این روزها قتل هولناک بابک خرمدین نویسنده و کارگردان سینما به دست پدر و مادرش خبر و بحث روز است و همین امر باعث تحلیلهای روانشناختی نیز شده است. همچنین برای آسیب شناسی این اتفاق و ریشه های خشونت ورزی برخی رسانه ها به بازخوانی آثار سینمایی ایران و جهان نیز پرداخته اند.
در همین رابطه مسعود امینی تیرانی کارگردان فیلم سینمایی «سه روز و سه قتل» که به تازگی آماده پخش شده و مسیر جشنوارهای خود را طی میکند در یادداشتی به مساله خشونت و پیامد آن که می تواند قتل باشد، پرداخته است.
در متن این یادداشت او میخوانیم:
«همه ما بسادگی میتوانیم قاتل باشیم.
این تجربه و مضمونی بود که تلاش کردم در فیلم «سه روز و سه قتل» نمایش دهم.
مرز میان خواستن و نخواستن خشونت چنان در میان ما کمرنگ و ناپیدا شده است که گاهی نمیدانیم همه آنچه در لحظه لحظه این روز و شبها انجام میدهیم نمونهای از خشونت عریان است. نمونهای که به سادگی و در یک لحظه میتواند به قتل منجر شود. حالا همه به قتل بابک خرمدین واکنش نشان میدهیم ولی به لحظههایی قبل از آن که خشونت ذره ذره در همه وجودمان ریشه دوانده هیچ عکسالعملی نشان ندادهایم.
همه ما به خشونت عادت کردهایم و انگار در دورانی که مسوولان نمیخواهند تا به هشدارهای جدی که سالهاست با صدای بلند میگویند که جامعه از خشونت اشباع شده، گوش دهند و ما مردم هم هر روز بر شکلهای عریانتری از خشونت حریصتر میشویم، چارهای نداریم که تنها تماشاگر هر روزه قتلهایی فجیعتر باشیم.
ما همه قاتلیم!»
۵۸۵۸
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰