بیوگرافی سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله
بیوگرافی سید حسن نصرالله: سید حسن نصرالله31 اوت 1960،در بیروت به دنیا آمده است. او روحانی و سیاستمدار شیعه است که از سال 1992 به عنوان رهبر (دبیر کل) حزب الله (به عربی: “حزب خدا”) خدمت می کرد. ما در این نوشتار به طور مفصل به زندگی نامه و بیوگرافی سید حسن نصرالله پرداخته ایم.
بیوگرافی سید حسن نصرالله: سید حسن نصرالله31 اوت 1960،در بیروت به دنیا آمده است. او روحانی و سیاستمدار شیعه است که از سال 1992 به عنوان رهبر (دبیر کل) حزب الله (به عربی: “حزب خدا”) خدمت می کرد. ما در این نوشتار به طور مفصل به زندگی نامه و بیوگرافی سید حسن نصرالله پرداخته ایم. با خبرنامه همراه باشید!
بیوگرافی سید حسن نصرالله: اوایل زندگی و حرفه
سید حسن نصرالله در منطقه فقیر کارانتینا در شرق بیروت بزرگ شد. پدر او در آنجا یک خواربار فروشی کوچک داشت. او سه برادر و ۵ خواهر دارد و خودش فرزند ارشد خانواده است. به دلیل فقر اقتصادی و شرایط نامساعد کاری، خانواده وی به منطقه الکرنتینا در جنوب بیروت رفتند. خانواده سید حسن در سال ۱۹۷۵ میلادی، همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان، به البازوریه برگشتند.
نصرالله در کودکی به طور جدی اسلام را دنبال می کرد پس از وقوع جنگ داخلی در لبنان در سال 1975 که باعث فرار خانواده از بیروت به جنوب شد، نصرالله به امل، یک گروه شبه نظامی شیعی لبنان که با ایران و سوریه ارتباط دارد، پیوست. اندکی پس از آن برای تحصیل در حوزه علمیه شیعه عازم نجف عراق شد. پس از اخراج صدها دانشجوی لبنانی از عراق در سال 1978، او به لبنان بازگشت و بفرمانده دره البیقاع امل شد. پس از تهاجم اسرائیل به لبنان در سال 1982، نصرالله امل را ترک کرد تا به جنبش نوپای حزب الله بپیوندد.
در اواخر دهه 1980، نصرالله درجات نظامی حزبالله را ارتقا داد و در درگیریهای حزبالله با امل به چهرهای برجسته تبدیل شد. با روشن شدن استعداد رهبری سید حسن نصرالله، وی برای ادامه تحصیلات دینی خود در قم به ایران رفت. سپس در سال 1989 به نبرد در لبنان بازگشت تا پایان جنگ داخلی در سال بعد. او در سال 1992 پس از کشته شدن شیخ عباس الموسوی، توسط موشک اسرائیل، رهبری حزب الله را بر عهده گرفت.
همسر و فرزندان سید حسن نصرالله
سید حسن نصرالله در سال ۱۹۷۸م در سن ۱۸ سالگی با فاطمه یاسین پیوند ازدواج بست. حاصل این ازدواج سه پسر به نامهای محمد هادی، محمد جواد و محمد علی و یک دختر به نام زینب بود. محمدهادی فرزند بزرگ او، در ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۷م در در درگیری با نیروهای گشت اسرائیل در جنوب لبنان به شهادت رسید.
تحصیلات سید حسن نصرالله
بخش مهمی از بیوگرافی سید حسن نصرالله تحصیلات اوست. حسن نصرالله تحصیلات ابتدائی را در زادگاهش گذراند و راهنمایی را در محلهای به نام سنالفیل در شرق بیروت به اتمام رساند. مقطع دبیرستان را در روستای البازوریه در جنوب لبنان به پایان رسانید و در سال ۱۹۷۶، در سن ۱۶ سالگی برای تحصیلات حوزوی به شهر نجف در عراق رفت و بعد از ۲ سال اقامت و تحصیل در این شهر، باز هم به لبنان بازگشت و در مدرسهٔ الامام منتظر در بعلبک مشغول به فراگیری علوم حوزوی شد.
مشوق اصلی حسن نصرالله برای عزیمت به نجف و فراگیری علوم اسلامی سید محمد غروی، امام جمعه شهر صور بوده است. نصرالله در سال ۱۹۸۹ برای تکمیل دروس حوزوی به قم رفت، اما با گذشت یک سال، به دلیل شدت تنشها در لبنان، به درخواست شورای حزبالله به بیروت بازگشت.
شهادت فرزندش به نام هادی
در تاریخ ۱۹۹۷/۹/۱۲ فرزند سید حسن نصرالله به نام سید هادی در درگیری با گشتیهای اسرائیل در جنوب لبنان به شهادت رسید و جنازه وی به دست صهیونیستها افتاد. پس از یک سال در عملیات تبادل میان اسرائیل و حزبالله جنازه هادی به لبنان بازگردانده شد. سید حسن نصرالله در نخستین روز شهادت وی در مراسم بزرگداشت شهدا گفت:
«شهادت سید هادی تابلویی است که نشان میدهد ما در رهبری حزبالله فرزندان خود را برای آینده تربیت نمیکنیم. ما به فرزندانمان که به خطوط مقدم میروند افتخار میکنیم و در هنگام شهادت آنان سرافراز میشویم.»
سید حسن، نماینده امام خمینی (ره) در لبنان
بخش مهمی از بیوگرافی سید حسن نصرالله ارتباط او با امام خمینی (ره) است. سید حسن نصرالله با پایان دبیرستان و همزمان با آغاز جنگ داخلی لبنان وارد جنبش امل شد و به عنوان مسئول سازمانی جنبش شیعی امل در روستای البازوریه به فعالیت پرداخت. اودر زمان تحصیل در حوزه امام منتظر نیز به فعالیت سازمانی در جنبش امل میپرداخت که در همان زمان، به عنوان عضو دفتر سیاسی آن انتخاب شد.
به دنبال دیداری که سید حسن نصرالله در سال ۱۳۶۰ با امام خمینی (ره) در تهران داشت، امام خمینی (ره) او را به عنوان نماینده خود در امور حسبیه و اخذ امور شرعیه در لبنان منصوب کرد. سید حسن نصرالله در زمان دریافت این حکم ۲۱ سال سن داشت.
شایعه سکته مغزی سید حسن نصرالله
در روزهای پایانی سال ۲۰۲۲ بعد از انتشار بیانیهای که از شبکه المنار پخش شد سخنرانی نصرالله در سالگرد کشتهشدن سردار قاسم سلیمانی، به دلیل ابتلای او به آنفولانزا لغو شد که این مسئله گمانهزنیهایی را درباره سکته مغزی او شدت بخشید.
در این میان حسین الغاوی روزنامهنگار عربستانی در توییتی نوشت «عارضهای که باعث شد حسن نصرالله در بیمارستان بستری شود برخلاف شایعات آنفولانزا نیست، بلکه برای دومین بار سکته کرد و به بیمارستان پیامبر اعظم در بیروت منتقل شده است.»
تصویری از مادر سید حسن نصرالله
سید حسن نصرالله در مقام رهبری
او برای بیان پیام خود به کاریزما و جذابیت ظریفی متکی بود. او سخنران آتشین یا ترسناکی نبود. بلکه او را متفکر، متواضع و گاه شوخ طبع می دانستند. علاوه بر این، حزبالله تحت رهبری او، شبکهای پیچیده از برنامههای رفاه اجتماعی را ایجاد کرد که به جلب حمایت گسترده مردمی این گروه کمک کرد.
نصرالله همچنین سازمان را فراتر از ریشه هایش به عنوان یک شبه نظامی اسلام گرا هدایت کرد و به حوزه سیاست ملی کشاند و خود را به عنوان یک رهبر سیاسی بدون داشتن مناصب دولتی تثبیت کرد. وی بر اهمیت عزت اعراب تاکید داشت و نقش کلیدی در دفاع از لبنان بر عهده گرفت. در حالی که حزب الله درگیر جنگ فرسایشی علیه تداوم اشغال جنوب لبنان توسط اسرائیل بود، اسرائیل در سال 1996 حمله ای را برای مقابله با موشک های شلیک شده به شمال اسرائیل آغاز کرد.
وجهه ملی نصرالله زمانی مطرح شد که او با میانجیگری ایالات متحده در مورد آتش بس در مورد حملات فرامرزی با اسرائیل مذاکره کرد، اگرچه این جریان مانع از هرگونه درگیری در داخل لبنان نشد. بعدها، حملات مستمر به نیروهای اسرائیلی اشغالگر جنوب لبنان باعث شد که اسرائیل در سال 2000 عقب نشینی کند. این امر باعث افزایش محبوبیت نصرالله در جهان عرب شد، اما او از این تلاش ها آسیبی ندید. در سال 1997، پسر 18 ساله او، هادی، هنگام جنگ با نیروهای اسرائیلی کشته شد.
نصرالله موفقیتهای بیشتری در برابر اسرائیل به دست آورد و این بخش مهمی از بیوگرافی سید حسن نصرالله است. در سال 2004 او تبادل اسرا را با اسرائیل ترتیب داد که بسیاری از اعراب آن را یک پیروزی می دانستند. در تلاش برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای آزادی زندانیان دیگر، نیروهای شبه نظامی حزب الله در سال 2006 عملیات نظامی را از جنوب آغاز کردند. این اقدام اسرائیل را به انجام یک حمله نظامی بزرگ علیه حزب الله سوق داد. در آغاز جنگ، برخی از رهبران عرب از نصرالله و حزب الله به دلیل تحریک درگیری انتقاد کردند. اما در پایان جنگ 34 روزه که منجر به کشته شدن 1000 لبنانی و آواره شدن حدود یک میلیون نفر دیگر شد، نصرالله اعلام پیروزی کرد و بار دیگر به عنوان یک رهبر محترم در بسیاری از کشورهای جهان عرب به عنوان حزب الله ظاهر شد. توانست با نیروهای دفاعی اسرائیل تا حد سکون بجنگد – شاهکاری که هیچ شبه نظامی عرب دیگری انجام نداده بود.
آموزش مجازی مدیریت عالی حرفه ای کسب و کار Post DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت عالی و حرفه ای کسب و کار DBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه | آموزش مجازی مدیریت کسب و کار MBA + مدرک معتبر قابل ترجمه رسمی با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه |
مدیریت حرفه ای کافی شاپ | حقوقدان خبره | سرآشپز حرفه ای |
آموزش مجازی تعمیرات موبایل | آموزش مجازی ICDL مهارت های رایانه کار درجه یک و دو | آموزش مجازی کارشناس معاملات املاک_ مشاور املاک |
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰