شستشوی بینی با آب نمک خوب یا بد ؟
توصیه هایی برای شستشوی بینی با آب نمک یکی از روش های بسیار قدیمی که علاوه بر تمیز کردن مجرای بینی و سینوس ها از ذرات آلوده و بیماری زا، سبب تقویت پوشش مخاطی می شود استفاده از آب نمک برای شستشوی بینی است . بسیاری از ما بعد از ابتلا به بیماری های عفونی
توصیه هایی برای شستشوی بینی با آب نمک
یکی از روش های بسیار قدیمی که علاوه بر تمیز کردن مجرای بینی و سینوس ها از ذرات آلوده و بیماری زا، سبب تقویت پوشش مخاطی می شود استفاده از آب نمک برای شستشوی بینی است . بسیاری از ما بعد از ابتلا به بیماری های عفونی مانند سرما خوردگی، زمانی که مجاری تفسی به علت دفع عفونت بسته می شود برای باز کردن مجاری تنفسی از آب نمک استفاده می کنیم .
استفاده از آب نمک برای شستشوی بینی فواید زیادی دارد اما اگر از این محلول طولانی مدت استفاده شود ممکن است مضر باشد . در این بخش از نمناک شما را با فواید و معایب و توصیه های لازم برای شستشوی بینی با آب نمک آشنا خواهیم کرد.
شستشوی بینی با آب نمک چه فایده ای دارد؟
فواید شستشوی بینی با آب نمک
درمان و کاهش علائم سینوزیت با آب نمک
شست وشوی بینی با آب نمک می تواند سبب درمان سینوزیت شود و علائم سینوزیت را کاهش و یا به طور کلی از بین ببرد . موهای ریز مسیر بینی که برای گرفتن گرد و خاک ، باکتری ها،ویروس ها، و دیگر مواد مزاحم حرکت جلو و عقبی دارند .
ذرات تنفسی توسط مخاط (موکوس یا ترشحات) بینی گرفته می شود و در پشت گلو جمع می شود و بلعیده می گردد سپس توسط اسید معده نابود می شوند. وقتی دچار سینوزیت هستیم غلظت موکوس بینی بیشتر می شود و شستشوی بینی با آب نمک به نرم و رقیق شدن ترشحات کمک می کند و همچنین می تواند به موهای ریز بینی برای از بین بردن بهتر باکتری ها و دیگر مواد محرک،
از سینوس ها و مجرای بینی کمک کند. بیماران سینوزیت مزمن می توانند با شست وشوی بینی با آب نمک به درمان سینوزیت خود بپردازند. یکی دیگر از موثرترین درمان های سینوزیت بخور دادن منظم روی یک ظرف آبجوش است.
برای شستشوی بینی از چه استفاده کنیم؟
استفاده از آب نمک به عنوان دهانشویه
گرچه استفاده از آب و نمک خواص دهان شویه های معمولی را ندارد اما جایگزین مناسبی برای آن ها است و افراد می توانند از محلول آب و نمک بعد از مسواک و نخ دندان استفاده کنند تا علاوه بر بر صرفه جویی اقتصادی از ابتلا به بیماری های دهان و دندان جلوگیری کنند. استفاده از آب و نمک محیط دهان را ضدعفونی می کند و سبب کاهش ابتلا به پوسیدگی دندان ها می شود.
مبارزه با عوامل بیماری زا با شستشوی بینی با آب نمک
شستشوی بینی با آب نمک و یا سرم شستشوی 0.9 درصد ،سبب می شود که ازعوامل آلوده و بیماری زا راه یافته به داخل بینی راحت شوید.
جلوگیری از بیماری ها با شست و شوی روزانه بینی
شستشوی روزانه بینی سبب جلوگیری از سرماخوردگی، سرفه، التهاب چشم و بینی و گلو،التهاب سینوس های پیشانی، سردرد، خستگی، بیخوابی می شود.
شستشوی بینی چه کمکی به ما می کند؟
آب نمک موثرتر از اسپری بینی
شستشوی بینی با آب نمک برای رفع سینوزیت، بسیار موثرتر از اسپری های بینی است. تحقیقات نشان داده است افرادی که دچار سینوزیت مزمن هستند و از روش شستشوی بینی با آب نمک،به عنوان درمان استفاده می کنند ،علائم گرفتگی بینی و سینوزیت در آنان بهبود می یابد.
اما افرادی که از روش اسپری بینی استفاده می کنند تنها کمی از علائم سینوزیت در آنها بهبود می یابد بنابراین استفاده از روش ساده و ارزان شستشوی بینی با آب نمک اثر بخشی بیشتری از روش استفاده از اسپری بینی در درمان سینوزیت مزمن دارد پس بهتر است بیماران مبتلا به سینوزیت مزمن،برای کاهش یا از بین بردن علائم خویش از آب نمک استفاده کنند.
خواص شستشوی بینی با آب نمک
معایب شست و شوی بینی
شستشوی بینی برای تمیز کردن سینوس های پر شده و رفع علایم سینوزیت مفید است اما استفاده طولانی مدت از آب نمک برای شستن بینی نتیجه عکس دارد زیرا ترشحات بینی کارکرد مفید هم دارند و از بدن در برابر عفونت محافظت می کنند. ترشحات بینی دارای عناصر ایمنی (ضدمیکروبی) مهم هستند که در برابر عفونت های تنفسی از بدن دفاع می کنند.
استفاده از آب نمک برای شستشوی بینی در حد اعتدال سبب حذف موکوس مضر بینی رقیق شدن عوامل ضدمیکروبی می شود اما استفاده از آب نمک یا سرم نمکی به طور مداوم مشکل را بدتر می کند.پس باید برای شست و شوی بینی از سرم نمکی بیش از 1 تا 3 هفته پشت سر هم استفاده نشود.
شستشوی مداوم بینی چه عیبی دارد؟
شستشوی بینی با ظرف نتی
برای شستشوی بینی از ظرف مخصوص کوچک سرامیکی، پلاستیکی و … به نام ظروف نتی (neti pot) که در داروخانه ها به فروش می رسد ، استفاده می کنند.
برای شستشوی بینی با ظرف نتی، سرتان را به یک طرف چرخانده و سپس لوله قوری نتی را طوری که به راحتی در حفره بینی قرار بگیرد به بخش بالایی بینی ببرید. به بخش میانی (تیغه) بینی فشار وارد نکنید.طوری که بتوانید از دهان خود نفس بکشید محلول آب نمک را به داخل بخش بالایی بینی بریزید.
این محلول از سوراخ دیگر بینی بیرون می ریزد . هنگام خالی شدن ظرف یک دستمال تمیز بکار ببرید و در آن فین کنید تا آب نمک اضافی و خلط ها از بینی خارج گردد ، این کار را برای هر سوراخ بینی تکرار کنید.اگر مبتلا به بیماری سینوزیت هستید، یک بار در روزبینی خود را با آب نمک بشویید و در صورت پیدا کردن احساس این کار را دو بار در روز انجام دهیداما برای مدت زمان طولانی این کار را انجام ندهید.
شستشوی بینی با قوری نتی
توصیه های لازم برای شستشوی بینی
شستشوی بینی با محلول نمکی مفید است اما نباید برای مدت طولانی این کار را انجام داد.
به جای استفاده از آب نمک در خانه، از محلول سرم شستشوی آماده برای شستن بینی خود استفاده کنید، زیرا آب آن استریل و مقدار نمکش در حد مجاز و استاندارد است.
برای شستشوی بینی از ظروف مخصوص مانند ظروف نتی استفاده کنید تا سینوس ها کاملا تمیز شوند.
افراد مستعد خون دماغ به علت اینکه مکانیسم بلع خوبی ندارند باید از شستشوی بینی با آب نمک پرهیز کنند.
افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به علت اینکه در معرض عفونت هستند قبل از شستشوی بینی با پزشک مشورت کنند.
بعد از استفاده از ظرف شستشو مانند قوری نتی یا سرنگ، آن ها را شسته و در معرض هوا بگذارید تا خشک شود.
وسیله ی شستشوی بینی خود را تمیز نگه دارید تا باکتری های بیماری زا در آنها تجمع نیابد.
ظرف نتی یا سرنگ خود را هر چند ماه یک بار عوض کنید.
مزایا و معایب شستشوی بینی با آب نمک
118
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰