید . در این بخش از سلامت نمناک شما را با مواد غذایی که طبع سردی دارند و ممکن است با خوردن آنها سردی کنید ، معرفی می کنیم و به شما می گوییم که این مواد غذایی را با چه چیزی مصرف کنید که دچار علائم سردی نشوید .

علت سردی کردن چیست و سردی کردن با خوردن کدام مواد غذایی رخ میدهد ؟

انواع لبنیات

لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی به جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده طبع سرد و تر دارند .

طبع کشک و قره قروت سرد و خشک است .

چطور از سردی کردن پس از مصرف لبنیات در امان بمانید ؟

اگر با خوردن لبنیات دچار سردی می شوید ، آنها را با مصلحشان مصرف کنید.

  • پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک مصرف کنید.
  • خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل بخورید.
  • کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مصرف نمایید.
  • دوغ یا ماست خود را با نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه مخلوط کرده و آن را همراه با زیتون میل نمایید.
  • مصلح قره قروت نیز انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره است.

میوه ها و دانه های سرد و تر: 

  • اسفناج
  • آلو
  • انار
  • باقلا
  • بالنگ
  • بامیه خرفه
  • زردآلو
  • کدو حلوایی هلو
  • شفتالو
  • شلیل
  • کیوی

 

میوه و دانه های سرد و خشک: 

  • ارزن
  • ازگیل
  • انار ترش
  • تمبر هندی 
  • جو
  • ذرت
  • ریواس
  • زرشک
  • سرکه
  • سنجد
  • شاه بلوط
  • گشنیز
  • لیمو امانی
  • لیمو ترش
  • لیمو شیرین
  • ماش
  • نارنج
  • آلبالو
  • زالزالک
  • زغال اخته

بین میوه های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و تر هستند.

چطور از سردی کردن پس از مصرف میوه های سرد در امان بمانید ؟ 

بهترین مصلح برای این میوه های سرد عسل است.

شما می توانید شفتالو و هلو را با مربای زنجبیل مصرف نمایید.

آیا انواع توت ها طبع گرمی دارند ؟

طبع توت ها با یکدیگر فرق دارد . در میان توت ها توت های سفید طبع گرم و تر دارند اما :

تمشک و شاه توت، دارای طبع سرد و خشک هستند.

طبع توت فرنگی سرد و تر است.

چطور از سردی کردن پس از مصرف توت ها در امان بمانید ؟

برای متعادل نمودن طبع سرد تمشک، توت فرنگی و شاه توت ، آنها را با عسل مصرف کنید .

وضعیت مزاجی ریشه های مختلف

همه ریشه ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم می باشند اما سیب زمینی تنها ریشه پرمصرف است که طبع آن سرد و تر، است.

اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد ، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.

آیا طبع خیار و گوجه فرنگی سرد است ؟

بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجه دچار دل درد می شوند ، علت این امر آن است که طبع خیار بوته ای سرد و تر ، طبع گوجه فرنگی هم سرد و تر است .

چطور از سردی کردن پس از مصرف سالاد شیرازی در امان بمانید ؟

همانطور که گفتیم هم طبع خیار و هم طبع گوجه سرد و تر است . برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجه و خیار و دچار دل درد نشدن می توانید :

خیار بوته ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورید و یا از خیار چنبر به جای آن استفاده کنید زیرا طبع خیار چنبر، گرم و تر است .برای تعدیل سردی طبع خیار می توانید پوست آن را بکنید .

برای متعادل کردن طبع گوجه فرنگی نیز می توانید آن را با روغن زیتون میل کنید.

برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما به آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.

طبع هندوانه و کدو را چگونه تعدیل کنیم ؟

طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند اما در میان این صیفی جات طبع هندوانه و کدو سرد و تر است.

بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانه آن را همراه با عسل میل کنید.

بهترین مصلح برای کدو نیز ، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است .

طبع گوشت ها

طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه سرد است . مزاج ماهی سرد و تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی می کنند و دل درد می گیرند .

برخلاف باور عموم طبع گوشت گوساله گرم و تر است اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد می گیرید، همراه این غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.

طبع گوشت های سرد را چگونه تعدیل کنیم ؟

ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراه آن زنجبیل، آویشن و ادویه های گرم مثل فلفل مصرف نمایید.

همراه با سیرابی می توانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.

برای تعدیل طبع سرد قلوه روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره به آن بیافزایید و آن را کباب کنید.

از بهترین مصلح های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما می باشد.

گوشت طبع گرم

ارتباط مزاج افراد با سن و جنس آنان

مزاج افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است . سن، جنس، خصوصیات جسمی و فصل، روی مزاج تاثیر دارد .

مزاج آقایان گرم تر از مزاج خانم هاست.

افراد از سن یک سالگی تا 30 سالگی، بیشتر مزاج گرمی و تر دارند.

از 30 تا 35 سالگی، سن گرمی و خشکی نام دارد.

از 35 تا 60 سالگی، افراد بیشتر دارای مزاج سرد و خشک هستند.

افراد 60 سال به بالا نیز دارای مزاج سرد و تر می باشند.

مصرف غذاهای طبع گرم برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که پس از خوردن یا نوشیدن خوراکی هایی با طبع سرد، دچار نفخ ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم ، احتباس مایعات ، اسهال، درد معده می شوند بهتر است از غذاهای دارای طبع گرم استفاده کنند . مصرف غذاهای طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن می شود . چنانچه در مطلب کاملی در بخش سلامت تغذیه در نمناک پیش از این گفتیم غذاهای دارای طبع گرم عبارتند از :

غذاهای با طبع گرم

  1.  قیمه
  2.  سبزی پلو
  3.  مرصع پلو
  4.  شیرین پلو
  5.  دم پختک
  6.  حلیم گندم
  7.  آش شعله قلم کار
  8.  اشکنه
  9.  آبگوشت
  10.  نخود آب
  11.  سمنو
  12.  کاچی
  13.  کباب کوبیده
  14.  کباب برگ
  15.  بریانی
  16.  کوفته ریزه
  17.  فلافل نخود
  18.  تاس کباب
  19.  دلمه بادنجان
  20.  کوکو سبزی
  21.  حلوا
  22.  سبزی پلو
  23.  شامی
  24.  کله جوش
  25.  خوراک لوبیا قرمز
  26.  بستنی سنتی
  27.  سوهان
  28.  نیمروی پیاز تخم مرغ
  29.  فسنجان بادام
  30.  خوراک کنگر

کباب

لبنیات

  •  ماست چکیده
  •  شیر تازه گار محلی و شیر گوسفند
  •  کره

صیفی جات

  •  خیار چنبر
  •  طالبی
  •  گرمک و خربزه

میوه هایی با طبع گرم و تر

  •  آناناس
  •  انجیر تازه و خشک شده
  •  انگور
  •  خرما
  •  سیب های شیرین
  •  قیسی
  •  موز
  •  گلابی
  •  بالنگ
  •  مویز
  •  گیلاس
  •  انواع توت ها و کشمش ها

ریشه های دارای طبع گرم

  •  زردک
  •  سیب زمینی ترش
  •  هویج
  •  شلغم و انواع ترب ها

سبزی های دارای طبع گرم

  •  شبدر
  •  ترب و تربچه

حبوبات دارای طبع گرم

  •  انواع لوبیا
  •  گندم

لوبیا

گوشت های دارای طبع گرم

  •  پاچه
  •  گوشت گوسفندی
  •  مرغ محلی
  •  زبان و چشم
  •  میگو
  •  جگر سیاه و سفید
  •  بوقلمون

مغزهای گیاهی دارای طبع گرم

  •  بادام درختی شیرین
  •  تخم خربزه
  •  کنجد
  •  تخم طالبی
  •  بادام زمینی

سردی کردن چیست و علت و تغذیه پیشگیری آن کدام است؟

4.2236

این مطلب مفید بود ؟19937



لینک منبع :
هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک

برچسب ها : ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.