به گزارش هوشمند نیوز، حیدری در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه اچ آی وی، بیماری عفونی قابل کنترل است، گفت: قابل کنترل بودن این بیماری مشروط بر تشخیص به موقع تشخیص و تحت مراقبت درمان قرار گرفتن بیمار به صورت درست و دقیق است؛ در این شرایط، فرد مبتلا به این بیماری نه تنها زندگی نرمالی دارد بلکه میتواند مانع از انتقال این بیماری به سایر افراد شود.
وی افزود: در حال حاضر تشخیص بیماری اچآیوی عامل مهمی در کنترل و پیشگیری است، اما علی رغم همه اقداماتی که تاکنون انجام دادهایم، هنوز تعداد زیادی از افراد هستند که از وضعیت ابتلای خود آگاهی ندارند و این وضعیت برایشان ناشناخته است. از همین رو، مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و اداره کنترل بیماری ایدز، پویشی را تحت عنوان «من هم تست اچ آی وی میدهم» برگزار کرده که این پویش از ۲۰ آبان در سراسر کشور در حال برگزاری است و تا ۲۰ آذرماه ادامه دارد.
حیدری هدف از برگزاری این پویش را شناسایی و تحت درمان قرار دادن بیماران و همچنین اطلاعرسانی عمومی و کاهش ترس از اچ آی وی عنوان کرد و گفت: این طرح با همکاری سازمانهای مختلفی از جمله سازمان زندانها، سازمان بهزیستی، وزارت کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت رفاه و… برگزار میشود. این آزمایش در تمامی مراکز تحت نظارت این سازمانها به ویژه سازمان زندانها، سازمان بهزیستی و مراکز وزارت بهداشت انجام میشود و به طور اخص در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری که مراقبت و درمان بیماران را برعهده دارند و آدرس این مراکز در وبسایت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر قابل دسترسی است.
وی درباره نحوه انجام این تست نیز یادآور شد: این تست که به صورت اولیه است تا آماده شدن جواب آن ۲۰ دقیقه طول میکشد و در صورتی که جواب اولیه مثبت باشد، آزمایشهای تکمیلی انجام خواهد شد و قبل از انجام آزمایش نیز مشاوره انجام میشود.
کارشناس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی در خصوص راههای درمانی بیماری ایدز نیز به ارایه توضیحاتی پرداخت و بیان کرد: در حال حاضر با درمانهایی که وجود دارد افراد میتوانند عمری مانند افراد دیگر داشته باشند که این درمانها در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری به بیماران ارائه میشود و کلیه داروها رایگان به بیماران ارائه میشود. همچنین کلیه تستهای تشخیصی نیز در این مراکز رایگان و محرمانه انجام میشود.
وی در ادامه به ارائه آماری از وضعیت این بیماری پرداخت و بیان کرد: طبق روشهای آماری، تخمین زده میشود که حدود ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر در کشور مبتلا به اچ آی وی باشند، اما براساس نظام دادههای مدیریت الکترونیک اچ آی وی کشور، تاکنون ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر شناسایی شدهاند و این یعنی، نیمی از آنها هنوز شناسایی نشدهاند.
انتهای پیامم
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰