غذاهای شب یلدا در قدیم (طرز تهیه 7 غذای سنتی جشن یلدا)
آیا دوست دارید یکی از غذاهای شب یلدا در قدیم را امسال روی سفره یلدایی تان داشته باشید؟ اگر بله ما در این مقاله انواع غذاهای شب یلدا در قدیم را معرفی می کنیم که هر سال در جشن باستانی یلدا سرو می شود. غذاهایی که ترکیبی از انار در آن ها دیده می شود،
آیا دوست دارید یکی از غذاهای شب یلدا در قدیم را امسال روی سفره یلدایی تان داشته باشید؟ اگر بله ما در این مقاله انواع غذاهای شب یلدا در قدیم را معرفی می کنیم که هر سال در جشن باستانی یلدا سرو می شود. غذاهایی که ترکیبی از انار در آن ها دیده می شود، جزء غذاهایی است که می توانید شب یلدا بپزید و برای عزیزانتان سرو کنید.
غذاهای شب یلدا در قدیم
این غذاها که به اسم غذاهای سنتی شب یلدا نیز یاد می شوند، هرچند پختن آن ها زمان زیادی می برد اما طعم و مزه آن ها فوق العاده هستند. پس حتما یکی از آن ها را امتحان کنید.
برای شب یلدا چی درست کنیم؟ ایدههای ناب و خوشمزه برای شبی خاطرهانگیز
آش انار
آش انار خوشمزه و سنتی را با ترکیب بلغور یا برنج، سبزی آش، حبوبات، آب انار، دانه انار و رب انار می پزند. هرچند روش پخت این آش در شهرهای مختلف متفاوت است اما افراد از برنج نیم دانه و لپه هم در ترکیب آش انار استفاده می کنند. هرچند این آش بدون گوشت تهیه می شود، اما می توانید آن را با آب گوشت چرخ کرده هم تهیه کنید. مردم شیراز به آن کوفته ریز هم اضافه می کنند. برای تکمیل کردن طعم فوق العاده آن کمی گلپر و مقداری لبوی خرد شده هم به ترکیب اضافه کنید. زیرا گلپر عطر و لبو طعم و رنگ آن را بهتر می کند.
انار پلو (نار پلو)
برای تهیه انار پلو یا نار پلو ابتدا برنج را جداگانه دم کنید. سپس مخلوط مرغ پخته و ریش ریش شده، دانه های انار، رب انار، خلال پسته، بادام و زعفران را تفت بدهید. بعد برنج را درون دیس بریزید. مخلوط گوشت را نیز روی آن بریزید. همچنین می توانید به جای مرغ از گوشت قلقی یا کوفته های ریز استفاده کنید.
برخی نیز به جای مرغ ریش ریش شده، فیله یا تکه های مرغ را به شکل نواری برش می دهند، با پیاز و ادویه سرخ می کنند. بعد به آن دانه های انار، گشنیز خرد شده و خلال پسته را اضافه می کنند. بعد هنگام دم کردن برنج، لایه لایه مخلوط را درون قابلمه و روی برنج می ریزند. همچنین عده ای هویج و کشمش نیز به ترکیب اضافه می کنند. پس هر طور دوست دارید آن را سرو کنید.
مرغ ناردون
برای تهیه خورش سنتی مرغ ناردون، تکههای مرغ را با پیاز و ادویه مورد علاقه تان تفت بدهید و بعد از اضافه کردن رب انار و رب گوجه، صبر می کنید تا کامل بپزد. بعد دانه های انار و پیازداغ را نیز جداگانه روی حرارت قرار دهید تا هر کدام 5 دقیقه تفت بخورد و در آخر به آن مرغ اضافه کنید.
آنچه در پخت مرغ ناردون مهم است باز گذاشتن درب ظرف است تا رنگ قرمز انار تغییر زیادی نکند. همچنین اضافه کردن رب انار و رب گوجه فرنگی نیز کاملا دل به خواه است، پس می توانید آن ها را حذف کنید.
خورش اناربیج گیلان
خورش اناربیچ گیلانی را با تفت دادن سبزیجات معطر مثل خالواش، چوچاق، جعفری، گشنیز و نعنای خرد شده شروع کنید. بعد پیاز داغ، گردوی آسیاب شده، رب انار و ادویه ها را جداگانه حرارت بدهید تا پخته و روغن بیاندازد. سپس سبزی سرخ شده را با بقیه مواد ترکیب کنید و صبر کنید تا غذایتان کامل بپزد.
در آخر نیز کوفته قلقلی سرخشده یا تکه های مرغ را به خورش اناربیچ را نیز به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا غذا جا بیفتد. این خورش را می توانید کنار برنج کته سرو کنید. قدیمی ها از آب انار ترش یا آبغوره نیز باری خوش طعم تر شدن خورش استفاده می کردند.
غذاهای شب یلدا در قدیم؛ خورش به آلو
اگر می خواهید خورش به آلو آماده کنید، می توانید از گوشت گوسفندی، گوساله یا مرغ و بوقلمون و حتی کاملا گیاهی آن را بپزید. ابتدا گوشت را با پیاز تفت بدهید و بعد کمی رب گوجه فرنگی و آب به آن اضافه کنید. فراموش نکنید حرارت باید ملایم باشد.
وقتی گوشت کامل پخت، میوه به را به تکه های بزرگ خرد کنید و وقتی آن را کامل تفت دادید، آن را به خورش اضافه کنید. با این روش در آخر به ظاهرش را حفظ خواهد کرد. در آخر هم به آن آلو را اضافه کنید. اگر طعم گس دوست دارید، کمی هم به خورش شکر اضافه کنید. در نهایت هم با اضافه کردن کمی آبلیمو، درب ظرف را بگذارید و صبر کنید جا بیفتد. اگر دوست دارید می توانید مقداری دارچین، گلاب، هل و زعفران نیز به آن اضافه کنید.
کوفته انار و گردو
اگر غذای ترش می خواهید یا ملس پیشنهاد ما کوفته انار و گردو است که با گوشت چرخ کرده و گردوی آسیاب شده، رب انار، پیاز، سبزی معطر تازه یا خشک با ادویه های مورد علاقه تان آماده می شود.
در طرز تهیه کوفته انار و گردو، پیاز داغ، گردوی آسیاب شده، رب انار، رب گوجه، آب انار و ادویههای مختلف را ترکیب کنید تا سس کوفته تان را آماده کنید. سپس در 15 دقیقه آخر دانه های انار را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا سس کامل غلیظ شد. اگر غذای ملس دوست دارید، به آن کمی شکر هم اضافه کنید. همچنین به جای گردو می توانید پسته هم بریزید آن وقت اسم آن کوفته انار و پسته خواهد بود. این غذا را حتما برای سفره شب یلدا سرو کنید.
خورش فسنجان
برای داشتن فسنجان با رنگ تیره گردو کافی است شاید هم کمی رب انار به تیره تر شدن رنگ آن کمک کند. اما برای داشتن فسنجان با رنگ روشن تر، حتما به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
خورش فسنجان با ترکیب پیاز، مغز گردوی چرخ شده و رب انار در ترکیب مرغ، گوشت یا کوفته قلقلی آماده می شود. همچنین می توانید به آن به جای گردو، پسته اضافه کنید. هرچند برخی مردم از مغز فندق و بادام هم استفاده می کنند. اگر دوست داشته باشید دانه های کنجد نیز طعم آن را فوق العاده تر خواهد کرد.
فسنجان ساکنان شمال معمولا ترش است و با گوشت پرندگانی مثل اردک یا مرغابی تهیه میشود. اما برعکس، آذریها فسنجان ملس را بیشتر دوست دارند. عده ای از ترک زبان ها هم به آن قیسی و حتی خرما اضافه می کنند. با این حال اغلب این غذا شیرین سرو می شود و خیلی ها از مرغ و بوقلمون به جای گوشت قرمز استفاده می کنند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰