نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۱۰/۲۷ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ بهروزرسانی شده است.
بهشهر یکی از شهرهای شرقی استان مازندران است که جذابیتها و زیباییهایش را مدیون طبیعت بینظیرش و شاهان دوره صفوی است. شاهان صفوی نام «بهشهر» را برای این شهر زیبا برگزیدهاند که بهمعنای «بهترین و شریفترین شهر» است. این شهر از جاذبههای طبیعی فراوانی چون چشمه، آبشار، غار، سواحل، جنگل و مناطق محافظتشده برخوردار است، به همین دلیل موجب جذب گردشگران زیادی میشود. در این مطلب، نگاهی به مهمترین جاهای دیدنی بهشهر انداختهایم.
کاخ صفی آباد
عکس از ویکیپدیا
بهمحض ورود به بهشهر، کاخ صفیآباد را در نگاه اول میتوانید ببینید. این کاخ، عمارتی زیبا و باشکوه بر فراز کوهی است که هم از پایین از جایجای شهر دیده میشود و هم نمایی فوقالعاده برای تماشای تمام شهر در بالای کاخ فراهم کرده است. این کاخ یادگاری بهجای مانده از دوران باشکوه صفویه است و در زمان پهلوی و به دستور رضاشاه نیز بازسازی شده است. در حال حاضر بهدلیل تبدیل شده جاده صفیآباد به منطقهای نظامی، امکان بازدید از این کاخ وجود ندارد و تنها از دور میتوانید آن را تماشا کنید.
باغ عباس آباد
باغ عباسآباد یکی از جاذبههای طبیعی و تاریخی معروف استان مازندران در بهشهر است. این مجموعه تاریخی در فاصله زمانی نیمساعته از مرکز شهر واقع شده است و شامل سد عباسآباد، مخزن، دریاچه سد، برج آجری و آسیاب آبی میشود که به دستور «شاه عباس اول» احداث شده است. این مجموعه همچنین دارای رستورانهای خوب و سکوهایی برای کمپینگ و تفریحهایی نظیر قایقسواری و اسبسواری نیز است.
قبرستان سفید چاه
عکس از انجمن نگاه دانلود
قبرستان یا گورستان سفید چاه که به «گورستان سپید» نیز شهرت دارد، اولین قبرستان مسلمانان در ایران و یادگاری از دوران تیموریان است. داستانهای شگفتانگیزی درباره این گورستان تاریخی سر زبانها است. اهالی این منطقه معتقد هستند که خاک سفید این روستا، نمیگذارد که اجساد مردگانشان بپوسد.
سایت موزه گوهرتپه
عکس از وبسایت جاذبهها
برای آشنایی بیشتر با قدمت بهشهر، پیشنهاد میکنیم که به دیدن سایت موزه گوهرتپه بروید که در فاصله بیست دقیقهای از مرکز شهر واقع شده است. این سایت موزه، تجربه متفاوتی از موزهگردی را برای شما رقم میزند.
باغ چهلستون اشرف
عکس از وبسایت سیری در ایران
پارک ملت بهشهر یا باغشاه یا باغ چهلستون اشرف بهترین نقطه برای فرار از شلوغی شهر، رفع خستگی و قدم زدن است. با بازدید از این پارک با یک تیر دو نشان میزنید و علاوه بر بازدید از فضای سبز باغ، از عمارتی تاریخی که در آن قرار گرفته است نیز دیدن خواهید کرد.
آبشار اسپه او
عکس از وبسایت تریپیار
آبشار اسپهاو، آبشاری پلکانی و کاسهای است که حوضچههای آهکی متعددی در هفت طبقه دارد و در ۳۰ کیلومتری بهشهر در ارتفاعات رشتهکوه البرز در منطقه هزار جریب قرار گرفته است. «اسپهاو» بهمعنای «آب سفید» است. ارتفاع این آبشار بیش از ۴۰۰ متر است و از چشمهای که از شکاف سنگی در زیر درختی کهنسال میجوشد، سرچشمه میگیرد.
باغ چشمه عمارت
عکس از وبسایت Roma Parvaz
باغ چشمه عمارت یک بنای تاریخی است که در فاصله ده دقیقهای از مرکز بهشهر واقع شده و علت نامگذاری آن، جوشیدن چشمهای از دل زمین، در طبقه همکف این عمارت تاریخی است. نکتهای که این بنا را برجسته کرده است، زیبایی ظاهر یا قدمت آن نیست، بلکه سیستم آبرسانی آن است که بدون پمپ، آب را از چشمه بالا آورده و در نهری از ساختمان خارج میکرده است.
غار باستانی هوتو و کمربند
عکس از وبسایت جاذبهها
قدمت غارهای هوتو به ۷۰۰۰ هزال پیش میرسد
غارهای باستانی هوتو و کمربند در انتهای جادهای با چشمانداز زیبا از شهر و در مجتمع رفاهی و تجهیزشده واقع شده است. از پارکینگ این مجموعه، باغهای انار دلنشینی را میبینید که اگر بهدنبال استراحت یا نوشیدن چای باشید، میتوانید در آلاچیقهای این باغها که در میان درختان، سایهای برای شما فراهم کردهاند، بنشینید. گفته میشود که قدمت این غارها به هفت هزار سال میرسد.
تالاب میانکاله
عکس از وبسایت جاذبهها
تالاب میانکاله یکی از جاهای دیدنی بهشهر است که در فاصله یک ساعته از مرکز شهر واقع شده است. اگر به پرندهنگری علاقهمند هستید، تالاب میانکاله جذابترین نقطه بهشهر برای شما است.
دریای چهارفصل
عکس از وبسایت تریپیار
دریای چهارفصل در واقع همان انتهای بریدگی زیر دریای خزر است که تالاب یا شبهجزیره میانکاله را در برگرفته است. این دریا بهدلیل وجود شبهجزیره میانکاله، بدون موج است و به همین دلیل به آن «دریای آرام» نیز میگویند. البته این دریا میان اهالی بهشهر به «دریای کوچک» نیز معروف است. رستوران و قهوهخانه نیز در ساحل این دریا برای بازدیدکنندگان تعبیه شده است.
منطقه حفاظت شده هزار جریب
عکس از وبسایت تریپیار
منطقه حفاظتشده هزار جریب بین استانهای مازندران و سمنان واقع شده است و بهدلیل داشتن جنگلهای بکر هیرکانی و همچنین گونههای گیاهی و حیوانی خاص تحت حفاظت قرار گرفته است.
خانه احمد علی خان هزار جریبی
عکس از وبسایت جاذبهها
خانه احمد علیخان هزار جریبی بنایی آجری با پلان مستطیل شکل است که سقف آن سفالپوش است و به سبک معماری دوران قاجار، دارای دو ورودی در طرفین ساختمان است. این خانه در روستای سرخ گریه بهشهر واقع شده است.
آبشار سنگ نو
آبشار سنگ نو در ناحیه جنوبی بهشهر، در دل جنگل قرار گرفته است. وجه تسمیه آن، به این خاطر است که بهدلیل فشار آب یک حوض بزرگ سنگی یا به اصطلاح مازنیها، یک نور سنگی در زیر آبشار درست شده که به آن «سنگ نور» اطلاق میگردد. پوشش گیاهی اطراف این آبشار عمدتا شامل درختان بلوط وحشی، انجیلی، ممرز و انواع سرخس است.
بندر امیرآباد
عکس از وبسایت سیری در ایران
بندر دیدنی امیرآباد در شمالشرقی بهشهر قرار گرفته و دارای ۶۰ هکتار مساحت است. این منطقه در سه فاز با ۳۴ پست اسکله طراحی شده که اکنون، تنها فاز اول آن تکمیل شده است.
کشتی صفوی
عکس از وبسایت Termeh Blog
کشتی صفوی، کشتی ۴۰۰ سالهای در بندر امیرآباد بهشهر و یکی از جاهای دیدنی استان مازندران است. باستانشناسان معتقد هستند که این کشتی متعلق به دوران صفویه است و کاربری آن، کشتی باربری بود.
روستای یخ کش
روستای یخکش یکی از روستاهای زیبا و دیدنی بهشهر است. شغل اصلی اهالی این روستا دامداری و کشاورزی است و با نگهداری و پرورش دام، امرار معاش میکنند.
آتشکده کوسان
عکس از وبسایت جاذبهها
آتشکده کوسان به سدههای اولیه دورانهای تاریخی پس از اسلام تعلق دارد و در روستای کوهستان، بهشهر واقع شده است. این اثر تاریخی در ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
پارک ملی پابند
عکس از وبسایت تریپیار
پارک ملی پابند یکی از جاذبههای گردشگری استان مازندران در بهشهر است. این پارک به وسعت ۲۶۵۹۷ هکتار، بهصورت جنگلهای بکر و رویشگاه گونههای منحصربهفرد گیاهی، علفی، بوتهای، درختچهای و زیستگاه گونههای شاخص جانوری نظیر مرال، شوکا و پلنگ است و بهعنوان پارک ملی تعیین شده است. منطقه حفاظتشده هزار جریب نیز در جوار این پارک قرار دارد.
خانه شهریاری
عکس از وبسایت جاذبهها
خانه شهریاری، بنایی تاریخی مربوط به دوران قاجار است که در بهشهر جا خوش کرده است. ساختمان این بنا، بهعنوان مقر حکومت «سردار رفیع یانه سری» استفاده میشد. این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
عکس کاور از وبسایت Termeh Blog
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰