«مایکل آرمسترانگ»، دانشیار دانشگاه براک در مقالهای در نشریه انگلیسی «کانورسیشن» نوشته به عنوان کسی که بر روی سامانههای دفاعی اسرائیل کار کرده در ابتدا فکر میکرده درگیریهای این روزهای فلسطین، مشابه وضعیتی است که در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاده.
او سپس مینویسد: «اما گروههای غزه فناوری راکتی و تاکتیکهایشان را ارتقاد دادهاند. این وضعیت یادآور سال ۲۰۰۸ است که اسرائیل آسیبپذیری بیشتری در برابر راکتها داشت و یک عملیات نظامی سه هفتهای را علیه غزه آغاز کرد.»
به نوشته آرمسترانگ محسوسترین تغییر در سال جاری شلیک تعداد بیشتری راکت است. او نوشته گروههای مستقر در غزه ظرف ۲۴ ساعت اول پس از شروع درگیریها ۴۷۰ راکت شلیک کردند و به طور متوسط روزانه ۴۰۸ راکت شلیک کردهاند. این ارقام به سادگی رکورد شلیک روزانه ۳۱۶ راکت در سال ۲۰۱۲ و ۱۹۲ راکت در سال ۲۰۱۴ را میشکنند.
او در ادامه این تحلیل نوشته شلیک این راکتها هم از هماهنگی بیشتری برخوردار شده است. وی مینویسد: «آنها به جای روی آوردن به حملات متعدد کوچک در سراسر روز حدود ۱۳۷ راکت ظرف ۵ دقیقه شلیک میکنند.»
این تحلیلگر مسائل نظامی نوشته دقت راکتهای گروههای مقاومت هم افزایش پیدا کرده است. به نوشته او نزدیک به ۵۰ درصد از راکتهای شلیکشده به سمت اراضی اشغالی، مناطق شهری را مورد تهدید قرار دادهاند. او میگوید این رقم افزایش ۲۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۲ و افزایش ۱۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۴ را نشان میدهد. تعداد راکتهایی که بعد از عدم اصابت به اهدافشان در محوطههای باز میافتند کاهش یافته است.
گروههای مقاومت علاوه بر این، اکنون به موشکهای بزرگتر و دوربردتر دسترسی دارند. در جریان درگیریهای قبلی، بیشتر این شهرهای جنوبی فلسطین اشغالی بودند که هدف شلیک واقع میشدند. این بار تلآویو در مرکز فلسطین اشغالی به آسانی هدف گرفته میشود.
پیش از این روزنامه آمریکایی واشنگتنپست هم در گزارشی با توجه به حملات راکتی اخیر گروههای مقاومت به مواضع رژیم صهیونیستی به پیشرفت توان راکتی حماس نسبت به سال ۲۰۱۴ اشاره کرده بود.
یک تحلیلگر به روزنامه واشنگتنپست گفته حماس اکنون قادر است راکتهایی که نزدیک به ۱۰۰ مایل بُرد دارند را در داخل غزه تولید کند و این از لحاظ فنی بخش اعظم اسرائیل را در تیرس راکتهای بومی این گروه قرار میدهد.
311311
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰