۶ میلیون دوز واکسن کرونای وارداتی از سوی بخش خصوصی پرید! پس از کش و قوسهای فراوان درباره ورود بخش خصوصی به واردات واکسنهای پولی کرونا و با وجود اینکه بنا شده تمام مردم ایران طبق اولویتبندی سند ملی واکسیناسیون و رایگان در برابر کرونا واکسینه شوند، انگار هنوز هم هستند افرادی که میخواهند از این نمد برای خودشان کلاهی بدوزند و از استیصال و نگرانی مردم پول در بیاورند. در شرایطی که روزانه چند صد نفر بر اثر بیماری کرونا از دنیا میروند و چند هزار تن به خیل کرونا مثبتها میپیوندند، بدیهی است که افراد زیادی در پی یک میانبر برای دریافت واکسن خارج از نوبت هستند؛ چه در قالب واکسنهای پولی بخش خصوصی، چه تورهای گردشگری خارجی و چه در سواحل نیلگون خلیج فارس و جزیره کیش! با تمام اینها همچنان بازار تکذیب اخباری از این دست داغ است و این بار مجوز واردات واکسن کرونا به یک شرکت خصوصی در کیش و رونق به گردشگری سلامت با واردات واکسن کرونا در این منطقه گردشگری تکذیب شد. از سوی دیگر بخش خصوصی که پیش از این بنا داشت ۶ میلیون دوز واکسن وارد کند و به قیمت ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان بفروشد، با قطعی شدن واکسیناسیون رایگان و نوبتی، پا پس کشیده و با بهانه کردن بوروکراسی وزارت بهداشت واردات ۶ میلیون دوز واکسن را منتفی اعلام کرد!
انگار روند نزولی کرونا در کشور در حال توقف است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۹۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۱۰۲ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۴۱۵ نفر رسید.
در همین زمان، ۳۱۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۷ هزار و ۵۳۲ نفر رسید.
۵ هزار و ۱۷۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۶۴۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۴۰۷ هزار و ۵۱۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۲ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۱۶۰ دوز رسید. با وجود این تا دستیابی به واکسن داخلی، همچنان واکسن کافی وجود ندارد و همین کمبود بازار سودجویی را داغ کردهاست.
ماجرای ایجاد منطقه گردشگری واکسیناسیون کرونا در کیش و تکذیبیه هایش
چند روز پیش بود که خبر واردات محموله یک میلیون دوز واکسن به جزیره کیش رسانهای شد. ناصر آخوندی، معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش در اینباره گفتهبود: «واردات واکسن کرونا به جزیره کیش اتفاق خوبی است که علاوه بر آرامشخاطر هموطنان و حفظ سلامت آنها موجب تقویت گردشگری سلامت هم خواهد بود.»
طبق اظهارات آخوندی بنا بود از محل پیشفروش و پیشثبتنام بخشی از هزینه اجرای طرح پیشدریافت شود.
سعید پورعلی، معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش هم چگونگی نامنویسی گردشگران علاقهمند به دریافت واکسن از طریق سفر به کیش را مقوله بعدی دانستهبود که مباحثی، چون قیمتگذاری، هماهنگی با بخشهای گردشگری متقاضی و مشارکت با برخی از مجموعههایی که در این امر همراهی خواهند کرد، آن را مشخص کرد.
محسن قریب، مدیر عامل انجمن کارآفرینان و سرمایهگذاران کیش هم انگیزه این ماجرا را کمک به افرادی که برای دریافت واکسن به خارج سفر میکنند، اعلام کرده و از صدور مجوز دولت برای این امر خبر داده بود. هر چند تمام این اظهارات آنقدر روشن هستند که بینیاز از تفسیر و تأویل باشند، اما سعید پورعلی، دبیر شورای سلامت کیش و معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش موضوع فروش واکسنهای وارداتی کرونا به گردشگران جزیره کیش را سوءبرداشت عنوان و تأکید کرد: «هدف از واردات این واکسنها، کمک به وزارت بهداشت و درمان و توزیع در قالب سند ملی واکسیناسیون کشور است و هیچ برنامهای برای فروش واکسن به گردشگران و مسافران منطقه وجود ندارد.»
روز گذشته هم سید حیدر محمدی، مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه شرکت خصوصی داروی فعال در کیش تنها معرفینامه مذاکره در خصوص امکان خرید واکسن را دریافت کردهاست، گفت: «سازمان غذا و دارو هیچگونه مجوزی برای واردات واکسن این شرکت خصوصی صادر نکردهاست.»
محمدی با تأکید بر اینکه صدور معرفینامه برای مذاکره امکان خرید واکسن، به هیچ عنوان به معنای صدور مجوز برای واردات واکسن نیست، اذعان کرد: «پس از طی کردن مراحل لازم، در صورتی که شرکتی موفق به خرید واکسن شود پس از واردات باید واکسن خریداری شده را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.»
پا پس کشیدن بخش خصوصی از واردات واکسن
با تمام اینها به نظر میرسد بخش خصوصی بابت اینکه نتوانسته از کلاه بیماری کرونا برای خود نمدی بدوزد، چندان راضی به نظر نمیرسد. به همینخاطر هم اتاق بازرگانی تهران که پیش از این وعده واردات ۶ میلیون دوز واکسن را داده بود و بنا بود این واکسنها به قیمتی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان به افرادی که خواهان دریافت واکسن خارج از نوبت هستند، فروخته شود، حالا که پای تحویل واکسنهای وارداتی به وزارت بهداشت و تأکید بر واکسیناسیون رایگان به میان آمده از واردات این واکسنها پا پس کشید.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در اینباره میگوید: «بخش خصوصی از چند ماه قبل برای واردات واکسن اعلام آمادگی کرده بود و حتی اعلام کرد برای واردات ۶ میلیون دوز واکسن مقدمات ابتدایی کار را فراهم کردهاست، اما متأسفانه در بوروکراسی پیچیده، این فرایند متوقف شد و پرفرمها آماده نشدند و دیگر امکان واردات آن واکسنها فراهم نیست.»
اظهارات خوانساری در حالی است که نظارت و حتی سختگیری برای واردات واکسن و دارو امری طبیعی و اجتنابناپذیر است، اما شاید ورود وزارت بهداشت به واکسیناسیون عمومی و سلب امکان فروش واکسن خارج از نوبت جذابیت اقتصادی ورود به عرصه واردات واکسن را برای بخش خصوصی از بین برد و واردات ۶ میلیون دوز واکسن را منتفی کرد.
2323
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰