گزارش فرزین به دولت چه بود؟/ قیمت دلار به کدام سو می‌ رود؟

به گزارش هوشمند نیوز، بازار ارز ایران قبل و بعد از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی دو جهت متفاوت را تجربه کرد، قبل از ۲۲ بهمن نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد به مرز ۹۲ هزار تومان رسید و حتی در ساعتی بالاتر رفت اما یک روز پس از آن شاهد فروکش کردن قیمت بودیم. اینکه

کد خبر : 557926
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
گزارش فرزین به دولت چه بود؟/ قیمت دلار به کدام سو می‌ رود؟



به گزارش هوشمند نیوز، بازار ارز ایران قبل و بعد از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی دو جهت متفاوت را تجربه کرد، قبل از ۲۲ بهمن نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد به مرز ۹۲ هزار تومان رسید و حتی در ساعتی بالاتر رفت اما یک روز پس از آن شاهد فروکش کردن قیمت بودیم. اینکه چرا چنین اتفاقی ممکن است در یک بازار رخ دهد، همچنان به نظر یک معماست تا جایی که امروز محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی به جلسه هیات دولت فراخوانده شد تا گزارش ارائه دهد. تا این لحظه هیچ جزییاتی از گزارش او به دولت منتشر نشده اما کاهش نرخ ارز و ثبات قیمت در روز جاری با توجه به تعطیل بودن اکثر بازارها از جمله بازار سهام این انتظار را ایجاد می‌کند که نسخه رهایی از تنش ارزی چیست؟

همشهری در خبری نوشت: در روز گذشته شایعه برکناری رئیس کل بانک مرکزی مطرح و توسط یکی از اعضای شورای اطلاع‌رسانی دولت تکذیب شد و شاید گزارش فرزین به دولت درباره آنچه در بازار ارز گذشته، نشان از عدم تغییر او باشد اما مهم‌تر این است که قیمت ارز تا پایان سال دستکم چه مسیری را طی خواهد کرد؟

شرط ثبات ارزی در بازار به مجموعه‌ای از عوامل و شرایط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بستکی دارد که باعث می‌شود نرخ ارز در یک کشور در یک بازه زمانی معقول و بدون نوسانات شدید تغییر کند. این ثبات ارزی به ویژه برای اقتصادهای در حال توسعه و کشورهایی که به واردات وابسته‌اند، اهمیت زیادی دارد. برخی از شرایطی که برای ایجاد و حفظ ثبات ارزی لازم است، عبارتند از:

حفظ تراز تجاری مثبت: یکی از مهم‌ترین عواملی که بر ثبات ارزی تاثیر دارد، تراز تجاری است. وقتی صادرات کشور بیشتر از واردات آن باشد، تقاضا برای ارز محلی بالا می‌رود که باعث تقویت و ثبات آن ارز می‌شود.

سیاست‌های پولی و مالی پایدار: سیاست‌های دولت و بانک مرکزی در مورد نرخ بهره، کنترل تورم و عرضه پول، تاثیر زیادی بر ثبات ارزی دارند. حفظ تورم در سطح پایین و پیش‌بینی‌پذیر و نیز محدود کردن رشد نقدینگی، می‌تواند به ثبات نرخ ارز کمک کند.

اعتماد عمومی و سیاسی: شرایط سیاسی پایدار و شفافیت در سیاست‌گذاری‌ها باعث می‌شود که اعتماد به ارز ملی افزایش یابد. بی‌اعتمادی به وضعیت اقتصادی و سیاسی می‌تواند منجر به فرار سرمایه‌ها و نوسانات ارزی شود.

مدیریت بدهی‌های خارجی: کشورهایی که بدهی خارجی بالا دارند، ممکن است در معرض فشارهای ارزی قرار گیرند. در نتیجه، کشورهایی که قادر به مدیریت بدهی‌های خارجی خود هستند، احتمالاً وضعیت ارزی باثبات‌تری خواهند داشت.

نرخ ارز شناور و بازار آزاد: در بسیاری از کشورها، نوسانات ارزی زمانی بیشتر می‌شود که ارز به‌طور غیرواقعی ثابت یا کنترل شده باشد. اجازه دادن به ارز برای تعیین قیمت خود در بازار آزاد (شناور) می‌تواند موجب ثبات بیشتری در بلندمدت شود.

به اختلاف‌ها پایان دهید

واقعیت این است که اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر سر مدیریت کلان اقتصادی کشور در نهان ادامه دارد و فقدان یک فرماندهی واحد برای کم کردن اختلاف‌ها و هماهنگی سیاست‌ها و اهداف و برنامه‌ها، موجب موازی‌کاری در اجرا و تردید مردم نسبت به تحقق ثبات مالی شده است. با این حال موازی‌کاری و فقدان یک راهبرد شفاف برای مدیریت بازار ارز با توجه به چشم‌انداز تحولات آینده و احتمال فشار بیرونی می‌تواند به یک پاشنه آشیل تبدیل شود.

۲۲۳۲۱۷



لینک منبع : هوشمند نیوز

آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA
+ مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه
ای کافی شاپ
مدیریت حرفه ای کافی شاپ
خبره
حقوقدان خبره
و حرفه ای
سرآشپز حرفه ای
آموزش مجازی تعمیرات موبایل
آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو
آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.