به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران، در مراسم تجلیل از از ۱۰ ناشر برتر فرابورسی در حوزه حاکمیت شرکتی، گفت: مراسم امروز با هدف قدردانی و تجلیل از آن دسته از ناشران فرابورسی برگزار میشود که به لحاظ اجرای اصول حاکمیت شرکتی وضعیت بهتری نسبت به سایر شرکتها داشتهاند.
او اعلام کرد: در این ارزیابی تعداد ۱۸۲ شرکت فرابورسی مورد بررسی قرار گرفت و ۹ شرکت امتیاز کامل ارزیابی حاکمیتی شرکتی را دریافت کردند که یکی از آنها نیز شرکت فرابورس ایران بود.
مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه فرابورس به دلایل متعدد سال ۱۴۰۳ را سال ارتقای اصول حاکمیت شرکتی برای ناشران خود انتخاب کرده، افزود: در حاکمیت شرکتی اصولی با اهداف مختلف وجود دارد که اولین هدف آن حفظ حقوق ذینفعان و رعایت انصاف و عدالت در تعامل با آنهاست.
مزیتهای مهم حاکمیت شرکتی در اقتصاد کشور
او ذینفعان ناشران را شامل سهامداران، دولت، مشتریان، تأمینکنندگان و کارکنان دانست و گفت: تمام ذینفعان یک ناشر، اکوسیستمی را تشکیل میدهند که شرکت بتواند فعالیت داشته باشد؛ اگر در رعایت حقوق هرکدام از گروههای ذینفع قصوری رخ دهد، شرکت و اقتصاد کشور لطمه خواهد خورد.
مدیرعامل فرابورس هدف حاکمیت شرکتی را تعادل، توازن و انصاف در برقراری مکانیزمی که بتواند منافع تمامی ذینفعان را تأمین کند، دانست و ادامه داد: لازمه تحقق این موارد، شفایت و ایجاد اعتماد است.
به گفته شیرازی رعایت تمام این موارد و در نتیجه پیادهسازی درست اصول حاکمیت شرکتی دستاوردهایی همچون حفظ داراییهای شرکت، بهبود وجهه ناشر، افزایش اعتبار، کسب منابع مالی بهتر و رشد پایدار عملکرد شرکت را به ارمغان خواهد آورد که در نهایت رشد ارزش شرکت خروجی آن خواهد بود.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به اینکه در فرابورس دو امکان برای حمایت از اجرای حاکمیت شرکتی وجود دارد، گفت: یک بخش مربوط به ناشرانی است که در گذشته در فرابورس پذیرش و عرضه اولیه شدند و در حال حاضر سهام آنها معامله میشود. در خصوص این شرکتها مکانیزم ارزیابی حاکمیت شرکتی ناشران در نظر گرفته شده است.
شیرازی موضوع رعایت اصول حاکمیت شرکتی توسط شرکتها در مرحله پذیرش را نیز مورد توجه قرارداد و تأکید کرد: شرکتهای در آستانه پذیرش در بازارهای اول، دوم و نوآفرین ملزم به رعایت حداقلهایی از الزامات حاکمیتی شرکتی برای پذیرش هستند. بهاینترتیب که شرکتی میتواند وارد هیئت پذیرش فرابورس شود که حداقل ۵۰ درصد امتیاز حاکمیت شرکتی را دریافت کرده باشد و شرکتی میتواند درج و عرضه اولیه شود که حداقل ۷۰ درصد معیارهای حاکمیت شرکتی را پیاده کرده باشد.
ارتقای بازار سرمایه در گروی رعایت حاکمیت شرکتی
رسول سعدی رئیس هیاتمدیره فرابورس ایران نیز در این مراسم ضمن قدردانی از ناشران برتر فرابورسی گفت: امید است چنین برنامههایی تکرار شود؛ چراکه قدردانی از کسانی که عملکرد خوبی دارند باعث تکرار و تداوم آن میشود.
او همچنین از شرکتهای برتر حاضر در این مراسم قدردانی کرد و افزود: این شرکتها با رعایت اصول حاکمیت شرکتی توانستد در این فهرست قرار بگیرند و امید است این روند ادامه داشته باشد و سایر شرکتهای حاضر در بازار سرمایه بتوانند با رعایت کامل اصول حاکمیت شرکتی، به رشد و ارتقای بازار سرمایه کمک بیشتری کنند.
جزئیات ارزیابی و امتیازدهی ناشران
معاون نظارت بر ناشران فرابورس ایران در آیین تجلیل از ناشران برتر فرابورسی، نحوه جمعآوری اطلاعات، محاسبه و ارزیابی معیارهای حاکمیت شرکتی برای شرکتهای پذیرفتهشده در بازارهای اصلی فرابورس را تشریح کرد.
جلال بهارستان با اشاره به اینکه ارزیابی امتیاز حاکمیت شرکتی ناشران بر اساس دستورالعمل امتیازدهی به ناشران بهادار پذیرفتهشده در بورس و فرابورس مصوب ۱۶ بهمنماه ۱۴۰۲ در دستور کار قرار گرفت، گفت: دوره مورد ارزیابی، یکساله منتهی به شهریورماه ۱۴۰۳ بود و امتیازها نیز در مهرماه جاری افشا شد.
بهارستان در خصوص فرایند امتیازدهی با بیان اینکه جمعآوری اطلاعات اولیه و دادههای مورد نیاز از سوی موسسات معتمد حسابرسی و رتبهبندی، فرابورس و سازمان بورس صورت گرفت، افزود: پس از جمعبندی، ارائه بازخورد به ناشران صورت گرفت تا مدارک نهایی را ارسال کرده و سپس ارزیابی نهایی انجام شد.
معاون نظارت بر ناشران فرابورس مصادیق مورد ارزیابی در امتیازدهی حاکمیت شرکتی را هیئتمدیره و کمیتههای تخصصی، مجامع عمومی، پاسخگویی و افشای اطلاعات و گزارشگری پایداری اعلام کرد.
او با تشریح اینکه از موارد مورد بررسی در خصوص هیئتمدیره، غیرموظف بودن اکثریت اعضا، عدم سوابق کیفری، تشکیل کمیتههای تخصصی و … بود، اظهار داشت: همچنین در خصوص مجامع عمومی، در دسترس بودن گزارشهای شرکت پیش از مجمع، حضور و پاسخگویی مدیران در مجمع، پرداخت نشدن سود سهامداران عمده قبل از سهامداران خرد و … ارزیابی و بررسی شد.
بهارستان در ادامه، معیارهای بررسی میزان پاسخگویی و افشای اطلاعات از سوی ناشران را گزارش اقدامات شرکت در رابطه با رعایت اصول حاکمیت شرکتی، افشای عضویت همزمان اعضای هیئتمدیره در سایر شرکتها و… برشمرد.
به گفته او، افشای ابعاد گزارشگری پایداری و جزئیات کمکهای عامالمنفعه اعم از امور خیریه و اقدامات صورتگرفته در حوزه محیطزیست و همچنین اظهارنظر حسابرس در مورد آن از دیگر معیارهای مورد ارزیابی بود.
صنایع برتر در حوزه حاکمیت شرکتی
معاون نظارت بر ناشران فرابورس در ادامه در خصوص نوع فعالیت ناشران و متوسط امتیاز حاکمیت شرکتی صنایع مختلف، اعلام کرد: لیزینگها با میانگین امتیاز ۹۵ بالاترین رتبه را در ارزیابی حاکمیت شرکتی به خود اختصاص دادهاند و پس از آن شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی، تامین سرمایه، ساختمانی و سرمایهگذاری امتیاز بالای ۹۰ را کسب کردند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰