۹۵ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
به گزارش هوشمند نیوز به نقل از ایسنا، مهدی ابراهیمی، امروز چهارشنبه، ۱۸ مهرماه در نشست کارگروه رسانه و مطبوعات اظهار کرد: یکی از معضلات و آسیبهای اجتماعی شهر مشهد تکدیگری است که سال به سال نیز آمار تکدیگری در حال افزایش است. ابراهیمی افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۴۱۷ متکدی از سطح
به گزارش هوشمند نیوز به نقل از ایسنا، مهدی ابراهیمی، امروز چهارشنبه، ۱۸ مهرماه در نشست کارگروه رسانه و مطبوعات اظهار کرد: یکی از معضلات و آسیبهای اجتماعی شهر مشهد تکدیگری است که سال به سال نیز آمار تکدیگری در حال افزایش است.
ابراهیمی افزود: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۴۱۷ متکدی از سطح شهر مشهد جمعآوری شدند که از این تعداد ۷۴۸ نفر مرد و بقیه زن بودند و نکته مهم اینکه از این تعداد فقط ۲ نفر نیازمند واقعی بودند و به کمیته امداد معرفی شدند، ۱۶۸ نفر نیز نیاز به ساماندهی در خانه سبز داشتند که ساماندهی شدند.
بیش از ۸۵ درصد کودکان متکدی، غیرایرانی هستند
وی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد کودکان متکدی غیرایرانی هستند، آمار کودکان متکدی در مهرماه سال جاری را ۱۱۶ کودک اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۱۰۴ نفر پسر و ۱۲ نفر دختر هستند و تکدیگری در مشهد بیشتر در مناطق ۹، ۱۱ و ۱۰ انجام میشود.
ابراهیمی هزینه جمعآوری و نگهداری برای یک ماه، برای هر نفر متکدی را یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ذکر کرد و گفت: در برآوردی که داشتیم با هزینه یکسال جمعآوری و نگهداری متکدیان، میتوان چند زمین ورزشی چمن مجهز ۸ نفره احداث کرد.
وی یادآور شد: در حوزه تکدیگری ۱۳ نهاد مسئولیت دارند و شهرداری فقط متولی جمعآوری متکدیان و تامین و تجهیز خانه سبز است و شهرداری بنا به مسئولیت اجتماعی که دارد بیشتر از حوزه وظایفش نیز در این حوزه ورود کرده و خدمات میدهد.
ابراهیمی گفت: در نظر سنجی که از یک جامعه آماری ۸۰۰ نفره انجام دادیم، ۷۶ درصد مردم به متکدیان کمک کردهاند، و علت کمک نیز نوع دوستی و خیرخواهی بوده است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در رابطه با موجودی متکدیان هنگام جمعآوری تصریح کرد: موجودی متکدیانی که جمعآوری کردیم بدون لحاظ کردن اینکه چند ساعت کار کرده است، از حداقل ۴۰ هزار تومان در همان دقایق اولیه تا ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده و به طور متوسط تقریبا زیر یک میلیون تومان نبوده است و در همین ماه موجودی متکدیان جمعآوری شده در مشهد، مجموعا ۵۰ میلیون تومان بوده است.
در بخش پیشگیری از تکدیگری و فرهنگسازی ضعیف عمل کردهایم
ابراهیمی در رابطه با روشهای مختلف تکدیگری گفت: متکدیان زننما، معلولنما، استفاده از عروسک و یا بچهای که با داروی خوابآور برای مدت زمان طولانی خوابانده شده و یا زائرنماها و مسافرنماها، از جمله موارد غیر معمول تکدیگری معمول در سطح شهر است.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در پاسخ به ایسنا در رابطه با اینکه آیا برای کاهش جذابیتهای اقتصادی در خیابانهای برای متکدیان مبنی بر اینکه مردم به این افراد کمک مالی مستقیم نکنند اقدامی انجام شده است، توضیح داد: متاسفانه در بخش پیشگیری از تکدیگری و فرهنگسازی تا به الان ضعیف عمل کردهایم، اما در حال حاضر تمرکز ما بر فرهنگسازی است و در این زمینه طرحهای خوبی برنامهریزی شده است که یکی از این طرحها پویش با عنوان ” راه بهتری هست” است.
ابراهیمی ادامه داد: در قالب این پویش، مرکز نیکوکاری خانه سبز با مجوز از کمیته امداد فعال خواهد شد؛ هدف نیز این است تا مردم از این طریق به نیازمندان واقعی کمک کنند.
معاون اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری در رابطه با کودکان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: کودکان بازمانده از تحصیل کودکانی هستند که به دلایل مختلف در سال اول به مدرسه نرفتهاند که سال گذشته ۸۳۶ دانشآموز را به مدرسه برگرداندیم.
اعتیاد زمینهساز ۱۳ آسیب اجتماعی دیگر است
ابراهیمی در مورد معتادان متجاهر نیز گفت: شهرداری مشهد طی دو سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان برای معتادان متجاهر کمک کرده است، که این جدای از کمکهای عمرانی است.
وی اعتیاد را یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی ذکر کرد و گفت: شاید در گذشته اعتیاد معلول بیکاری بود، اما در حال حاضر باید گفت اعتیاد علت بیکاری است، معضل و آسیبی که ۱۳ آسیب اجتماعی دیگر هم به دنبال آن رقم میخورد که از جمله این آسیبها میتوان به کودکان کار، خانواده بدسرپرست، خانواده بیسرپرست، سقط جنین، طلاق، کودک طلاق و … اشاره کرد.
ابراهیمی راهاندازی باشگاه اجتماعی «با هم» در راستان اهداف ترویج فرزندآوری که زوجین جوان هدف هستند، را از دیگر برنامههای این معاونت ذکر کرد و گفت: و در نطرسنجی از زوجهای این باشگاه یکی از علل عدم فرزند آوری بیشتر گرههای ذهنی فرزندآوری است؛ ۷۶ درصد زوجهای جوان باشگاه اجتماعی «باهم» تمایل به فرزندآوری دارند.
وی ادامه داد: از آنجا که بر اساس آمار و شواهد، بیشترین درصد طلاقها در دوره ۳ الی ۵ ساله اول زندگی مشترک است، موضوعی که در حوزه طلاق پیگیری میکنیم کنترل طلاق در ۳ سال اول زندگی مشترک است.
جوانی جمعیت یکی از چالشها و یکی از مسائل اصلی حال حاضر کشور است
معاون اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد اظهار کرد: حوزه جوانی جمعیت یکی از چالشها و یکی از مسائل اصلی حال حاضر کشور از جمله کلانشهر مشهد است؛ دو سال است که در حوزه جوانی جمعیت در سه بخش ترویج شامل ترویج جمعیت با استفاده از کارگروه شورای اجتماعی محلات و طرح مشترکی با حوزه اجتماعی آستان قدس با عنوان اعزام مبلغ جوانی جمعیت به عنوان طرحهای محوری این حوزه است و بحث تبلیغ و ترویج در فضاهای شهری و بیلبودها نیز از دیگر اقدامات در این زمینه است که هر فصل یکبار این کار انجام میشود.
وی افزود: یکی از مسائل مرتبط با این حوزه، مسئله سقط است که در این زمینه فیلم مستند هشداردهندهای تهیه شده و امیدواریم در ۶ ماهه دوم به منظور هشدار و آموزش این فیلم را بیشتر معرفی کنیم.
ابراهیمی «همراهسرای دکتر شیخ» را از دیگر اقدامات ذکر کرد و گفت: این مکان مرکزی مخصوص همراهان بیمار در مشهد است که به والدینی که کودکشان در دوره طولانی مدتی در بیمارستان دکتر شیخ بستری است، اقامت میدهد.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با تأکید بر اینکه رویکرد ما این است که تشکلهای اجتماعی را نسبت به آسیبهای اجتماعی دغدغهمند کنیم خاطرنشان کرد: در حال حاضر با بیش از ۵۰۰ تشکل فعال در حوزه فرهنگی مشارکت داریم، اجرای طرح مبتدا با هدف مدیریت چالشهای فرهنگی و توانمندسازی اجتماعی تشکل ها آغاز شده است.
وی افزود: در ۱۶۰ محله مشهد، شورای اجتماعی محلات داریم که ۹ تا ۱۷ نفر در این شوراها عضو هستند؛ تا مشکلات و مسائل را به شهرداری منتقل کنند.
گرمخانههای مشهد پذیرای افراد بیسرپناه در فصل سرد است
ابراهیمی راهاندازی گرمخانهها از دیگر اقدامات شهرداری ذکر کرد و گفت: فعالیت این گرمخانهها بسته به شرایط آبوهوایی معمولا از اول آبان آغاز شده و تا پایان زمستان به مدت ۴ماه و یا بسته به شرایط آبوهوایی تا مدت زمان بیشتری فعالیت گرمخانهها ادامه دارد؛ در سال جاری با توجه به ادامه دار بودن بارندگی و برودت هوا، فعالیت گرمخانهها تا ۲۰ خردادماه ادامه داشت.
وی با بیان اینکه این گرمخانهها برای افراد بیسرپرست و بیسرپناه است، افزود: شهروندان میتوانند از طریق سامانه ارتباطات مردمی۱۳۷، برای جمعآوری افراد بیسرپناه درخواست بدهند؛ همچنین گشت های ما در سطح شهر حضور دارند و اگر فردی بیسرپناه مشاهده کنند؛ به گرمخانه منتقل خواهد شد.
ابراهیمی گفت: متوسط مراجعه به گرمخانهها با ظرفیت ۱۲۰ نفر، در سردترین شبهای سال ۴۰ نفر بوده است و بیشترین مراجعان نیز کارگران ساختمانی هستند.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰